Switch to full style
Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat
Subiect închis

Ajutor! Parere cumparare Ford Focus!

25 Ian 2006, 16:10

Ma tot invirt sa cumpar un Ford Focus. M-am hotarit asupra modelului, am vorbit cu cineva (persoana de incredere) sa imi aduca din Germania si acum a revenit cu o masinuta.

Specificatii - Ford Focus GHIA break 1.8 TDCI / 115CP, an 2002 / august, km 87000, carte service, un singur proprietar in Germania, dotari - full option (numai scaune de piele nu are), scaune incalzite, navigatie etc. Tipul care a adus-o are firma si service si da un an garantie la masina (garantie in sensul ca imi face lucrarile de service pe gratis, daca o fi ceva de facut la ea). Tot de la el am inteles ca masina arata si este super, mai buna decit multe pe care le-a adus el in ultima vreme.

Problema mea este ca eu ii cerusem un Focus 1.8 TDCI break (nu neaparat GHIA) pina in 10000E pret final aici, an 2003, sub 50000 km (nici nu m-am lamurit inca daca asa ceva exista)

Ce vreau sa aflu: are sens sa vorbesc cu omul sa vad la ce pret ajunge (e in vama acum) si eventual sa ma duc sa o vad (tipul nu e in Bucuresti, e pe aproape), sau sa-l mai pun sa mai caute - a zis ca o sa mai plece curind sa mai aduca masini?

Nu e prea 'omorita' sau prea veche masina la anul si km astia? Cum se comporta Focus-urile in timp (calitate / pret)? Mi-e sa nu-mi dau pumni in cap ca am aruncat banii degeaba cind as fi putut sa mai astept sa 'pice' ceva mai bun. Banii ii am dintr-o 'sponsorizare' si nu mai pup eu curind asa pleasca, asa ca odata luata e buna luata si nu mai merg alte variante in viitorul apropiat, de aici si codeala mea.

Va multumesc,

Matei.

25 Ian 2006, 19:31

vorbeste de pret, poate e o ocazie buna :)
e ca e foarte aproape revizia de 90.000 km, interesaza-te cam cat te-ar costa

25 Ian 2006, 20:02

am aflat si pretul - 9600E. merita?

Care e faza cu revizia de 90.000? Ca am tot auzit de ea, chiar si de niste preturi fabuloase, dar pina la urma distributia scrie in manualul de ford ca se schimba la 160.000 km, iar revizii se fac la 60.000, 80.000, 100.000 unde se schimba ulei si filtre (ulei + motorina)

Am vorbit cu 'nenea' si despre asta. Mi-a zis ca da capacul de distributie jos, cu mine de fata, si daca e nevoie de schimbat o schimba pina sa mi-o vinda (adica presupun ca in banii de mai sus). Idem pt placutele de frina cica. Si faza cu 'garantia' de 1 an la el e pe bune.

Masina a trecut cu brio toate testele RAR, de inspectie si autentificare si mi-a zis tipul ca ii face la el in service ce teste vrea muschiul meu. Desi cam habar n-am ce sa-i cer ca nu ma pricep.

Deci, merita? Probleme potentiale? Ceva idei de la oameni cu experienta in domeniu (Focus TDCI ~ 90.000 km) ?

Matei.

26 Ian 2006, 00:32

Daca ai fi folosit functia search ai fi gasit : http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=254

Nu este chiar asa complicat sa o folositi si nu va va manca.

26 Ian 2006, 02:24

$1 scrie:$2aca ai fi folosit functia search ai fi gasit : http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=254

Nu este chiar asa complicat sa o folositi si nu va va manca.

Saru'mina, am vazut disutia aceea de mult. Acolo se pleaca de la schimbatorul de viteze si se ajunge la bieleta antiruliu si alte furtunase.

Problema mea e alta - in speta daca merita focusul ghia tdci 2002 / 87 mii km cu ~9600 E de mai sus, si ce e cu revizia de 90.000 km - adica ce trebuie OBLIGATORIU schimbat.

In postul indicat de tine nu e vorba de revizii si nu se mentioneaza nr de km la care au aparut probleme.

Merci oricum,

Matei

26 Ian 2006, 08:58

Pai da dar daca deschidem mai multe topicuri cu acelasi subiect de discutii la un moment dat, peste cativa ani nu o sa mai intelegem nimic din forumul asta.

