Dealerii Ford din Romania

Neco Motors - Bacau

Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Re: Dealer Bacau - NECO MOTORS: cu bune si rele!

Mesajde Ludicass » 11 Apr 2008, 08:35

Cristi... s-a pozat, s-a trimis la tata Ford, am deschis comanda inlocuire pe garantie si asteptam raspunsul. Eu insist sa se faca pe garantie pt ca asa e corect. E o defectiune de montaj sau de material. Nu e vina mea ca au cedat clemele de plastic. Cu siguranta si cei de la casco vor comenta. Stopul nu a fost fortat, masina nu e nici macar zgiriata, este evident ca nu s-a umblat la lampa stop. Cei de la ford spun ca e posibil sa se fi sprijinit cineva pe stop si acesta sa fi cedat sub greutate...adica scenarii..... E de datoria lor sa incerce sa o dea la intors, dar nu si-au gasit omul..asta sigur! :D In fine, va tin la curent.
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde crysti_m » 11 Apr 2008, 08:44

$1 scrie:$2b]Cristi... s-a pozat, s-a trimis la tata Ford, am deschis comanda inlocuire pe garantie si asteptam raspunsul. Eu insist sa se faca pe garantie pt ca asa e corect. E o defectiune de montaj sau de material. Nu e vina mea ca au cedat clemele de plastic. Cu siguranta si cei de la casco vor comenta. Stopul nu a fost fortat, masina nu e nici macar zgiriata, este evident ca nu s-a umblat la lampa stop. Cei de la ford spun ca e posibil sa se fi sprijinit cineva pe stop si acesta sa fi cedat sub greutate...adica scenarii..... E de datoria lor sa incerce sa o dea la intors, dar nu si-au gasit omul..asta sigur! :D In fine, va tin la curent.

Nu te lasa..sa iti schimbe pe garantie ,hai sa fim seriosi chiar daca se sprijinea cineva ,doar nu avea o tona :D , eu stiu,poate vreun cal pe la semafor era obosit si s-a sprijinit un pic =)) chiar is culmea prostiei astia...asteptam vesti ce s-a mai intamplat
FORD FOCUS TREND COLLECTION 1.6 TDCI 90 CP SEDAN__ALL BLACK
crysti_m
Member

Maşina: Focus 2 -2007- 1.6 TDCI 90 CP

Mesajde Ludicass » 24 Apr 2008, 21:49

Revin cu amanunte despre problema cu tripla spate. Din pacate lucrurile se complica.

Am fost sunat de cei de la NECO pentru a ma anunta ca ROMCARUL refuza inlocuirea pe garantie a triplei spate pe motiv ca aceasta nu face obiectul garantiei!!!! Normal ca a2a zi m-am prezentat la NECO MOTORS sa vad si eu raspunsul oficial in scris dat de cei de la Romcar si motivatia lor. Ei, de aici incepe circul! Luati loc si cititi...

Prima explicatie: Exista un raspuns scris dar este intr-un program de calculator. Problema e ca nu merge netul asa ca nu se poate accesa programul, deci nici raspunsul. Nu-i nimic le spun, beau o cafea alaturi si mai astept...poate isi revine netul. Revin dupa 15 minute.

Faza 2: netul tot nu merge dar oricum, raspunsul e intr-un limbaj gen ROSU-refuz, VERDE-accept asa ca tot nu ati intelege ceva din el. Insist totusi sa vad raspunsul celor de la ROMCAR in scris.

Faza 3: o sa va dam de la noi o constatare semnata. De acord, dar vreau si raspunsul celor de la Bucuresti, pt ca asa mi-ati spus..ati trimis poze la Bucuresti si de acolo a venit refuzul. Primesc o constatare semnata parafata de NECO, sub forma de act oficial, de fapt o foaie de comanda in care scrie: LUCRARI CONSTATATE: STOP STINGA SPATE DESPRINS, PICIORUS FIZARE TRIPLA RUPT, NU FACE OBIECTUL GARANTIEI. Buuun... asta e facut acum, aici, dar cel de la Bucuresti oficial? Pai o sa va dam unul.. e ceva de genul comanda nr X refuzata la garantie. Zic minunat... e semnat de cineva banuiesc, nu? Exista o persoana de contact, un numar de telefon? Si binenteles vine raspunsul... aaaa, nu..e asa intern, intre noi, fara semnatura. Deja ma enervasem rau..! Baieti, hai sa lasam vrajeala si abureala..raspunsul ala nu exista. O dati 3 oameni in toata firea din coltz in coltz si va incurcati in minciuni. In toata cladirea asta nu merge internetul? Raspuns prompt: NU.. si oricum programul asta e numai pe acest calculator.

Faza 4..cer sa vorbesc cu seful de servis. Iesim in parcare si ii arat problema. Se uita omul la tripla..analizeaza.. Il intreb: domnul meu, pot sa solicit inlocuirea la casco?! Vi se pare ca e deteriorat in urma unui impact, a unei fortari, a unei cauze externe??? Raspuns prompt: nu dle, clar nu puteti merge cu el la casco pt ca nu va despagubeste nimeni. O sa incercam sa facem alte demersuri la Bucuresti pt inlocuire pe garantie. Problema e ca la garantii Bucurestiul ne impune niste conditi draconice, f. greu se schimba ceva pe garantie. Bine zic, totusi raspunsul oficial unde e?!! Din nou mi se aminteste despre problema cu internetul care merge prost... Bine, nu aveti net..dar fax, un nr de telefon de la sefii astia din Bucuresti unde sa sunam aveti??? Spuneti-l si ii sun de pe telefonul meu.. Am scos telefonul.. si sa imi crape o vena de nervi.. semnal pe mobil zero. Zic, aici nici semnal nu e? AAA, daca sinteti vodafone nu aveti, ne pare rau...Deja eram crizat tare. Asa ca inginerul de la garantii suna de pe telefonul lui. Vorbeste cu cineva si respectivul ii raspunde: el nu vorbeste cu nimeni iar raspunsul in scris este STRICT CONFIDENTIAL, nu se arata clientilor

Nici o problema.. Sa vedem ce vor spune cei de la OFICIUL PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR despre confidentialitatea asta!

Faza 5: Dar de ce nu mergeti dumneavoastra sa-l rezolvati pe casco?! E simplu.. le spuneti ca asa l-ati gasit sau au incercat sa va fure tripla (tare asta cu furatul, nu?). M-a busit risul, pe bune!!! Oameni buni, cum sa ma duc daca nu exista urma de fortare si se vede clar ca a cedat din cauza solicitarilor din mers?!!! Aia la casco sint fraeri?! Si de ce sa umblu eu pe drumuri cind e vina fabricantului?!!! Cu glas mieros...hai incercati la asigurari si daca nu se rezolva, reveniti la noi si vedem ce putem face... Deja ma saturasem de vrajeala lor ieftina... Am mai aruncat o intrebare la final.. programul cu raspunsul tot nu va merge, nu? NU!

Sint hotarit sa nu renuntz. Am luat deja legatura cu ROMCARUL, serviciul de sesizari. Urmeaza Ford EUROPE, protectia consumatorului si citeva reviste de auto. Tripla aia care nu face cred mai mult de 4-5milioane o sa-i coste pe domnii de la Neco in imagine imens. GARANTEZ asta!

VA URMA!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Carabusu` » 25 Apr 2008, 10:55

Miercuri ma duc la revizia de 30000km tot la NECO,din pacate n-am timp sa pierd 2-3 ore pe drum pina la Iasi sau sa pierd o zii intreaga la Bucuresti...

Vestitul bandou s-a dezlipit din nou,dar nu in fata ci in spate :(( si marletii nu au vrut sa-l schimbe chiar daca era defect de fabricatie si doar mi l-au lipit,scartaitul pe spate a aparut din nou... si ar mai fi un zgomot de la motor care nu se aude tot timpul dar vreau sa vad ce e cu el.
De data am sa cer sa intru in service sa vad si eu ce fac baietasii ca data trecuta masina mea a stat 2 ore cu capota deschisa fara sa fie nimeni linga ea.

Sper sa nu stau tot 5 ore ca data trecuta si sa ma umplu de nervi...
Zambeste,maine poate fi si mai rau!
Carabusu`
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion 1.4TDCI Sea Grey(Mariuta)/Daewoo Tico SL(Carabusu)

Mesajde crysti_m » 25 Apr 2008, 14:31

@Ludicas: bataie de joc!!!!!!!!!!!!!Garantie 4 ani la ce ?! daca ei fac mofturi la asa ceva ce pretenti sa mai ai la motoare sau altceva mai serios???!!!!!eram in Bucuresti de mi s-a dezlipit echerul de pe portiera in Bucuresti , l-am platit eu ( lipiciul aprioape 60 lei ) ca spuneau tot asa ca nu face obiectul garatiei , ca tre sa trimita poze in Germania si tot nu mi l-au lipit calumea.... e de jale cu servisele lor si cu garantia .... Ludicas daca poti sa mergi mai departe cu reclamatii ( gen reviste sau Ford Europe)trage cat poti ...fa o pt noi toti
Sa ne tii la curent cu ce mai rezolvi!!
FORD FOCUS TREND COLLECTION 1.6 TDCI 90 CP SEDAN__ALL BLACK
crysti_m
Member

Maşina: Focus 2 -2007- 1.6 TDCI 90 CP

Mesajde Ludicass » 25 Apr 2008, 15:07

Cristi ! Mi-ar fi foarte simplu sa dau un ciocan in tripla si sa ma duc la casco (neoficial mi s-a spus ca ar fi indicat chiar, ca sa nu risc sa ma refuze casco)! Cotatia de casco ramine aceeasi si nu ma afecteaza. Dar pentru ca sint nesimtiti si cred ca-s smecheri, o sa le dedic o parte din timpul si energia mea...

Am conceput deja un mail in romana in care relatez istoria pe care il voi traduce si in engleza si germana. La el voi atasa poze cu tripla si il voi trimite peste tot... Ford Romania, Ford Europe, revistele de specialitate din tara si strainatate (Top Gear, Super Car, etc), emisiunile tv de specialitate, etc. Astept deocamdata raspunsul de la Neco oficial, semnat, stampilat pt a putea sa-l scanez si trimite ca dovada. Mi s-au dat 4 ani garantie pt masina, platesc lunar 2 mil casco, si sint plimbat pe drumuri de niste baieti "isteti". Am contactat ROMCAR-ul si astept si raspunsul lor oficial! Dupa care voi actiona in consecinta! Regret ca s-a ajuns la aceasta situatie dar gata, mi-a ajuns. Sint buni numai sa iti ia banii, dupa care uita de promisiunile contractuale si cauta explicatii gen s-a rezemat cineva pe tripla, s-a tras de tripla desi nu exista o zgirietura, niste timpenii. Daca pt o tripla fac atita caz, pt probleme mai grave cum va fi??!!!!! Garantia lui peste - prajit!

Am contactat deja alti dealeri auto si mi s-a confirmat ca da, au existat asemenea situati cu triple desprinse si la alte marci. In cazurile respective s-a inlocuit pe garantie. Neco motors sau Romcarul dupa cum mi s-a spus de cei de la Neco, nu accepta asa ceva. E al doilea element de plastic care cedeaza la masina. Primul, un ornament interior s-a desfacut pur si simplu in timp de la trepidatii. Pe acela mi l-au schimbat fiind probabil de valoare mai mica. Sa nu zic ca tot interiorul a inceput sa prinda glas, plasticele scirtiie ba din portiere, ba din geam. Masina are atentie.. 6000km!!!!!!!!

Voi reveni cu amanunte!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde cosmarinescu » 26 Apr 2008, 16:53

$1 scrie:$2iercuri ma duc la revizia de 30000km tot la NECO,din pacate n-am timp sa pierd 2-3 ore pe drum pina la Iasi sau sa pierd o zii intreaga la Bucuresti...
Sper sa nu stau tot 5 ore ca data trecuta si sa ma umplu de nervi...

Succes ... iar de Tester / Iasi nici macar sa nu te apropii ... Aflu mai nou, de la o persoana de o credibilitate extrema, posesoare a unei FLOTILE Ford, ca s-a ajuns ca dupa 400 de km, intr-un alt colt de tara cineva sa-i recomande schimbarea placutelor de frina! Respectiva (femeie) protesteaza vehement invocand faptul ca masina firmei abia a trecut prin revizie la Tester! I se arata frumos ca de fapt a dat doar banii, iar seful servicelui explicandu-i ca el daca ar fi dupa inima lui , nu ar mai merge nici 10 km cu respectiva masinuta! Si pentru cei care vor sa se gandeasca la scenarii, aflati ca posesoarea nu este o naiva, iar serviceul constatator este unul folosit frecvent si de incredere, asa ca intre doi buni amici! Sa poata fi adevarata si patania asta? Sa poata sa iasa de pe usa o masina cu n'spe operatiuni efectuate ... in gand? Chiar atat de iresponsabili pot fi si atunci cand e vorba de sistemul de franare?
Am auzit de schimbarea in service a filtrului de polen la o masina, care saraca nu avea din fabrica ... si omul era ferm convins ca are, dar de aici pana la frane ... ma pune pe ganduri .... si cu certitudine la revizie, voi face semne peste tot, pentru a fi sigur ca se umbla sau din contra ca nu, voi cere daca nu acces atunci posibilitate vizuala 100%, plus inregistrari video ... Timp voi avea berechet si voi aplica toate sfaturile primite (chiar de la unii mecanici din reprezentante! ;) )
Fusion 1,4 DURATEC Comfort 2007 moondust silver
LIVE - http://www.terrafm.ro/radio/
cosmarinescu
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion Comfort 2007 1,4 Duratec "Lizuca"

