de silviupn69 » 08 Ian 2010, 11:38
Off-top
Si eu cred ca 2 din giratorii nu isi au rostul si nu isi justifica prezenta in acest moment, dar cum parerile sunt impartite (asta mai putin conteaza in ziua de azi, respectiv parerea cetateanului, atata timp cat nu am fost intrebati sub nici o forma daca suntem de acord cu asa ceva) si de fapt ceea ce conteaza este decizia lor, am sa ma abtin de la alte comentarii.
Sa nu credeti ca nu sunt adeptul sensului giratoriu in detrimentul semaforului, dar daca tot am decis sa le instalam, ar trebui sa respecte un minimum de cerinte, incepand cu diametrul acestuia, a spatiului ramas liber in jurul lui si chiar a unor treceri de pietoni foarte prost gandite (foarte aproape de giratoriu). In aceasta categorie as incadra giratoriul de la pod-spital si cel de la casa de cultura-petrodava.
Legat de cocoase, eu cred ca se poate reduce viteza in dreptul lor a.i. sa protejeze pietonii aflati in traversarea strazii, ca doar de aceea au fost gandite si intalate in punctele nevralgice(cu incidenta cea mai mare in producerea accidentelor de-a lungul timpului. Ptr. ca si aici exista un "daaaaaar" , atunci trebuie sa spunem ca nici dintre acestea(chiar multe din ele) nu respecta cele mai elementare norme ( in vigoare la noi in Rom. si Europa) si anume, inaltimea, curbura lor, materialul din care sunt facute, presemnalizarea lor.
Ford MondeoGhia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp