[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
ClubFord • Vezi subiect - CSD - dealer & service Ford

Dealerii Ford din Romania

CSD - dealer & service Ford

Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Re: Cel mai nou Service Ford din Bucuresti (Pipera) - fordcsd

Mesajde catanea » 25 Feb 2008, 22:18

De venit veneam de la Braşov :-) şi mă duceam la Piteşti. Nu cred că are nimic nici Valvoline însă ţin morţiş încă de când am luat-o să îi pun ulei ford.:-) @ross ne vedem vineri dacă se aprobă garanţia.
Fusion 2006, 1.4 TDCi, 68 CP
catanea
Member

Mesajde andrei.r » 26 Feb 2008, 08:40

Ross, mai am o intrebare :D
Asa cum mi-ai zis la telefon, am fost si am vorbit cu Sorin, a facut comanda de piese si m-a programat pe 10 martie.
Intrebarea este: Bara spate care se schimba cu totul mi-o dati inapoi? :D ...ca m-a rugat un alt membru de aici sa-i dau lui bara veche.

Mersi
Skoda Octavia IV RS+ - 2.0 TSI 245CP - Mamba Green - 2022

Ex:
Ford Focus IV ST-Line - 1.5 Ecoboost 182CP - Dynamic Blue - 2019
Ford Focus III Titanium - 1.6 Ecoboost 182CP - Silver - 2013
Ford Focus II Trend - 1.6 TDCI 90CP - Navy Blue - 2005
andrei.r

Maşina:

Mesajde geo76com » 26 Feb 2008, 13:30

Si eu vin pe 10 martie la Ford CSD. Pentru reparatii dupa accident. Si la mine spoilerul spate care se inlocuieste ar putea fi pastrat pentru un coleg mai ghionist fara Casco :) . Ross, crezi ca o sa-l primesc inapoi ?
Ford Focus 2 Trend Collection TDCi 90cp Sedan Black Panther
geo76com
Incepator

Mesajde ross » 26 Feb 2008, 13:42

Nu prea cred ca se poate
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde bogda1313 » 26 Feb 2008, 13:44

Mihai , voi montati senzori de parcare?
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6

My site:
bogda1313

Maşina:

Mesajde ross » 26 Feb 2008, 13:54

da, cu avertizare vocala in limba romana sau fara
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde djxme200 » 28 Feb 2008, 00:12

Ex-

Fiesta Mk7 1.25i Titanium
djxme200
1nsane Member

Maşina:
VIN:

Mesajde Mihai L » 28 Feb 2008, 00:21

Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP

Mihai L

Maşina:

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 10:02

M-a intrebat cineva de asiguratori.
Societatile de asigurari cu care avem conventii de colaborare sunt:
ASIBAN,ALLIANZ,ARDAF,UNITA,BCRASIGURARI,OMNIASIG,ASITOKAPITAL,RAI. - pentru acestea este necesar doar accept de plata.

Pentru celelalte societati de asigurari se asteapta plata facturii.
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 13:32

Salut
@ross
Pot veni la revizie cu toate piesele/consumabilele cumparate de mine de la Forcar? Mentionez faptul ca sunt originale, nu compatibile. Vreau sa platesc doar manopera, adica. Multumesc.
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 13:47

Nu se poate
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 13:53

Imi poti spune te rog, de ce? Sunt client Ford, am cumparat masina din reteaua Ford si imi fac reviziile in reteaua Ford.
Cand am cumparat masina nu am primit nici un material legat de acest lucru.
Multumesc.
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 14:33

Pentru ca nu lucram cu piesele/consumabilele clientilor. Sorry!
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde stdanm » 28 Feb 2008, 14:37

asa se practica peste tot, nu e numai la csd sau la ford in general. practic service-urile mai castiga si in urma vanzarii produselor respective... este un "cost" al pastrarii garantiei
stdanm
Gold Member

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 15:14

GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde stdanm » 28 Feb 2008, 15:17

nu poti sa ii obligi sa lucreze cu piesele tale. de unde stiu ei ca tu nu ai luat piesa din targ, ai pus o holograma pe ea si o aduci ca noua. cum te astepti sa iti ofere garantie pe ceva ce ei nu stiu sigur de unde vine?
stdanm
Gold Member

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 15:22

stdanm multumesc de sustinere!