Mesajde Ludicass » 07 Mai 2008, 11:56

NEWS! In urma scandalului si a interventiilor repetate la Bucuresti cit si pe plan local, am fost informat telefonic azi de ROMCAR ca problema mea se va rezolva pe garantie =D> . Cei de la Bacau arunca pisica in curtea celor de la Bucuresti! Se pare ca a fost o problema de comunicare intre Bacau si Bucuresti, oricum nu mai conteaza. Important e ca s-a rezolvat. Inca o data mi se confrma chestia cu "daca clientul e gisca grasa si musca, lasa-l sa muste..." ;) Parerea mea e ca si-au dat seama ca nu merita sa se puna cu un"nebun" pentru o amarita de tripla! Mi-a placut ca dupa atita scandal, mailuri, telefoane, cei de la ROMCAR m-au anuntat ca vor urmari situatia pas cu pas si ma vor anunta telefonic cind tripla noua va veni si voi putea sa ma prezint pt inlocuire! Ei,asa da servicii de calitate..! <:-P

Oare fara scandal, amenintari, presiuni chiar nu se poate?!! In occident rahatul ala de tripla se inlocuia imediat, fara comentarii. La noi insa, pina nu ameninti cu Protectia Consumatorului, mailuri la firma mama, telefoane si presiuni, nu se misca nimic. Ar cam fi timpul sa inteleaga si domnii astia care vind masini ca ei traiesc de pe urma noastra, si nu invers iar garantia de 4 ani nu e o gaselnita de marketing! E chiar pe bune!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde cosmarinescu » 08 Mai 2008, 20:54

=D> =D> =D> =D> =D> =D> Stima noastra si mandria .... (si chiar nu e gluma!!!). Domnu' Dinu .... palaria este pe unde dumneavoastra calcati! =D>
Fusion 1,4 DURATEC Comfort 2007 moondust silver
LIVE - http://www.terrafm.ro/radio/
cosmarinescu
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion Comfort 2007 1,4 Duratec "Lizuca"

Mesajde Carabusu` » 12 Mai 2008, 20:35

Imi cer scuze ca n-am mai dat pe aici dar am stat foarte prost cu timpul.
Am fost pe 31 aprilie la revizia de 30000,la 9 am fost in Bacau,pe la 9:15 eram la Neco,am lasat cheile la receptie,mi-au bagat masina in hala,hala era libera,mai erau vreo 2 masini.
Le-am spus de bandou si de zgomotul din spate si cel din partea dreapta fata.Intru in camera de asteptare iar dupa ~10 min ma cheama sefl de atelier la masina,bandoul a fost fotografiat si v-a fi schimbat pe garantie si m-a mai anuntat ca am rulmentul intermediar de pe dreapta busit si trebe schimbat,eu credeam ca e de la motor sau de la gumele de vara dar nu.
In rest mi-au schimbat uleiul si filtrele.
Revizia m-a ajuns ~1000 ron cu consumabilele lor si a durat doua ore,fata de 5 de data trecuta.
Mi s-au parut mai comunicativi si mai rapizi fata de data trecuta,am mai discutat si cu seful de atelier si mi-a zis ca daca mai apar zgomote ciudate/probleme... sa le spun ca sa rezolvam mai repede.
Urmeaza sa mi se faca programare pt schimbarea rulmentului si bandoului.

In mare a fost ok revizia de 30000km
Carabusu`
Ford Freak

Mesajde Alen » 12 Mai 2008, 20:49

revizie azi la 1 an si 13050 km = 721 RON, schimbat ulei motor, filtre aer, ulei si motorina
per total ok, revizia a durat aproximativ o ora, dar s-au taxat 2 ore, conform normativului :D
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde adris1919 » 14 Mai 2008, 12:22

Ludiccass, Carabusu & all:
din relatarile voastre eu nu pot sa treag decat o concluzie: ma p_sh pe masinile si garantiile lor de rahat, pe service-ul penibil si pe tot ce mai au ei pe acolo, iar urmatoarea masina va fi o alta marca, probabil japoneza si cu siguranta nu va fi noua, sau cel putin nu va fi cumparata, si cu atat mai mult, nu va fi service-ata in romania.
Pai sa-mi omor timpul si banii cu dreptatea in brate, doar pt ca in tara asta face fiecare ce si cum vrea? Ar trebui mers si aruncat cu molotoave in showroom-urile si in reclamele lor mincinoase. Pacat de masini, ca nu-s rele, dar oricum, cu globalizarea asta, in maxim 10-15 ani o sa conducem cu totii numai masini facute-n China.

Si mai e o problema: sunt si mult prea multi ignoranti printre clienti. Adica lasa prea mult de la ei, nu-si cunosc si nu-si cer drepturile, mult prea putini folosesc net-ul. Iar mass-media e cur_a, sau cum a spus baselu, e tonomat: "canta" doar dupa ce introduci moneda, si canta cantecul ales de cel care baga moneda. Eu am scris la toate televiziunile mari, dar ce, credeti c-am primit vreun raspuns? Nici macar nu s-au obosit sa dea un raspuns de complezenta, de genul "am notat problema, vom investiga".

