Cel mai mult te ajuta ... sa-ti CONFIRME ca exista un radar dupa ce esti atentionat in trafic de cei ce vin fata cu 5 km inainte.
Cum avem pe langa drumuri o gramada de carciumi si benzinarii cu senzori la usi, politistii se folosesc de ele. Doar in campul cel mai camp, daca pot sa spun asa, e cat de cat folositor.
Uite, azi mie mi-a folosit, cred ca a 2-a sau a3-a oara de cand il am (1 an aproape), mergeam printr-un sat, pe un drum national si ... hop, incepe sa-mi spuna ca e ceva in banda "K" si care avea 2-3 liniute la intensitate (pana la 9 sunt de toate). La 1-2 km erau "baietii", culmea dupa un damb al soselei. I-a "dezvelit" bine tare.
Da, daca nu sunt alte unde care sa-l innebuneasca, face treaba, dar in rest, e buimacit complet. Cum drumurile mai importante sau autostrazile put de senzori, nu face nimic. Pe dincolo sunt o gramada de senzori, de trafic, de zgomot, etc., si "urla" saracu ca nebunu. Sa-ti iei neparat cu functia "auto-quit", adica sa te atentineze cateva secunde si apoi sa-si scada automat volumul, ca e jale altfel. Daca il dai incet se prea poate sa nu-l mai auzi.
AM OBSERVAT CA ATUNCI CAND E RADAR, SEMNALUL CRESTE PROGRESIV. NU "APARE-DIPARE" CA ATUNCI CAND TRECE PE LANGA TINE UN COLEG DE TRAFIC CU DETECTOR.
In drum spre Bucuresti, la Coropceni, sunt alea 2 camere fixe. Le vede de la 20 de metri. Nu stiu ce e de capul lor dar sunt foarte "silentioase"
Tot bazaind de capul lui, nu l-am mai bagat in seama, cred ca deja era in "auto-quit" si nu am vazut o Solenza albastra, inzestrata cu radar, care m-a ajuns intr-un sat facndu-mi semn sa opresc si care mai detinea 2 "curcani" la bord pusi pe vanatoare. Te vedeau ca mergi tare, ei mergand usor pe dreapta, si te urmareau pana te prindeau din urma, in urmatorul sat. In timp ce te urmareau, dadeau drumul la radar. Trebuia sa le las talonul, sa-mi confiste detectorul, ca-l vazuse pus sub parasolar, amenda 5 milioane. Am scapat cu 500.000 spaga. Phiu.
Nici nu stiu ce sa-ti spun.
Eu am dat 7 milioane. E un WHISTLER Pro 73. E super sensibil. Prea sensibil dupa parerea mea. Vede radarul de foarte departe dar si toate undele venite de aiurea. Cand ii parvin urme de semnal (din departari), crede ca e vanat si intra in VG2 (detector de detectoare de radar) si baga capul la cutie, timp de cateva secunde e "mort". Mai apare din cand in cand si "PULS", care ii spune ca exista un radar de ultima generatie care te vaneaza cu unde de tip "puls"(se trimite unda spre masina vanata dar doar timp de cateva milisecunde, radar tip pistol, dar super rapid si super sensibil). Nu exista asa ceva la noi, dar el daca prinde dintro reflexie o urma de unda, gata, e PULS.
"Laser" inca nu a binevoit sa depisteze, ... la noi. In Franta parca a gasit asa ceva.
Daca ma intrebi acum ce as face din nou, as spune ca as mai pune 5 milioane (pe langa cele 7 si mi-as cumpara un PDA si am si Windows pe masina si sistem de navigatie GPS si player de filme si muzica si joculete si etc. Daca mai crack-uiesti si un program bun de navigatie, iti poate depista, dupa cum am spus mai sus, cand apare din senin undeva pe traseu emiteri de unde tip radar si esti avertizat din timp si stiind unde se afla EXACT. Nu mai spun de alea fixe ca mai toate sistemele le au in program.
In final, vezi tu ce faci. Sunt convins ca tot nedumerit ai ramas. Asa ai sa fii si de aici incolo. Depinde de tine daca alegi sa fii nedumerit cu 3 milioane in buzunar, sau fara.