Intradevar, FordCSD indeplineste niste standarde, dar acestea nu obliga in nici un fel acceptarea pieselor aduse de client.
Potrivit carui temei legal vrei sa impui unui service sa lucreze cu niste piese aduse de client?
S-a mai discutat asta cateva pagini mai in spate.
Oricum, nu se lucreaza cu piesele sau consumabilele clientului!
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 15:23

Era o intrebare adresata lui ross. Totusi, poate ti-e greu sa iti imaginezi, insa exista si distribuitori de piese originale. Aceste piese originale se pot deosebi de falsuri. Mai documenteaza-te.
P.S. Nu vreau sa intru in polemica, vreau doar raspuns la intrebarile mele din partea lui ross.
Multumesc
@ross: sa iti raspund la intrebari:
Pe principiul liberei concurente si inlaturarii monopolului. Eu imi pot cumpara o piesa de cateva ori mai ieftin. Aceiasi piesa. Cu documente care atesta faptul ca e originala. De ce sa o platesc de cateva ori? De ce sa fiu refuzat intr-un service autorizat Ford sa instalez o piesa originala Ford, platind manopera in service?
Astfel service-ul are monopol la piese. De cand am intrat in UE cel putin, se pare ca nu prea mai tine asta.
In alta ordine de idei: imi trebuie o piesa. La Forcar costa 1RON. La CSD si Romcar costa 5 lei. Sa spunem un furtunas ca cel pentru care cornel001 a asteptat cateva saptamani. CSD il aduce intr-o luna, Romcar il are pe stoc, insa ma programeaza peste o luna ca sunt foarte ocupati. Daca cumpar piesa de la Romcar nu o pot pune la CSD? In cazul asta nici macar nu mai e cumparata de la un distribuitor. Primesc cadou un set de aparatori de noroi. Le pun la Dacie?
Ultima oară modificat de GoogleBot pe 28 Feb 2008, 15:30, modificat de 2 ori în total.
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde stdanm » 28 Feb 2008, 15:27

credeam ca vrei sa aflii raspunsul, nu sa aflii raspunsul de la o anumita persoana.
stiu ca exista distribuitori de piese originale, si eu am cumparat de la ei. si mai stiu ca aduc acele piese la preturi ceva mai mici decat le gasesti prin service-urile autorizate (ex: la un service autorizat, o janta ma costa in jur de 15 mil, iar de la un distribuitor de piese originale am luat-o la jumatate de pret).
nici eu nu vroiam polemica, vroiam doar sa te ajut, ca pana raspunde ross o sa mai dureze. eu am incheiat "discursul" aici :D
stdanm
Gold Member

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 15:29

Vreau sa aflu raspunsul de la ross pentru ca el lucreaza acolo. Iti apreciez intentia dar tu nu poti decat sa speculezi cauza. Eu vreau sa stiu raspunsul service-ului.
P.S. Am editat postul precedent adaugand raspunsul meu si alte intrebari.
Merci
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 15:57

Lucrez la CSD dar nu sunt purtator de cuvant. Tot ce iti pot spune este ca nu se lucreaza cu piesele clientului. Pentru alte lamuriri poti lua legatura cu Directorul de Service.
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde ross » 28 Feb 2008, 15:58

In alta ordine de idei, o saptamana nu sunt in Romania si probabil nu o sa raspund la telefon... sa nu se supere cineva... vb dupa data de 6.03.
BDT Ford
Focus MK3
ross

Maşina:

Mesajde Mihai L » 28 Feb 2008, 16:00

1) Nu stiu daca Ross este in masura sa dea un raspuns autorizat pe tema asta.
2) Normal mi s-ar parea sa se monteze o piesa originala adusa de mine in conditiile in care se garanteaza doar manopera (e treaba mea sa rezolv cu garantia la vanzatorul de unde am luat-o daca se defecteaza si se constata ca piesa a fost de vina).
3) Daca piesa nu e originala si masina e in garantie este normal sa refuze montarea ei.

O nelamurire as avea insa in situatia urmatoare:
- masina este noua, lovesti ceva si va trebui sa schimbi piesa A (sa zicem un far, stop, etc), stricata in urma impactului;
- normal, daca o faci pe banii tai, te duci si o cumperi de la unul din distribuitorii cu preturi bune.
Toate bune si frumoase, piesa se vinde cu 12(?) luni garantie de catre distribuitor.
Bun, dupa 2 ani sa zicem ca aceeasi piesa se strica si ar fi in garantia de 4 ani acordata de Ford, desi ea ar fi iesit din garantia acordata normal de distribuitor la piesa respectiva...
???

La HP de pilda piesele cumparate ulterior pentru un server preiau garantia serverului sau garantia standard pentru acea componenta, care este mai mare (daca serverul mai are o luna de garantie si ai cumparat o piesa cu 1 an ramane ultima varianta, iar daca mai avea doi ani de garantie ramane pe doi ani).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP

Mihai L

Maşina:

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 16:59

Bun, sa imi exprim parerea mai pe larg.
In primul rand as dori sa ii multumesc lui ross pentru raspuns, dar nu am cum sa o fac.
Practic la intrebarile mele (Pot sa vin cu piesele mele originale?, apoi De ce?) mi-a raspuns ca Nu se poate, pentru ca service-ul lucreaza numai cu piesele lui.
Un raspuns mai clar, spre exemplu: Nu ii convine service-ului pentru ca pierde multi bani, chiar in conditiile in care platesti o gramada de manopera era mai corect.
In afara de revizia de 2500km, facuta la Craiova, urmatoarele 2 revizii le-am facut la CSD. In conditiile in care era foarte departe de mine. Masina am luat-o de la BDT, acestia fiind mai aproape de mine.
Chiar speram sa fie ceva diferit la CSD. Mentionez ca pe langa cele 2 revizii am efectuat si o reparatie (am avut masina lovita usor in spate).
La nici o revizie nu am venit cu nimic. In plus am avut si reducere la manopera, desi nu am reusit sa imi lipesc un sticker cu clubul (inca). Am spus ca sunt membru pe forum (si aveam deja ceva vechime chiar daca nu am postat f. mult) si userul. Am apreciat.
In legatura cu calitatea reparatiei. Am avut masina lovita in spate, cum ziceam.
Am sunat la CSD (fiind satul de Romcar, care era la 2 pasi de mine). Am cerut un termen pentru programare, am explicat starea masinii si ce anume a constatat agentul de asigurari pe hartie (prima constatare, evident ca de obicei la demontare mai apar si alte repere si se face reconstatare).
Mi s-a spus ca nu se poate da un termen estimativ si ca trebuie sa vin acolo cu masina. Degeaba am insistat la telefon. Am venit cu masina, s-a deschis comanda si ... gata. Pai am venit cu masina, ati zis la telefon ca..
NU! Vin piesele comandate acum si pe urma daca e cazul facem reconstatare. De ce a mai trebuit sa vin cu masina?
Am avut programarea peste 3 saptamani. In tot acest timp am mers zilnic cu masina. Masina de asemenea a fost verificata imediat dupa accident. Toate luminile din spate functionau. Am mers asa 3 saptamani. Daca nu ar fi functionat ceva as fi schimbat eu intre timp becurile. Nu sunt genul de om care merge cu masina cu faruri aiurea sau lipsa ca e accidentata. Tin la siguranta mea si a celorlalti.
Bun, am dus masina. Mi s-a spus ca e totul ok, doar incuietoarea si un ornament inca nu au venit dar sunt pe drum. Am luat masina dupa aproape o luna (fara cateva zile) din cauza acelor piese comandate cu inca 3 saptamani inainte. Deci in total 7 saptamani sa vina niste piese in conditiile in care am intrebat de mai multe ori in cat timp vine o piesa aflata pe stoc in Romania/Bucuresti si in cazul in care nu e.
Dupa atatia nervi am fost sa iau masina. In momentul ala nici macar nu mai eram in Bucuresti. Am insistat telefonic sa fie masina verificata, sa fie totul ok ca vin special sa o ridic, din alta localitate. Am primit asigurari ca e totul ok.
Am ajuns in Buc dimineata, am sunat. Era vineri. Fusesem asigurat miercuri ca a plecat cineva cu piesa de la Romcar (incuietoarea, ca ornamentul sosise in cursul saptamanii).
Am sunat joi mai mult sa ma aflu in treaba, dar bine am facut. Piesa era tot pe drum, mai plecase cineva cu ea si joi.
Vineri dimineata am sunat sa fiu sigur ca deja ma asteptam la orice. Bine am facut ca piesa era tot pe drum. Am mai rezolvat ceva prin Bucuresti (as fi vrut sa rezolv pe urma, avand nevoie de masina dar asta e) si am ajuns la CSD pe la 12.
Piesa nu era acolo. Intre timp se facuse si revizia de 30k la masina (masina avea cam 31.000km, eram in marja aceea acceptata). In timp se se efectua revizia am fost sunat de la service si intrebat daca doresc sa schimb si placutele de frana (doar fata, pe spate sunt tamburi).
Am intrebat cat costa revizia fara: intre 600 si 700RON (daca e cineva curios si chiar conteaza ma uit pe factura).
Am intrebat cat costa cu placute schimbate: un pic peste 1300RON. De asemenea mi-au spus ca mai merg cateva mii de km.
Deci diferenta de aprox. 650RON am calculat atunci. Am intrebat la Forcar cat costa placutele originale, nu compatibile, exact ce se foloseste in service. 190RON setul.
Am intrebat la CSD si alte service-uri cat costa manopera pentru ele: ~110RON cu stand de franare inclus. Deci CSD vinde setul de placute cu aproape 550RON, in conditiile in care la Forcar aceleasi piese sunt 190RON si evident au si ei adaos comercial, ca doar nu fac munca patriotica.
De-asta nu se accepta piesele clientului. E singurul raspuns.
Sa revin la reparatie, ca am deviat cu revizia si placutele.
Am inspectat masina si totul parea ok (vopsea, etc). Am aprins stopurile si am descoperit ca unul din ele avea lumina de ceata aprinsa. Am cerut explicatii, a venit un mecanic si a atins pur si simplu blocurile spate in interior si s-a stins. Evident ca nu puteam accepta asa ceva, oricand bagajele puteau atinge pe acolo. Pus si simplu abia a bagat mana in portbagaj si a atins alea.
Ce m-a socat a fost ca desi erau 4 persoane langa masina mea (daca nu ma insel si seful de service, nimeni nu a vrut sa vada care e cu adevarat problema). Am insistat si am primit alt raspuns: stopurile fiind noi au stat un pic 'in aer' si s-au oxidat contactele. A venit un baiat cu un spray, mai tarziu m-am uitat si era ok.
Acum in legatura cu becurile, cum spuneam am avut toate becurile functionale. Reparatia s-a facut pe RCA (asigurarile nu deconteaza becuri pentru ca le considera consumabile, fac exceptie numai daca insisti pe la CSA). Prin urmare aveam pe factura 3 becuri. Valoarea nu era mare dar mi s-a parut nesimtire (imi cer scuze sincer pentru acest cuvand dar jur ca am avut becurile ok). In fine, era vb de o suma f. mica.
A sosit si incuietoarea, dar deja incepuse pauza. Desi venisem special la Bucuresti si asteptasem saptamani dupa piesa aia, si de 2 zile eram asigurat ca pot sa vin oricand sa iau masina ca piesa e pe drum de la Romcar la CSD, a trebuit sa astept sa treaca si pauza. Bun.
