Cumparare

Caut bucsi punte spate si brate stabilizatoare roata

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Caut bucsi punte spate si brate stabilizatoare roata

Mesajde Florin21 » 25 Sep 2010, 00:42

Caut pentru masina din semnatura, bucsi punte spate si brate suspensie roata/spate cu bucsi cu tot... de preferinta noi.
Fişiere ataşate
02.jpg
01.jpg
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Re: Caut bucsi punte spate si brate stabilizatoare roata

Mesajde adyamg » 25 Sep 2010, 11:10

Cele mai ieftine eu am gasit, bratul ala la 100 lei si bucsa la 60 lei.
Am totusi si o intrebare ... de ce le schimbi? Cum se manifesta masina de vrei sa le schimbi?
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde Florin21 » 25 Sep 2010, 14:31

Le schimb pentru ca, de cateva zile, la viteze mici cand trec peste denivelari iar masina se balanseaza stanga-dreapta, am un zgomot infundat pe spate in partea stanga... si asta numai la viteza mica... Am ridicat-o pe elevator si bucsile respective sunt cam coapte iar daca tot umblu acolo le schimb pe ambele parti ca sa nu mai umblu de doua ori si sa le termin si pe astea noi daca le-as schimba numai pe o parte...
La un moment dat vindea cineva pe aici pe forum - dar nu mai gasesc topicul respectiv - ambele bucsi de la puntea spate cu un pret rezonabil...
Astept ofertele dvs. urgent...
Florin21
1nsane Member

Mesajde adyamg » 25 Sep 2010, 17:25

Bucsa aia mare nu are cum sa dea astfel de sunete si daca puntea spate e "Virgina" nici nu le poti schimba fara sa rupi alte cateva suruburi. Bucsa aia mare tine puntea sa nu se miste in fata-inapoi si in general primul semn de oboseala este scartaitul la denicelari.
Bucsa aia incepe de la 37 si bratul de la 100 la autokarma.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde Florin21 » 25 Sep 2010, 19:41

Inseamna ca este de la bucsile din capetele acelui brat... la o simpla examinare cu ochiul liber se vede cum a iesit cauciucul acela din ele iar faptul care ma face sa le schimb si pe acelea mari de la punte este ca a inceput sa se "cojeasca" cauciucul acela si la ele... dar daca zici ca nu dau zgomote ca niste troncanituri ci doar scartaie o sa schimb mai intai bratele acelea poate scap de zgomot...
Nu este enervant, dar stiu ca este acolo ceva, si nu pot nici sa ignor si sa merg cu muzica tare...
Ai vreo alta idee daca ar putea sa mai fie si altceva...?! Repet, zgomotul se aude pe partea stanga spate, se aude doar la viteze mici cand trec peste denivelari, dar nu intotdeauna, si cu precadere atunci cand, spre exemplu, o roata de pe spate se ridica si cealalta coboara si se produce pe spate balans de stanga/dreapta al masinii... Am fost acum 2 zile pana la Cluj si la intrare in Alba Iulia se lucreaza la podul acela iar circulatia este deviata peste rau pe un pod de pontoane si trecand pe drumul acela pietruit cu multe gropi si denivelari, atunci am auzit mai bine si mai clar cum imi "bate" pe spate... Nu este de la bagajul din portbagaj, roata de rezerva si cricul sunt stranse si aranjate bine sa nu dea nici un fel de zgomot, cutia de prim ajutor la fel, am golit portbagajul complet, am scos ruloul acela, si tot se aude, vine din exterior nu din interior...
Alte idei... altcineva...?!
Florin21
1nsane Member

Mesajde cosmin_galben » 25 Sep 2010, 20:12

Salut,

Nu stiu exact cum este sistemul la Focus, dar cred ca este asemanator cu ce am eu. Aceleasi lucru patesc si e de la bucsele de la bara stabilizatoare spate. Poate fi si de la bieletele de la bara stabilizatoare.
Cel mai bine si usor sa afli, intri in prima statie ITP, dai 30 de lei si ii rogi sa faca test la suspensie si tren de rulare. Si in momentul cand ei pun masina pe rampa - nu pe elevator - greutatea masinii actioneaza asupra bucselor si ei au stand de forta si afla exact care bate. Eu asa am aflat...era sa schimb un rulment pe spate din cauza mecanicilor care au verificat cu levierul pe elevator.

bafta la cautat/schimbat.
CEA MAI BUNA MASINA E CEA PE CARE O AI. - DECI MASINA MEA E CEA MAI BUNA.
cosmin_galben
Member

Maşina: ford mondeo, 1996, 1.6 16v, 88cp, combi, Opel Vectra 2001 1.6 16v 101 CP

Înapoi la Cumparare