Asa ca, cei care vreti masini noi, mai ganditi-va si mai cercetati piata inainte sa va aventurati sa cumparati de la primul dealer intalnit. Cautati si ofertele din afara tarii, s-ar putea sa aveti surprize foarte placute!
Fusion, 1.4 tdci
adris1919
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion 1.4 tdci, 93hp 210Nm

Mesajde Feel » 14 Mai 2008, 12:31

Salut,
sa nu aud de Neco Motors cata viata ..am..

Sa va povestesc pe scurt..Am cumparat de la For Car un bidon de 5 l ulei Ford ...filtre si tot ce trebuia schimbat la revizia de 45.000 km.....Ce s-a gandit "nenea " mecanicu ..sa mi-l toarne pe tot in motor ...ca..si asa se consuma...

Am obeservat in drum spre casa...cca 100 km Bacau..ca nu m-ai am ulei in bidon deloc..si joja mi-a spus adevarul...

Asa..ca multumesc Neco..dar nu m-ai ajung la voi cat voi trai..si am multi prieteni posesori de Ford...si sper ca nimeni..din cunoscutii mei nu vor m-ai ajunge la voi..

Toate bune,
Feel
Ford Freak

Maşina: Fiesta Comfort 1.4 TDCi - 68 CP - 2006

Mesajde Carabusu` » 17 Sep 2008, 20:02

Mai scriu si eu pe aici...
Am fost acum o luna la revizia de 45000,nimic special,m-au anuntat ca trebe schimbat rulmentul pe dreapta spate si semeringul de la cutie pe dreapta(ei au schimbat rulmentul intermediar la 30000 da semeringul ba).M-a costat undeva pe la 750 ron,schimbat de filtre si ulei,le-am spus de portiere si m-au ascultat de s-au rupt,intr-un sfarsit au regat-o ei intr-un fel de freca bandoul in portiera fata cand voiam sa o deschid
Acum doua saptamani,inainte sa plec la Curtea de Arges am fost sa-mi schimbe rulmentul si semeringul,a durat cam multisor da ce putem sa facem...asteptam...Le-am spus iar de portiere si de un bec din bord de la controlul aerului care nu arde si tanti aia de la receptie nu-mi trece nik pe fisa.
Scot frumosii masina afara si-mi baga repede hartiile sub nas la semnat dar inainte m-am dus la masina si m-am infuriat ingrozitor,la portiera nu se umblase iar becul nu era schimbat.
Il chem pe inginer,ii arat si el imi spune ca pe fisa nu scria nimic de reglat portiera si becul ars si ... Am inceput sa fac urat si i-am spus ca daca nu se rezolva il sun pe director si rezolvam noi imediat.
L-a chemat pe cel de la tinichigerie sa se uite la portiera si baga masina inapoi in service,cand o scoate,portiera era asezata bine jos da sus era o distanta intre portiera si caroserie de...le-am aratat si le-am spus sa o faca cum era de cand am luat-o
Cu becul din bord nu s-a rezolvat pe motiv ca trebe dat jos bordul...VRAJEALA...daca trebe dat bordul jos pt.un amarat de bec eu ma impusc,se dadea jos numa masca de pe centru si gata da...deh..comoditate si pt lucrarea asta care cica nu-i acoperita de garantie trebuie sa platesc cam 30 de euro ora de service .
Eu nu inteleg de ce nu e acoperita de garantie,doar nu-s consumabile becurile din bord si nici din cauza mea nu s-a ars,la Tico nu mi s-a ars unu in 10 ani si la asta...
Cei de la Neco Bacau mi-au lasat un gust amar,iar cei de la receptie,cele doua tantici te trateaza ca pe un cersetor,de parca nu de la tine le vin lor salariile.
Carabusu`
Ford Freak

Mesajde Ludicass » 17 Sep 2008, 20:17

Carabusu..sorry pt experientele nefaste! Becurile insa sint consumabile oriunde in lumea asta! Daca aveai xenoane, da ..ele sint in garantie. Despre tipele de la receptie, depinde cum le prinzi. Sint cu toane... Eu m-am dus acum 1 saptamina sa-mi iau lichid de servo si erau f. bine dispuse si amabile. Am glumit,am povestit. Cred ca le-a impresionat tricoul meu CLUBFORD.RO .. pe care l-a admirat lumea! :) Multumesc Alex si Bogdan! ;)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Carabusu` » 17 Sep 2008, 20:33

Da is becurile din bord...oricum...pe garantie sau nu da 30 de euro ora de manopera mi se pare...pt un bec.
Carabusu`
Ford Freak

Mesajde Ludicass » 17 Sep 2008, 20:52

Carabusu! Nu te obliga nimeni sa faci la ei.. becurile sint becuri..indiferent daca-s de bord, plafoniera, far..si sint consumabile. Exceptie la garantie sint xenoanele. Restul sint consumabile. Asta e prost la masinile asttea.. ca sa schimbi un bec, dai jos juma de masina. Foarte inghesuite si incurcate! Nu vreau sa ma gindesc cum e sa schimbi un bec la far. Pentru un filtru de polen dai jos tot pedalierul.. !!! Pentru o siguranta, torpedoul.. Ca la nebuni!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Carabusu` » 17 Sep 2008, 20:58