Am platit revizia am iesit afara si m-am uitat inca odata la stopuri. Acum pe pozitii aprinse aveam ambele lumini de ceata aprinse in spate, nu doar una.
Deja enervat am chemat iar pe cineva, a venit si a descoperit ca erau becuri gresite si nu se potriveau acolo. Asta este pur si simplu pregatirea mecanicilor. No comment.
Daca nu verificam (de mai multe ori) ma injuta toata lumea pe strada si nu stiam de ce. Nu merg decat ff rar cu stopurile de ceata, atunci cand este extrem de densa. Proiectoarele sunt folosite odata cu acestea doar.
Vazand nivelul de pregatire am deschis capota si am vazut lichidul de racire cu cativa cm sub minim in conditiile in care abia se facuse revizia (remember completat lichide, etc, care de obicei se factureaza).
Am reclamat si treaba asta si a venit un mecanic si mi-a spus sa pun apa de la robinet. Pe langa faptul ca stiu ca e o anumita concentratie acolo de antigel (folosesc masina mai mult in zone montane, friguroase) stiu ca se strica si nu stiu ce pompa din cauza duritatii apei, cred. In concluzie, din cate stiu se foloseste numai apa distilata, dar pusa cu masura, pentru a se respecta concentratia de antigel.
Am zis treaba asta, s-a apropiat mecanicum de la 3m la 1m de masina, a aruncat o privire de cunoscator la culoarea bidonului si mi-a zis ca e suficient de concentrat incat pot sa completez linistit cu apa distilata, daca nu vreau de la robinet. In fine, pana la urma a venit cineva cu un bidon si a completat, nici nu stiu ce era in el. Asta e. Again.
Ca sa revin la treaba de mai sus cu becurile: am avut masina lovita si in fata, destul de rau. S-au schimbat ambele faruri (blocurile optice) insa cei de la asigurari (RCA ca si in cazul asta) nu voiau sa le plateasca. Becurile alea erau mai scumpe, dar tot 3. Mi-au cerut de la Romcar 200RON pentru ele (erau becuri de pozitie parca si de proiectoare).
In conditiile in care, ca si in cazul asta, toate becurile functionau si masina fusese lovita destul de rau frontal (airbaguri frontale sarite) era clar ca din cauza accidentului.
Am cautat in manual si nu am gasit nici o exceptie pentru becuri (ma refer la garantie). Cand se strecoara cate un bec la revizie nu stiu pe ce baza. Sunt privite ca si consumabile desi in manual nu sunt trecute la categoria asta.
In fine, am insistat sa le puna ori asiguratorul ori service-ul pe garantie. Am cerut expertiza tehnica si mi s-a dat. Din ea rezulta ca service-ul a constatat ca sunt asa in urma accidentului. Altfel trebuia sa le plateasca ei.
Am trimis hartia prin fax la asigurari, initial au strambat un pic din nas, am amintit de CSA si au trimis acceptul de plata. Asta nu are legatura cu CSD, explicam legatura cu becurile.
Concluzia mea este ca toate service-urile de care am auzit sunt cam la acelasi nivel si au un singur scop: banii. Asta e clar. Din pacate foamea de bani e atat de mare incat preturile, dupa cum se vede, sunt de 2-3-4-5 ori mai mari decat normal, pentru aceleasi piesel.
Nu imi mananc din fund, as da mai mult la service decat la Forcar, dar nu de cateva ori. Cu ocazia reviziei de la CSD am cerut 8 (parca) braduti mici de plastic, din cei care prind ornamentele. Am platit cateva sute de mii pentru ei. O sa ma uit pe factura. Asta e. Nu ma complicam sa pierd cateva zile prin oras sa ii caut. Nici sa ii comand acasa sa platesc transportul ca ajungeam tot acolo.

Dar in conditiile in care un prieten (aici nu dai nici datele despre el nici despre serviceurilor implicate, ca nu e vb de mine) care are un Focus 1.8 diesel, la aceeasi revizie de 30k, a primit de la un service pret estimativ pentru revizia asta de 1900RON (dif. fata de a mea ca e diesel, deci filtru de motorina, la benzina stiu ca nu e, plus placute spate). Pana la urma si-a luat TOATE piesele de la Forcar si a platit doar manopera la alt service, diferit de cel cu estimarea initiala. Ambele service-uri din Bucuresti.
Pret: un pic peste 1000RON (600RON si putin piesele, 400RON si putin manopera). Restul era adaos tot la piese. Vi se pare normal? Mie nu.
In conditiile in care service-urile isi bat joc de masina mea, chiar cand eu verific si rasverific tot si descopar probleme nu sunt de acord sa platesc de cateva ori mai mult pentru piese. Si in conditiile in care manopera e cat e.
Mi-am luat masina pe care imi permit sa o intretin, noua. Inainte am avut Matiz, tot nou. Sa amintesc in cazul lui de alt abuz, asemanator. In manual la ulei sunt trecute specificatiile. Nici un producator. Ma trezesc la service ca e obligatoriu sa folosesc ulei Daewoo (care e chiar bun, fiind produs de Total). La alt service (Radacini Buc) foloseau numai ulei Shell vrac (butoi). Cah.
La pret dublu fata de un ulei bun si o marca respectata. Evident fara nici un temei legal. Atunci mi-am permis sa cumpar un Matiz nou si sa il intretin, acum imi permit acelasi lucru pentru un Focus. Dar nu vreau sa platesc dublu (totalul, ca din cazurile prezentate de mine se observa ca in service sunt cam de 3 ori mai scumpe). Asta in conditiile in care pregatirea si mai ales seriozitatea service-urilor e jalnica.
Nu imi place sa acuz gratuit dar am trait destule prin service si vorbesc numai din experienta personala, nici macar a prietenilor f. apropiati, ce sa mai spun din ce citesc prin alte parti. Dar evident ca aproape toti stiti deja aceste lucruri pe propria piele.
In incheiere sa mai spun ceva: cum nu mai stau in Bucuresti, am vorbit cu cineva de la CSD si i-am spus ca sunt total dezamagit de calitatea lucrarilor, si oricum nu mai vin in Bucuresti pentru ca ma mut in Brasov. Mi-a confirmat faptul ca pot sa ma duc la orice service din reteaua Ford cu piese originale :) Nu telefonic, fata in fata.
La Brasov am intrebat de pretul manoperei pentru placute de frana. Primul raspuns, respectivul fiind socat de tupeul meu: Nu se poate decat cu piesele noastre. Pai am piese ORIGINALE. Nu se poate. Noi de ce mai avem departament de piese? Pai ce me intereseaza pe mine asta? Poate cineva e grabit sau chiar nu il deranjeaza sa plateasca atat de mult in plus. Dupa cateva insistente, in toate mentionand faptul ca sunt originale piesele si alternand ba Importatorul, ba OPC, ba Ford Europa, ba toti dealerii din Europa, ba ceva reviste mai de renume, mi-a confirmat ca pot veni cu piesele mele, in acelasi timp dojenindu-ma: Pai de ce nu spui ca sunt originale? Hmm
Practic am avut 2 confirmari fata in fata. Plus prietenul de care ziceam (eu i-am zis sa isi ia singur piesele ca iese mai ieftin ... muuult :))
De cand scriu la mailul asta mi-au mai venit confirmari de la service-uri din tara ca se poate, daca sunt piese originale Ford. Incercati la Valcea daca nu ma credeti.
Intre timp am trimis niste sesizari la relatii.clienti pentru a reclama acest monopol si aceste abuzuri si monopopul in privinta pieselor, si toate neregulile din serviceuri (Romcar si CSD). O sa revin in alt topic cu cele despre Romcar. Deocamdata astept raspunsul lor, m-au asigurat ca analizeaza problema.
De asemenea mailul a ajuns si la Ford Europa, si la toate adresele Ford pe care le-am gasit din afara (f. multe :) see my nickname)
Alt mail legat de confirmarile cu piesele aduse in sacosa, dar originale, a ajuns la f. multe alte adrese, dar de data asta din tara. Evident ca pe langa confirmari am primit si negatii (in general datorita faptului ca politica noastra...)
So..cam atat. Sper ca ma iertati pentru mailul cam lung. Repet, nu am nimic cu nimeni, dar nu imi place cand cineva isi bate joc de mine. Daca altii accepta...
Multumesc
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde bogda1313 » 28 Feb 2008, 17:22