26 Ian 2006, 09:05

Frate Bogdan, ia omu mai incet, ca e nou pe aici ;)
Matei, Focusul ala merita fiecare leut, pretul pare un pic cam mare, ca poti gasi si din 2003 spre primavara la banii aia, dar daca omu tau e de incredere (si nu umbla cu golaneli de km dati inapoi) 90 mii de km in 3 ani nu sint mare lucru in Germania, chiar as spune ca ala de l-a avut a fost cam lenes.
In rest masina e super :)

26 Ian 2006, 11:08

Pretul pt un focus din 02 este putin cam mare insa tinind cont de dotari si de garantie, si eu zic ca merita.
Daca toti cei 90 000km sunt rulati in afara .. putine sanse sa ai deja probleme la articulatii ( a mea are 84k din care 20k in Romania si in afara de un tzacanit la volan - da asgard, n-am ajuns nici acum la Laur sa rezolv cu bieleta :D - nu am nici un fel de probleme ).
Navigatia e putin cam inutila in .ro , nu cred ca gasesti nici la ford harti cu Romania, insa e buna acolo ca arata frumos (cel putin mie imi place :D)
Revizie .. hmmm.. greu de spus ce va trebui schimbat insa la Augsburg am dat pe ulei + filtre + constatarea/revizia minima (10 000km) vreo 550 RON

26 Ian 2006, 11:10

vezi aici ce trebuie schimbat:
http://forum.clubford.ro/download.php?id=178

eu ziceam sa te interesezi de revizia de 90k pt ca la Fiesta atunci trebuie sa schimbi kitul de distributie. Dar acum am observat ca la Focus se schimba la 75k.
in cazul asta, verifica ce s-a schimbat la revizia de 75k(vezi ca in fisierul indicat mai sus ai si niste preturi orientative, ca sa-ti faci o idee despre revizia de 90) si incearca sa mai scazi putin la pret.

daca nu il cunosti bine(adica sa aveti prieteni buni comuni sau sa fiti inruditi), nu te baza pe testele facute la el in service. du-te la o reprezentanta Ford si fa-i o evaluare(a mai facut cineva de pe forum de curand, si i-au cerut cam 700.000 lei). Spune-le ca vrei sa le-o vinzi in sistemul buy-back, si vezi ce probleme gasesc si ce pret iti propun(cred ca daca le spui ca le-o vinzi lor, vor fi mult mai atenti la evaluare).

26 Ian 2006, 14:18

Multumesc mult de raspunsuri, asa ma gindeam si eu sa ma duc la el si sa vad exact ce e de schimbat si ce nu si sa mai umblu la pret (in jos evident).

Calculul pe care l-a facut el la pret este cam asa: valoare fara tva in Germania + taxe si TVA RO + 800E partea lui (pentru adus si alte alea). A zis ca are absolut toate hirtiile si mi le arata.

De navigatie ce sa zic, nici pe mine nu ma prea incinta. In afara de sa o pun pe foc nu prea am ce face :)

Smiley - merci de fisier. E de ajutor. Stiu la ce sa ma uit prin cartea de revizii cind o s-o iau la citit.

De prietenie ce sa zic, am dat de el prin cumnata-mea si dupa aia m-am interesat de el si am mai gasit inca citiva care au luat masini de la el si isi fac reviziile pe acolo ca e mai ieftin si toata lumea mi-a zis ca tipul e de incredere si om serios si n-au avut probleme de nici un fel.

Cred ca dau o fuga miine sa vad ce si cum cu masina. Si daca merita o iau, daca nu atunci il mai trimit sa caute.

Matei.

26 Ian 2006, 14:48

$1 scrie:$2a mea are 84k din care 20k in Romania si in afara de un tzacanit la volan - da asgard, n-am ajuns nici acum la Laur sa rezolv cu bieleta :D - nu am nici un fel de probleme

:icon_mrgreen:
man, problema ce o ridici tu aici nu tine de mecanica. majoritatea masinilor au un tzacanit la volan, dar nu se trateaza la service, ci in alta parte... :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

ps: sper ca ai luat`o ca pe o gluma.

26 Ian 2006, 15:03

Mihalcea si cum se numea serviceul ala pentru reparat tzacanitul de la volan.......spitalul 9 cumva :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

26 Ian 2006, 20:37

nu se repara din pacate ... cica e boala incurabila.

24 Mai 2006, 21:59

hai sa-ti spun ce am gasit eu aici in Bucuresti:
Mi-am dorit un Focus si am cautat pina am dat de un 1.8 tdci 100 cp Endura 2003,29.000 km rulati aici.pretul este 10.700(cu tva) euro.Este luat de la
Romcar ,garantie..etc.am demarat actele si sper ca luni sa-l am acasa.E luat in lesning cu avans de 50% (maxim).
Ideea e ca ai putea incerca si tu la ei,parcul de second hand e destul de mare.Plus ca ai avantajul sa-l iei in leasing pe persoana fizica,sau MULT MAI bine ar fi pe firma ca sa nu mai platesti TVA-ul.
Succes! :icon_cool:
Subiect închis