de oldman » 22 Ian 2009, 00:16
D-nilor, ma scuzati ca ma bag intr-un topic neinvitat dar pt ca inca sint proprietar de 2 bucati peugeot 505 cu acest motor, va pot spune mai multe: motoarele d-voastra sint de origine peugeot, unde exista modele de 2000 si 2100 cm cubi cu distributia pe pinioane, cel de 2100 s-a pus pe granada primele sserii,de 2300 si 2500, ambele cu turbo si fara, motoare cu distributia pe lant. Atentie: se poate face f usor din 2300 unul de 2500, si nu va sti nici dracul. De ce? f. simplu: difera cursa la arbore si distanta de foc la piston, adica distanta de la bolt la capul pistonului care e mai mica la 2500. In concluzie, pistoanele de 2300 se scurteaza pe strung si pe freza li se reface ,,trifoiul,... scimbindu-se doar arborele, si din bun simt un set de cuzineti, segmenti - daca e cazul si simeringurile de supapa sau inelele de cauciuc, dupa caz. Totusi pe siera nu a fost niciodata nici turbo tipul asta de motor si nici 2500, care a fost pe scorpio si simplu si turbo. De asemenea nu se poate face din simplu turbo, din2 motive, chiar 3, si anume pistonul are bolt de 32 nu de 30 mm, biela are capul mic de 32 la bolt nu de 30 si - cea mai mare belea- blocul are sprituitoare de ulei pe camasi si spatele pistonului, pt racire, nemaivorbind de al 4 lea motiv, pompa de ulei are debit marit. Daca vreunuia dintre voi ii place mecanica am bloc de turbo complet - arbore, pompa, pistoane, biele, axa came si baie ulei, blocul e uzat dar am camasi pt el pt bucsare, din alte camasi amovibile de diesel, nu lineri turcesti, am galerie de turbo de admisie, precum si galerie de evacuare de turbo cu turbina cu tot, nu am pompa si chiuloasa, dar sigur chiuloasele voastre merg pe turbo pt ca au fost cu supape mari.