Cu siguranta nu exista vreun service de care clientii sa fie 100% multumiti. De regula, in momentul in care este deschis un astfel de topic, cele mai multe postari au legatura cu nemultumirea clientilor, pe diverse teme.
Clientul povesteste cat de nemultumit este, ofera niste informatii, apoi reprezentanta raspunde schematic si cat mai la obiect.
In legatura cu Transatlantis (Atlantic Motors), am de spus numai de bine. Oamenii sunt amabili, de cate ori am cerut o oferta de pret, au facut in asa fel incat sa imi dea mereu un pret bun pentru piesele/reperele pe care doream sa le comand.
In 2010 am cumparat o Fiesta rulata de la Transatlantis, masina cu care nu am avut nicio problema si de care sunt foarte multumit. Reviziile acestei masini nu le-am facut la ei, intrucat era iesita din garantie, iar costurile erau mai mari decat ale service-urilor non-reprezentanta. Am schimbat filtrele, uleiul, bujiile, amortizoarele sau placutele de frana la service-uri de genul Tracom sau Dega Motors, conform carnetului de service, insa aceste operatiuni nu sunt complexe, nu au un grad de dificultate atat de ridicat.
In momentul in care a venit momentul inlocuirii distributiei si a pompei de apa m-am adresat celor de la Transatlantis, iar oamenii au fost super ok din momentul in care am cerut o oferta de piese pe mail, pana cand masina mi-a fost pusa la dispozitie. Intreaga operatiune a durat cam 6-7 ore, de mentionat ca intre orele 12:30 - 13:30 angajatii lor au pauza de masa si a trebuit sa astept. Asta e, oamenii trebuie sa manance

Recomand tuturor celor ce au de efectuat operatiuni complexe, de genul inlocuirii distributiei si a pompei de apa, service-ul Transatlantis.
Legat de costuri, am inlocuit kitul de distributie, pompa de apa, curelele agregate, antigelul, capacul de la termostat, precum si o garnitura. Costurile totale, piese Ford OEM+manopera, au fost de 1.225,00 lei. Desi mi-a depasit putin bugetul alocat acestei operatiuni, din cauza inlocuirii capacului de la termostat, consider ca am platit un pret corect. Intr-un service non-reprezentanta, utilizand piese aftermarket, preturile sunt poate mai mici cu 150-200 de lei, cel mult, insa acel service non-reprezentanta nu are expertiza unui service reprezentanta ce a efectuat sute sau mii de astfel de operatiuni pe acelasi tip de autovehicule.
De asemenea, recomand tuturor celor care efectueaza schimbul unui kit de distributie si a pompei de apa, sa utilizeze strict piese de origine Ford. In ETIS, pentru Fiesta 1.4 16v este precizat ca aceasta operatiune sa fie efectuata la 8 ani sau 160.000 km. Eu am decis s-o inlocuiesc la 6 ani si 85.000 km, macar asa stau linistit, mai ales ca se puteau observa crapaturi pe cureaua de distributie. Cred ca ar mai fi tinut inca un an, fara probleme, insa am zis sa nu risc, mai ales ca si pompa de apa dadea semne de uzura, picura.
Deci, legat de Transatlantis, recomand acest service tuturor celor ce detin un autoturism Ford.
Iar cu aceasta ocazie doresc sa-i salut pe cei care lucreaza pentru Transatlantis si cu care am relationat de-a lungul timpului.
Claudiu