In schimbat sigurante am devenit maestru,nici nu mai e nevoie sa vars tot torpedoul pe covoras... :))
Eu ramin la ideea ca se da jos numai masca de pe centru(cea care inconjoara cd-playerul si restul butoanelor),nu tot bordul cum zic ei.
Vad eu cum fac,da nu-l mai las asa mult timp ca bajbai ca prostu cand vreau sa schimb directia ciclului de aer.
Carabusu`
Ford Freak

Mesajde Dantes » 15 Mar 2009, 22:17

@Ludicass Sa te duci sa-i zici "sarumana' " inginerului de service de la Neco , iar victoria ta mareata si trambitata este egala cu zero. Romcar a dat flit si flit ramane indiferent cate reclamatii faci. Cel care te-a ajutat de fapt si de drept este omul din service.
Dantes

Mesajde Alen » 29 Mai 2009, 22:47

Discutie telefonica azi:

-eu: "buna ziua, as dori sa stiu cat ma costa montajul unei mufe auxiliare pt. o Fiesta cu RCD 6000" ?
-ea (receptie service NECO): "hopa, m-ati prins in offside" =))
-eu (banuind deja) : "pai, de ce ?"
-ea :"pai...nu stiu cat e, stati sa-l intreb pe sefu' " :))

trec cateva minute, se aud discutii in fundal :"sefu', e unu' care intreaba cat costa o mufa d'aia...auxiliara...parca am pus la unu' saptamana asta..."
sefu' zice ceva (n-am inteles la telefon)

-ea (revine): "costa vreo 3 milioane si ceva, vreun milion si ceva mufa, vreun milion si ceva manopera"....deci cam ca la piata, negociabil /dupa ureche =))
-eu : ?!?!
-ea: "....ca trebuie demontata consola de bord, unitatea audio, etc., etc., "
-eu: "nu trebuie demontata consola de bord, ci doar unitatea audio si carcasa de plastic de sub schimbatorul de viteze"
-ea (convinsa): "nuuuu, se demonteaza si consola de bord"
-eu (lamurit deja)" bine, multumesc, sarumana =)) "

o operatie identica la Neste Automotive costa 70 lei mufa + 50 lei manopera = 120 lei

va dati seama ce profesionisti sunt cei de la Bacau...nici nu stiu cu ce se mananca unele lucruri, in schimb se pricep foarte bine la luat bani, cam dublu fata de altii
ma felicit ca am facut revizia de 2 ani la Bucuresti si nu m-am mai dus la ei... =D>
iar mufa aia cred c-o s-o montez singur pana la urma... :)
Alen

Mesajde Ludicass » 29 Iun 2009, 10:10

Din colectia "Aventuri in lumea Neco Motors" una super tare!

Ieri la Bacau s-a organizat o actiune de promovare a marcii ford.. o sesiune de drive test cu masinile din gama ford. Primesc pe mail invitatia de a participa si trecind prin zona cu un prieten pasionat de auto, ne oprim sa discutam cu cei prezenti. Toata actiunea se desfasura sub directa supraveghere a unui "domn" de la Bucuresti.. daca am retinut bine, dl NEDELCU.

Dupa un schimb de impresii cu cei de la stand, intrebam ce putem testa. Ne interesa Focusul ST care trona in parcare. Focusul ST tocmai plecase cind am sosit noi, il conduce "sefu de la Bucuresti" dar nicio problema, se intoarce. Pina atunci am facut un test cu mondeo. Test e mult spus.. Traseul impus de organizatori era de la Stadionul Municipal pina la Statuia lui Stefan cel Mare, pt cei care nu cunosc Bacaul, e vrb de centrul orasului, o distanta care o faci in maxim10 minute, trafic ca la balamuc, semafoare, treceri de pietoni din 300 in 300 metri. Ce sa testezi? Unde Cind? ca abia apucam sa bagam a-2a. Ne-am conformat, asta e.. testul lui peste prajit.

Ca idee, actiunea a fost atit de bine organizata, ca domnisoarele si domnii de la NECO aveau un protocol f. bogat, adica isi cumparau pina si cafeaua lor de la McDonald's. Deh.. buget de criza! Ce sa mai vorbim de sucuri si cafele pentru invitati?! Oricum, participarea invitatilor a fost sublima.. adica lume ioc.. cite un curios din cind in cind. Testam mondeo si Explorerul prin amabilitatea celor de la vinzari (multumim domnisoarei Luiza si dlui Laurentiu). Apare si "Sefu de la Bucuresti", responsabil cu organizarea. Ii rugam pe cei de la Bacau sa testam si Focusul ST si zic.. da, k.. cheile sint la "sefu de la Bucuresti" N-am inteles de ce trebuia vrb cu sefu de la Bucuresti pt aprobare..daca masina era a celor de la Bacau dar in fine.. Ei..si aici vine raspunsul "dlui" Nedelcu care ne-a dat pe toti pe spate: " NU vi-l pot da pentru ca am lucrurile mele personale in portbagaj"! :-O Adica mai pe ocolite, dl Nedelcu plin de diplomatie, ne-a facut si hoti! =D> Daca atentam la bunurile dumnealui ?!!!

Domnu Nedelcu..! Ati fost genial la faza asta. V-o spun eu, in calitate de client Ford. Intimplarea face ca in familie sa avem cumparate de la dealerul local nu 1, nu 2, ci 9!!! masini ford..de la fiesta de 1.2, la fiesta ST, de la Focus la Mondeo, de la Conect la van. Va multumim pentru promptitudinea si amabilitatea de care ati dat dovada, pentru modul in ne-ati pus la dispozitie "masina dvs" pe care pe parcursul weekendului ati monopolizat-o in interes personal, ea nefiind inclusa in programul de teste!! De aia era adusa si pusa chiar in fata la stand, vizibila..era magazia dvs de bunuri personale la care noi, astia de pe urma carora va luati dvs salariu, am fi atentat.

Hai noroc dl Nedelcu..si va urez sa vindeti in cariera dvs cam cite contracte ati semnat in acest weekend la Bacau..! :D La asa mirlanie, organizare si traseu de test, nici nu e de mirare! =D>

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Ludicass » 27 Iul 2009, 08:14

Daca pina acum aveam unele suspiciuni despre serviciile oferite de dealerul ford bacauan NECO MOTORS BACAU, acum ele mi s-au confirmat pe deplin. Am solicitat oferte de la mai multi dealeri pentru revizia de 2 ani la masina din semnatura. Va las sa comparati si sa trageti dvs concluziile. Va postez preturile din oferta NECO BACAU si TIRIAC AUTO BRASOV.

NECO MOTORS BACAU

REVIZIE 2 ANI FIESTA ST

1. Filtru aer: 193 lei
2. Filtru ulei: 46 lei
3. Lichid frina: 86 lei
4. Filtru polen: 123 lei
5. Filtru benzina: 66 lei
6. 5 l ulei: 35 lei litrul + tva (175 lei +tva) = 208 lei
7. 4,6 ore manopera!!! la un tarif de 22 euro + tva per ora !!!!!! (peste 5 mil numai manopera!!!)
TOTAL: aprox. 1250 lei !!!

TIRIAC AUTO BRASOV

1. Filtru de aer: 158 lei
2. Filtru ulei: 35 lei
3. Lichid frina: 18 lei
4. Filtru polen: 84 lei
5. Filtru benzina: 43 lei
6. 5 l ulei: 137 lei
7. Manopera: 2,8 ore x 22 euro (+tva)
TOTAL: aprox 790 lei

Incredibil! 450 lei diferenta! Bacaul are pret cu 50% mai mare ca cel de la Brasov !!! Am intrebat la Bacau daca nu s-a facut o greseala si mi s-a spus ca cei de la Brasov au gresit sau revizia lor nu e una corecta, fiind una incompleta. Pot sa-i anunt pe cei de la Bacau ca revizia la Brasov e una completa, contine exact aceleasi repere. Cei de la Tiriac Auto s-au comportat exemplar si sint foarte multumit de revizie. De pret nu mai vorbesc.. am pus de 1 mil benzina.. am facut o plimbare simbata la Brasov.. am vizitat Brasovul si Poiana. La ora 8 masina a intrat in servis.. la ora 10 m-au sunat sa vin sa ridic masina! Jos palaria Tiriac Auto!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde apis21 » 19 Aug 2009, 11:52

Revizie 15000km la Neco
programat la ora 8
terminat la 9 30
cost 380RON (mai ieftin ca la Logan)
la final am avut placuta surpriza sa gasesc intr-o punga de plastic filtrele inlocuite si bidonul cu restul de ulei

Jos palaria !!!!
BC 21 HAI
apis21
Incepator

Maşina: New Focus, Berlina,Trend,Duratec 1.6 L 16V, 100 CP
VIN: WF0HXXWPDH8R70520

Mesajde Ludicass » 29 Aug 2009, 18:08

Si eu am avut surpriza placuta sa gasesc consumabilele vechi si bidoanele de ulei goale in sacul de plastic la revizia de 1 an la dealerul bacauan. Aaaa.. si am mai avut o surpriza placuta: 600 grame de ulei in plus bagati in motor peste maximul specificat de Ford. Mai exact, pe joja, uleiul era de 3 degete peste marcajul de maxim. Mi s-a explicat ca nu e nicio problema..se arde!! Din ce am mai citit, nu sint singurul cu problema asta! Am revenit la servis si am solicitat sa mi se scoata 500 grame. Pentru linistea mea...

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Catalin M » 22 Oct 2009, 11:27

Am citit tot topicul si m-am ingrozit: nu pot sa pricep cum de exista astfel de service-uri in reteaua Ford.

Nu as trece niciodata pe la ei dupa ce am citit pe aici.

RUSINE!
Ford Focus Turnier 1.6 16V 100 CP 2003 Moondust Silver
Catalin M
Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1.6 16v 100 CP 2003
VIN: WF0NXXGCDN3K10215

Mesajde Ludicass » 22 Oct 2009, 12:16

Stai linistit! Nu e numai Neco la modul asta! Sint si altii, si mai si...

Explicatia e simpla: meseriasii nu stau la ce salarii dau dealerii. Angajatii s-au saturat de textul cu "mindria de a lucra la FORD, AUDI, MERCEDES, etc" si vor bani, nu mindrie. Ca nu prea pot sa puna pe masa familiei de-ale gurii cu "mindria". Asa ca cine e meseriash si stapin pe profesia lui nu sta prea mult pe la dealeri si pleaca la bani buni.

In plus, la Bacau a fost un adevarat curent in a practica preturi nesimtite la reprezentante. A pornit un anumit dealer politica asta cu ani in urma si acum dealerul respoectiv abia se tiriie. I-au plecat clientii la Focsani la servicii de calitate si preturi decente. Din pacate dealerii din bacau i-au urmat exemplu fara sa invete nimic: arde-i frate pe clienti, mai ales cit sint in garantie si nu au ce face. Eeee..uite ca intre timp clientul s-a mai desteptat.

Am o veste buna pentru bacauani: CASA AUTO BACAU (dealer Jaguar, Land Rover, Hyundai, Mercedes) a inceput demersurile pentru obtinere licenta vinzare/servisare si pentru FORD! :D Deja in curte, linga Metro, sint expuse la vinzare modele din gama FORD. Daca vor avea aceeasi politica ca la Brasov, tare mi-e teama ca dealerul local NECO, care a avut monopol ani buni, o sa cam trebuiasca sa umble la preturi! ;) Deocamdata isi mai permit sa tina preturile sus ca mai au masini in garantie vindute de pe vremea cind treaba mergea. Dar o sa se termine si alea iar cu cit vind acum, din garantii pe viitor daca o sa-si scoata de cafele si tigari! Sincer, isi merita soarta ca prea si-au batut joc de clienti: lucrari de vopsitorie de iesea masina in 3 culori, garantii neonorate, termene de reparatii de ziceai ca aduc pisele pe jos din Germania, etc. Acum sa vedem daca isi revin si ei la lumea reala.. Daca nu, nu-i problema.. CASA AUTO BACAU are sediul chiar mai aproape de oras decit ei.! :D

Ludicass
1nsane Member

Mesajde kentopia » 22 Oct 2009, 14:27

Intr-adevar nu e singurul service de groaza, Tester Iasi e dezastru, daca nu stai dupa ei, iti umfla pe manopera de behai. In plus mai pleci si cu masina zgariata, lovita, etc, sau iti schimba juma de motor la revizie cum au patit amici de-ai mei (fara sa-ti ceara acordul).
Sa mai povestesc ca mesterii de-acolo sunt niste kinderi de 18-20 ani, ca si la Bdt Focsani, care habar n-au cu ce se mananca o masina. L-am intrebat pe unul: bai stii sa repari un alternator? R: nu tre sa stiu sa-l repar, doar sa-l inlocuiesc.
Nush cum va fi Casa Auto din Bacau, insa cel din iasi e la fel de praf ca si dealerul Ford, asa ca nu va faceti sperante desarte inca.
Focus MK2 Facelift 1.6 - 109cp / WF0SXXGCDS8B13715
Răzvan Pântescu
kentopia
Member

Maşina: FF2 Facelift Titanum 109cp
VIN: WF0SXXGCDS8B13715

Mesajde zangaby » 22 Oct 2009, 16:13

Masinile sunt de ceva timp expuse in curte la CASA AUTO BACAU, sa speram ca isi primesc repede licenta :D.
MiniTutoriale

Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata!

Respect colegilor care semnalizeaza prezenta echipajelor de politie.
zangaby
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo MK4

Mesajde verga_Cip » 28 Oct 2009, 11:01

Se deschide Casa Auto in Bacau?? :D
Foarte tare, asta inseamna ca va fi concurenta, sper ca omuletii de la FORD or sa vada ca sunt concurati si se vor misca mai cu talent, la un pret de omenie!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Alen » 30 Oct 2009, 15:14

io zic sa nu ne asteptam la mare lucru...
Alen

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dealerii Ford din Romania