Ce sa zic. Nu pot decat sa te admir pentru perseverenta. Toata lumea stie ca ai dreptate, numai ca ne lasam dusi de apa ca niste bolovani.
Sa speram ca odata cu infiintarea Asociatiei o sa putem schimba in bine multe lucruri.

PS
Parca Radur spunea ca la Transatlantis Constanta l-au primit cu piesele de la Forcar.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6

My site:
bogda1313

Maşina:

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 17:30

Tocmai am primit email de la dansii acum un minut insa nu mi-e clar, am mai intrebat ceva si o sa primesc sper curand inca un raspuns (mai clar).
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde Mr.Cod » 28 Feb 2008, 17:34

Te rog sa ne tii la curent cu raspunsul primit la la relatii.clienti sau Ford europa pt ca intr-adevar este rusinos cum in Romania toti se cred destepti si incearca sa te pacaleasca. Eu cred ca unii au ramas cu mentalitatea de comunist in care un vanzator de aprozar era mai important decat un inginer. Domnilor cu service-uri, aflati ca acum exsita UE, exista legi si exista si acces la informatii foarte usor; deci daca cineva face ceva ilegal se dovedeste foarte usor.
Mondeo Wagon Titanium 2,0EcoBoost 203CP E6 AT6, Tectonic silver
Mr.Cod
Member

Maşina:

Mesajde alex230ro » 28 Feb 2008, 17:41

felicitari,cand mai esti in Bucuresti da-mi un semn sa iti fac cinste cu o bere,esti unul dintre putinii oameni care se lupta cu "sistemul" serviceurilor din Romania :)
alex230ro
Gold Member

Mesajde GoogleBot » 28 Feb 2008, 17:51

Daca tot am postat aici, sa vb si despre prima revizie, efectuata la acelasi service (cea de 15k km, efectuata un pic sub 16k km).
Pretul mi s-a parut ok, de-aia nici nu am insistat cu piesele aduse de acasa. Cum spuneam mi-au acordat si reducere de membru al clubului, desi inca nu aveam sticker. O bila alba. O alta bila alba pentru faptul ca la revizia aceea mi-au spalat masina. I-am intrebat daca au spalatorie, pentru ca imi place sa ma duc cu masina curata in service, insa atunci nu am reusit, vreau sa o spal contra cost insa mi-au spus ca atunci cand fac revizia primesc o spalare gratuita din partea casei. Foarte frumos. Ce mi s-a parut ciudat insa, ca au spalat masina dupa revizie. Eu am vrut sa vin cu masina curata la revizie, sa nu se murdareasca mecanicii. In fine.
O bila neagra: am intrebat cand ma pot programa pentru revizie, dar la prima ora, de dimineata. Surpriza, peste 3 zile (parca). Fiind cam la limita cu km m-am bucurat, am venit devreme insa masina a fost gata cam pe la 11 si ceva. Grabindu-ma am intrebat cand pot sa o iau mi-au spus ca trebuie sa o spele si gata. Din pacate a mai durat vreo 2 ore cred, parca am prins si pauza de masa. Lucrul a fost compensat insa partial prin faptul ca pe langa spalarea exterioara au facut si curatenie interioara. Masina era destul de curata, numai in spate aveam ceva par de la cainele personal :) desi de obicei foloseam o patura. Am apreciat lucrurile astea, desi am ajuns la serv aproape de sf. programului, in conditiile in care ma programasem la prima ora.
Sunt si cuvinte de lauda la adresa lor dar si invers, din pacate. Nu spun numai ce imi convine mie, dar referitor la politica aia, mi se pare chiar trasa de par si se ajunge la o revizie de aproape 2000RON, inacceptabil dupa parerea mea. In conditiile astea, cand faci o revizie ce contine si distributie sau ceva mai important te iei cu mainile de par.
Prea mare diferenta.
O sa postez toate rezultatele primite pe email.
GoogleBot
Ford Freak

Maşina:

Mesajde Cornel001 » 28 Feb 2008, 19:37

Imagine

Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina:
VIN:

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Dealerii Ford din Romania