de Mihai L » 15 Noi 2007, 05:07
Ross, problema cred ca tine de comunicare si de incredere reciproca. Un service ar trebui prin natura activitatii sa se "invarta" in jurul clientului.
Cred ca oricine ar fi inteles daca le spui pur si simplu ca aveti o problema cu cabina de vopsit (in cazul de fata) si dureaza 1-2-9 zile (sau nu se stie exact, dar il anuntati cand se remediaza). Daca Lucicop stia asta poate isi aranja altfel treburile si nu aparea aceasta situatie jenanta. Cornel001 asteapta si el sa ia masina din service de la Romcar (parca), nu cred ca au fost diferente de tratament al clientului intre CSD si Romcar.
Probleme apar peste tot, dar apari altfel in ochii unui client daca ii spui cinstit. S-ar putea sa pierdeti intr-o prima faza 10-20% din clienti, dar se vor intoarce cu siguranta la voi daca vor pati precum Cornel la alt service FARA sa fie anuntati in vreun fel.
Tot asa si cu acea diferenta la factura, trebuie discutat cu clientul, sa stie ce implica si EL sa decida in cunostinta de cauza.
Repet, voi ati aparut intr-un moment bun, dar trebuie sa munciti sa adunati si sa pastrati clientii. Aveti un plus prin lipsa experientelor negative de la BDT/Romcar/etc. dar nu este suficient. Forumul este o lume la o scara mai mica: ai observat ca deja sunt clienti care se declara nemultumiti si care ii angreneaza si pe altii; exact asa se intampla si in realitate.
Un alt exemplu: mi-am facut in decembrie un card la ING pentru ca voiam sa fac plati pe net; discutii/lamuriri intr-un mediu placut la unul din Office-urile lor, s-au miscat repede, iar peste cateva saptamani m-a sunat o don'soara tot de la ING sa ma intrebe daca sunt multumit de servicii, etc.
Stiu ca este o chestie marunta, dar e ce nu a facut asa si Bancpostul, de ex? Mai ales ca la ei erau numai costuri pentru mine si nu si dobanda, de ex...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP