Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie
07 Apr 2009, 22:16
Urmeaza joi sa ma duc sa iau masina de la dealer si as vrea sa stiu ce verificari ar trebui sa fac, am citit pe undeva sa verific radio, in caz ca nu se aude bine sa nu mai fac un drum sa il rezolve mai tarziu, am mai auzit ca ar trebui sa merg in marcharrier cu volanul la maxim dreapta sau stanga sa nu faca sunete,
ce alte sfaturi mai aveti
si in legatura cu plata masinii, pe facutura prforma zice ca plata se face la cursul bancii ING, parca, la data efecturarii platii, desi in factura este deja trecut un curs, avand in vedere ca euro a scazut in ultima vreme, m-ar avantaja sa platesc la cursul actual, cei care ati mai cumparat masinile de noi ce curs v-a luat in calcul?
- Fişiere ataşate
-

- factura.JPG (11.24 KiB) Vizualizat de 2956 ori
07 Apr 2009, 23:09
cred ca platesti la cursul de vanzare al ING daca o faci cu cash
la proforma cred ca se ia in considerare cursul de 4,33 pt un euro
eu cand am cumparat-o stergatorul de pe partea soferului lasa urme. le-am spus si au zis ca rezolvam la revizia de 2500. la revizie bineinteles ca nu s-a mai putut si m-au intrebat de ce nu i-am anuntat atunci, asa ca incearca si stergatoarele
08 Apr 2009, 06:24
pai eu sper sa platesc la cursul din ziua platii, asa zice in proforma, asa ca nu stiu de ce e trecut un curs acolo, in plus scrie ca e valabila numai 3 zile factura proforma
08 Apr 2009, 07:11
proforma ti o trimite cu o valoare stabilita in ziua respectiva.aia tre platita in max 2 sapt parca dupa care daca nu platesti iti trimite alta.acolo parca specifica ca daca valoarea la Euro difera cu mai miult +- 1% parca, platesti la valoarea din ziua depui banii daca nu atunci platesti exact cat scrie in proforma.dar normal tre sa platesti exct la cursu din ziua aia.deci daca pica brusc euro acum platesti mai putin.
08 Apr 2009, 13:35
factura proforma are aproape o luna de acuma, pentru ca am asteptat sa incepa programul rabla, pe factura e specificat ca e valabila 3 zile, pai si eu ce sa ii zic delaerului, ca el sustine ca trebuie platit la cursul inscris acolo, desi e un document cu valabilitate de 3 zile, nu stiu ce sa mai inteleg
08 Apr 2009, 15:39
Daca faci treaba mare prin banca, platesti la cursul din proforma, si daca mai ai de dat bani, ii dai, iar daca ai de primit ... ai de primit. Cam asa stau lucrurile.
Nu stiu cum e daca te duci si achiti cash.
08 Apr 2009, 17:05
Cere alta proforma. Daca nu iti da zici ca mergi la alt dealer. El ii nevoit sa vanda masina. Tu dai banu, tu esti sefu. Si zi-i ca mai vrei reducere pentru ca altfel nu cumperi de la ei.
La mine cursul a fost cel Bnr+ nush cat la suta, dar foarte putin.
08 Apr 2009, 19:04
la masina am negociat ceva, am ajuns pe la 14.000 pentru un 1.8 tdci, cu optionale trend plus si scut de metal instalat de ei
am achitat numai 2000 de lei, maine ma duc sa iau masina, dar am sa insist sa imi actualizeze cursul
20 Mai 2009, 12:50
Factura proforma se plateste la cursul stabilit si in termen de 3 zile. In cazul in care nu se achita in termenul stabilit, va fi emisa o noua factura proforma si se vor aplica eventualele penalitati ce decurg din contract (in cazul in care l-ai semnat). Dupa achitarea avansului, plata integrala se va face la cursul zilei respective sau la un curs stabilit cu cel mult 2 zile anterioare.
Sper sa nu ma insel in privinta celor spuse mai sus, dar in mare parte sunt sigur.