Da...
"buuun, sa trecem deci la treaba

in primul rand multumiri pentru ajutor lui Ciprian (sau mai degraba ar trebui sa-mi multumeasca el mie, ca io l-am ajutat, el a fost vioara intai

) si lui Daniel Ardelian pentru suportul tehnic (telefonic

)
1. desfacut grila de plastic fata (cea cu emblema Ford): are 2 cleme (urechi) in partea de sus si cateva cleme de jur imprejur (2 in lateral si vreo 4 in partea de jos); toate ies foarte usor, sunt de plastic si se imbina ca la un puzzle
2. demontat cele doua suruburi din partea de sus a farului cu ajutorul unui imbus (merge si cu o surubelnita plata)...cel de-al treilea surub, aflat in fata farului l-am demontat doar cu ajutorul imbusului, altfel nu se poate datorita pozitiei mai incomode
3. odata scoase suruburile, farul se misca foarte usor si trebuie tras spre fata masinii (nu in sus); am constatat ca nu putem si atunci am dat un telefon magic (la cineva de la un dealer Ford) si am aflat ca nu trebuie cracanate urechile spoilerului pana sa se rupa (la MK6 facelift spoilerul are doua prelungiri inspre capota-vezi pozele de pe pag.1), ci prin tragere in fata, spoilerul iese suficient de mult ca sa-ti permita scoaterea farului cu usurinta
o sa pun doua poze ca sa va dati seama ce si cum
exista acolo acele 3 cleme/urechi de prindere foarte late (cca 8 cm); am bagat o surubelnita intre plastice ca sa le degajam putin, apoi se trage spre inafara astfel incat spoilerul culiseaza in fata suficient de mult pt. a elibera coltul farului
4. se trage usor spre inainte farul, pentru ca mai are o clema laterala, apoi se scoate cupla electrica principala si se poate umbla in voie la becuri
5. se scoate capacul de cauciuc de pe spatele farului, se demonteaza cupla becului principal si se trage becul afara eliberand o clema metalica
6. becul de pozitie are la randul lui tot un capacel de cauciuc (ca un dop) care se trage foarte usor afara; se ajunge la cupla becului de pozitie de care se trage cu grija, rotind putin stanga-dreapta; va iesi cu tot cu bec
7. farul drept l-am demontat exact la fel; nu ne-am atins in nici un fel de vasul de expansiune sau de altceva
8. montajul se face in ordine inversa si cu mare atentie sa nu va ramana ceva suruburi de rezerva

L.E.: privind in urma, operatiunea pare destul de simpla, dar e greu de facut de unul singur si mult mai facila in doua persoane"