Re: Transatlantis Constanta - spune ce ai pe suflet
Daca in contract/carte de garantie/sau altceva nu scrie un lucru inseamna ca acel lucru este de partea clientului. In cazul asta vorbind de garantie, ok, masina are garantie si la garantie scrie ca acopera motorul, dar nu acopera geamurile (este doar exemplu), daca vin cu usa ruginita ca defect de fabricatie, ei trebuie sa o repare, chiar daca acolo nu scrie ca ar intra sub garantie, pentru ca nici nu scrie ca nu intra. In legea din romania avantajul e de partea clientului.
Si ca exemplu, caz real, l-am mai dat si pe alte forumuri, am avut un imprumut in banca cu dobanda fixa, si acum cateva luni, poate chiar un an, cand a inceput usor criza economica am primit de la banca instiintare ca s-a majorat dobanda, conform unui articol din contract, dar tot in contrac in aqlt articol scria "dobanda fixa, x%" si atunci i-am sunat sa le spun ca e dobanda fixa si nu se poate modifica, evident ei s-au legat de articolul in care spunea ca ei pot modifica rata in functie de cresterea inflatiei, si alte alea. Dupa 1 zi am fost la avocat, asta le-a trimis o scrisoare, si dupa inca 2-3 zile am primit un telefon in care Unicredit isi cerea scuze pentru "neintelegere". Deci in romania pana nu le arati ca vorbesti serios nu se lasa.
La fel m-am judecat si cu ASIROM-ul, astia au fost mai caposi, nu au inteles ca nu au cum sa castige, le-am explicat clar ca vor platii si paguba si cheltuielile de judecata daca nu sunt de acord cu mine, si nu au fost, acum au de plata o factura marita, e drept a durat 3 ani procesul, dar eu nu am pierdut timp deloc, asta a facuto avocatul, care a fost platit, iar eu dupa 3 ani imi iau si bani bagati in avocat si banii pe dauna. Aici a fost o poveste mai lunga la fosta masina. Se poate si in romania, dupa un timp mai lung dar se poate.
Astea au fost ca exemple de incurajare pentru cei ce au probleme, se face si in romania dreptate, dar mai greu, asa ca nu va lasati, chiar pentru orice nimic trebuie ridicat un deget ca sa nu mai fim luati asa de fraieri, poate peste 10-15 ani o sa merg si eu la service fara gandul ca "ce fac daca astia ma pun sa platesc, desi am masina in garantie??" sa nu ma mai duc la munca si sa ma gandesc "ce-i spun lu' sefu daca ma cheama iar in week-end la munca??" Sa nu mai vina sfarsitul lunii si sa ma gandesc "Oare imi iau tot salariul, sau gaseste sefu o explicatie sa ma lase iar fara bani, sau sa ma fure la salariu" Si multe alte cacaturi care le vad la alti oameni care muncesc in tara asta, si care traiesc in tara asta de 2 lei.
- test_driver
- Incepator
- Maşina:
- VIN: