Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat
18 Dec 2006, 18:46
Salut,
Azi mi-am gasit fiesta fara capace la roti.
In certif de inmatriculare scrie:anvelope fata-175/65R1476S, spate-idem
De unde pot sa cumpar altele cu un pret decent? Astept ajutorul vostru.
18 Dec 2006, 19:11
io vazusem pentru FOCUSUL meu niste capace de plastic in tirgul de masini de la vitan la fabulosul pret de 15RON TOATE 4!!! ... io zic ca-s bune sa te scoata din iarna ... cind s-o face vreme frumoasa iei de pe la baietii astia care vind pe forum unele originale mai "fatoase"; io as merge prin tirg vineri, asa ca daca vrei sa vii cu mine, cu cea mai mare placere
bafta si ... treci nitel pe la biserica sa nu ti se mai intimple minuni d'astea
18 Dec 2006, 19:26
$1 scrie:$2o vazusem pentru FOCUSUL meu niste capace de plastic in tirgul de masini de la vitan la fabulosul pret de 15RON TOATE 4!!! ... io zic ca-s bune sa te scoata din iarna ... cind s-o face vreme frumoasa iei de pe la baietii astia care vind pe forum unele originale mai "fatoase"; io as merge prin tirg vineri, asa ca daca vrei sa vii cu mine, cu cea mai mare placere
bafta si ... treci nitel pe la biserica sa nu ti se mai intimple minuni d'astea

Partea hazlie, daca pot spune asta, e hazlie dupa ce am citit ce ai scris tu, aseara a trecut preotul pe aici (vizita de lucru fusese anuntata din timp printr-un afis A4 lipit pe usa blocului de vineri, data, orele....) a trecut in viteza a 7-a, eu tocmai venisem din parcare si ma spalam pe maini, n-am apucat sa-l vad, cred ca in 20" a iesit din casa....poate daca-l vedeam macar la fata scapam de necaz...
19 Dec 2006, 01:40
Salut George,
imi pare rau pentru patanie...
Daca zici decent inseamna ca nu te gandesti la capace originale... :icon_mrgreen:
Ford_mazda aducea cu 55 RON/buc. Da op raita pe la hypermarketuri (eu am luat de la auchan ca aveau modele mai deosebite) - cca 8 RON/buc.
Daca ti le mai fura macar nu te doare sufletul. :icon_evil:
19 Dec 2006, 07:17
oare capacele de la roti sunt prinse in asigurarea casco?
19 Dec 2006, 09:09
Pai cum sa nu fie prinse, ai cumparat masina fara capace? si te pomeni ca costa doi lei cinci zeci.
Dute la asigurator si iai banii ca ai platit o caruta de bani polita.
Bafta
19 Dec 2006, 10:03
Uitasem de CASCO; are dreptate kobe! Dar nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite (mergi la politie sa declari furtul??).
19 Dec 2006, 10:52
Daca masina a venit echipata cu capace din fabrica sunt prinse sigur in asigurare.
19 Dec 2006, 11:54
Exista firme de asigurare care exclud din asigurare elementele mobile, gen capace roti, antena radio s.a. ...
19 Dec 2006, 11:56
Nu strica sa intrebe!
19 Dec 2006, 12:04
Corect.
Ca o firma sa excluda partile mobile cum spui tu lucicop inseamna ca eu in calitate de asigurat am semnat polita aia ca primarul, ca daca accept asa ceva inseamna ca sunt cam berbec. Nu o fi o singura firma de asigurari in tara asta si cand dai >500 E pe CASCO te uiti bine pe polita aia nu?
19 Dec 2006, 15:40
Am asigurare casco la BCR Asigurari;
Pe verso la una din cele 3 formulare pe care mi le-au dat, la Conditii Generale, paragraful 6.EXCLUDERI, scrie
" Nu sunt cuprinse in asigurare si nu se acorda despagubiri pentru:
......
6.23 Furtul capacelor de roti, emblemelor sau oricaror elemente usor detasabile "
Am intrebat daca nu pot plati in plus pentru a-mi asigura capacele, am fost refuzat.
Cei care incheie RCA la BCR Asigurari pana la 31 decembrie primesc si o vesta reflectorizanta, ATENTIE, unii din inspectorii de asigurari (asa s-or numi?) cand i-am intrebat de oferta cu vesta s-au facut ca ploua; daca va intereseaza vesta, insistati sau mergeti la alta
agentie.
Bafta!!!
19 Dec 2006, 15:50
Ai fost obligat sa faci CASCO la BCR Asigurari?
Cred ca nu toate societatile procedeaza asa si oricum mi se pare o aberatie paragraful asta cu excluderi.
19 Dec 2006, 16:21
eu zic ca e normal: capacele sunt usor de furat /rupt si ar plati baietii la capce de ar muri
sua antena o desurubezi tu si le spui ca a furato un baiat tuciuriu; nu merge au si ei cap ca altfel ar muri de foame
19 Dec 2006, 16:30
bineinteles ca nu m-a obligat nimeni, eu am ales, mi s-a parut cea mai buna oferta din punct de vedere al conditiilor, al pretului, al puterii societatii respective. La accident, in afara de niste lipsuri in comunicarea intre service(BDT) si BCR Asig pe care a trebuit sa le rezolv eu prin telefoane si drumuri (s-au facut 3 reconstatari), nu ma pot plange ca am avut probleme. S-a dat acceptul de plata repede, am luat masina fara sa astept.
Lui Asgard care a dus Focusul in aceeasi zi cu mine si i-a fost reparat mai repede, Omniasig nu i-a platit nici azi reparatia si masina sta in in service.I-au raspuns ca suma e mare si se va plati in 3 transe (cca 14600 RON). La mine valoarea reparatiei a fost de 11800 RON.
19 Dec 2006, 17:40
$1 scrie:$2m asigurare casco la BCR Asigurari;
Pe verso la una din cele 3 formulare pe care mi le-au dat, la Conditii Generale, paragraful 6.EXCLUDERI, scrie
" Nu sunt cuprinse in asigurare si nu se acorda despagubiri pentru:
......
6.23 Furtul capacelor de roti, emblemelor sau oricaror elemente usor detasabile "
Am intrebat daca nu pot plati in plus pentru a-mi asigura capacele, am fost refuzat.
Cei care incheie RCA la BCR Asigurari pana la 31 decembrie primesc si o vesta reflectorizanta, ATENTIE, unii din inspectorii de asigurari (asa s-or numi?) cand i-am intrebat de oferta cu vesta s-au facut ca ploua; daca va intereseaza vesta, insistati sau mergeti la alta
agentie.
Bafta!!!
Mare atentie ca daca faceti asigurarea RCA prin broker sau alt agent (deci nu direct la BCR Asigurari) nu se mai da acea vesta ...

(eu acuma am intrebat direct la BCR Asigurari)
20 Dec 2006, 08:04
Fiecare cu parerea lui, dar mie mi se pare normal sa-mi asigur toata masina ca de aia dau banii pe CASCO.
La fel de usor iti poate fura roata cu totu sau chiar masina ca de nu e asa greu si nu-i plange tu pe astia ca eu nu am vazut societate de asigurari falimentara.
Si referitor la ce spui tu GeorgeFord sa sti ca nu ai nici o treaba cu relatia dintre service si asigurator pentru ca ei au un contract si sunt 2 persoane juridice si pe tine nu te intereseaza cand plateste societatea de asigurari la service.
Cand e gata masina te duci si o ei si ii lasi pe ei sa se descurce si la fel ar fi trebuit sa faca si Asgard, ca asta inseamna ca au pus sechestru pe masina ta, ori tu nu ai nicio datorie la ei nu?
Intrebati pe la societatile de asigurari sa vedeti ca am dreptate.
Si nu va suparati pe mine dar e normal sa fac aceste comentarii ca doar nu e masina mea sechestrata.
20 Dec 2006, 08:15
kobe, sa stii ca asa lucreaza toti... Cel putin la o masina mai veche de un an, CASCO nu-ti plateste intreaga suma, asa ca trebuie sa contribui si tu. Alta chestie este ca trebuie sa aprobe si cei de la asigurari plata, ca altfel se trezesc ca aveai farul spart si ti-a inlocuit inclusiv haionul si bara spate... :icon_mrgreen:
Daca iti dau masina probabil nu se rezolva decat cu procese...
20 Dec 2006, 08:44
Dupa ce intra masina in service se face o constatare care o vede si asiguratorul si e se acord cu aceasta, daca cumva atunci cand se desface masina se mai gasesc si alte avarii, atunci cei de la service chiama asiguratorul sa le vada (fotografieze) si oricum cei de la service nu se apuca de masina pana nu au devizul semnat de asigurator si daca asiguratorul a semnat devizul plata e problema lornu a ta.
Atata timp cat au un contract sunt stabilite niste conditii acolo si niste penalizari in cazul in care nu se plateste in termenul stabilit.
Asta in cazul in care repari masina la un service agreat de asigurator ca daca nu mai bine imi vedeam de treaba si nu mai imi rupeam degetele pe tastatura :icon_lol:
Referitor la "la o masina mai veche de un an, CASCO nu-ti plateste intreaga suma, asa ca trebuie sa contribui si tu" cred ca astea sunt niste clauze si nu cred ca la toti e la fel.
20 Dec 2006, 10:28
1) Constatarea nu se face intotdeauna; mai ales daca este contract intre asigurator si service;
2) Valoarea masinii scade cu 10% in fiecare an. Asta presupune ca valoarea asigurata scade, de ex. pentru o portiera noua cei de la CASCO iti vor da 90% din valoare in anul al doilea.
20 Dec 2006, 10:41
Nu te contrazic dar o sa ma documentez si mai discutam
Oricum eu stiam ca ti se plateste toata reparatia dar sa nu depasasca valoarea asigurata, adica daca ti-au evaluat masina la 7000 E deti despagubit pana la suma asta si ce depaseste te priveste