O zi frumoasa si fericita (pentru mine)
Am participat si eu impreuna cu fiul meu la intalnirea de la ATS Baneasa, cu ocazia zilei portilor deschise pentru membri Club Ford, dupa ce m-am inscris pe site ATS-ului.
Sincer am crezut ca vor fi mai multi participanti, mai ales ca am ajuns dupa ora 14 din motive de job si am pierdut momentele de deschidere, turul prin atelierul de service si prezentarea colectiei personale de automobile de epoca a d-nului Tariceanu, patronul ATS-ului.
Am facut un drive test cu Focusul Trend diesel de 95 de cai, care este o masina corecta la aceasta clasa si cu aceasta motorizare si reprezinta o buna optiune pentru o masina de familie cu 1 sau 2 copii mai micuti, fiind economica si agreabila la condus. Daca vrei ceva mai sportiv, te uiti la motorizari mai puternice si mai multe dotari, te duci spre echiparea Titanium. Fiul meu a facut o testare a unui Ford Kuga de 2l si 140 cai cu cutie automata, la care eu am fost in calitate de pasager si trebuie sa spun ca masina se comporta bine, e destul de fasneata pe modul "sport", schimba vitezele rapid, fara sa se simta trecerea intr-o viteza superioara sau inferioara in timpul mersului. E de apreciat si modul de schimbare manual-secvential a vitezelor.
Poate o sa scriu mai multe pe topicurile dedicate masinilor in cauza.
Atmosfera din showroom a fost foarte placuta, reprezentantii de vanzari au fost amabili si bine documentati, iar gazda a fost chiar patronul ATS-ului, care a stat permanent in mijlocul nostru si a avut amabilitatea de a ne spune lucruri interesante si inedite, despre istoria Ford in Romania, mai ales ca in perioada interbelica reprezentanta marcii in tara noastra a apartinut familiei sale.
Si acum "bomboana de pe tort" a fost o tragere la sorti la care au fost alesi 3 participanti sa participe la o "plimbare" in regim de curse cu Ford Focus RS de 350 cai condusa de pilotul de curse-raliu Calin Popescu Tariceanu. M-am numarat, impreuna cu baiatul meu (ce noroc si ce potrivire) printre cei mai fericiti participanti, pentru ca am fost amandoi castigatori ai tragerii la sorti si am facut "plimbarea" cu masina in cauza, pe drumurile din nordul Capitalei. Recunosc ca a fost impresionant din toate punctele de vedere, cu acceleratii fulminante pana la 200km la ora, cu franari violente, cu depasiri "a la italiene" in trafic si un sound tipic de "muscle car". M-am simtit ca Jeremy Clarkson de la Top Gear, pasager intr-o masina avand ca pilot pe Stig.

A fost MINUNAT. Cred ca baiatul meu va scrie si el aici si se va axa pe acesta " plimbare" deosebita.
Eu cred ca trebuie sa aduc multumiri si echipei Ford Club care a inlesnit aceasta actiune si care a fost o reusita, ce se impune a fi repetata cu o proxima ocazie.
In final as ruga pe colegi care au facut fotografii sa-mi dea un pm pe forum si sa-i rog sa-mi trimita si mie mai multe poze pentru a-mi face un album cu acest fericit eveniment.