de wador29 » 11 Mar 2012, 21:36
Felicitari, din nou, pentru montajul imaginilor, Nicule! Si noi suntem deosebit de incantati de excursie, pacat ca n-am ramas peste noapte si sa mai beneficiem inca o zi de splendoarea peisajelor de iarna, la munte! Dar nu am fost pregatiti pentru asa ceva, Nicu a doua zi mergea la munca, iar Catalin sa se intoarca la Sibiu... Parerea mea e ca trebuie sa revenim mai des in zona, pentru ca e aproape de Valcea (pentru chestii d-astea nu mai pun in balanta si distanta de acasa si inapoi, decat la pregatirea rezervorului...). Cuvintele n-au valoare sa descrie peisajul. In schimb aerul, zapada, de care ne cam saturasem, dar aici avea inca un farmec aparte, faptul ca am fost impreuna cu Nicu si Nicoleta ( pentru ca e bine cand te bucuri sa ai si cu cine sa imparti bucuria) a facut sa ne simtim deosebit de bine. Ne doream o iesire dupa atata pauza si a fost o intamplare nu foarte pregatita, dar probabil cu atat mai reusita! Primitoare pensiunea Bradul, masa foarte buna, chiar as veni sa stau macar un week end, rupt de monotonia si stressul de fiecare zi... Multumim "patuiegilor" pentru invitatie si companie, si promitem sa raspundem viitoarelor invitatii! Ramane doar sa ne sincronizam timpul liber...
P.S. Intrucat nu e in nota de satisfactie de mai sus, mentionez si eu doua aspecte care nu ne-au facut placere: starea drumului, de la Voineasa pana la intersectia cu statiunea (fantoma) Vidra si aceasta statiune, putin cunoscuta si, din pacate nefinalizata ca investitie! Am ajuns aici la indemnul lui Nicu. Dezolant, de aproape, aspectul marelui hotel, complet ridicat, dar nefinalizat. Sunt cateva vile, in care am vazut ca se poate caza, dar aspectul fantomatic al cladirilor si al instalatiei de telescaun, in mare parte ruginita, nu sunt altceva decat imaginea economiei autohtone, care, precum spunea si nemuritorul Caragiale, este sublima, dar lipseste cu desavarsire!
Personal, imi doresc ca aceasta statiune sa capete viata, nu mai e foarte mult de investit aici, iar panorama pe care ai putea-o avea, locuind intr-una dintre camerele dinspre lacul de acumulare, nu este una obisnuita! Sper ca si aici, dar si la noua partie care se apropie de final, sa nu se permita invazia puzderiei de pensiuni kitch-oase, asa cum s-a intamplat cu Ranca, in primul rand, pentru ca asta ar insemna din nou defrisari demente, pe care din pacate si pe alocuri se pot observa deja. Orice comparatie a zonei cu Valea Prahovei mi se pare total deplasata si neavenita. Aici este, inca, liniste si lipseste invazia gunoaielor pe care "civilizatia" unora le presupune...
ex - Ford Fusion +, 2006, 1,6 TDCi, 90 cai, sea-gray,ex - OT 11 KXDSuzuki Vitara, Luxus, 2018, 1,4, boosterjet, 140 cai, prime solar yellow, cu plafon cosmic black pearl, OT 12 KXD