Cumparare

Cumpar Ford Ka

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Cumpar Ford Ka

Mesajde freakshot » 29 Mai 2007, 11:50

Buna ziua,
M-ar interesa un Ford Ka; anul de fabricatie preferabil 2004-2005, numarul de kilometri - reali, desigur - as dori sa nu depaseasa 30.000 (nu stiu cit de realist e ce-mi doresc eu) ;-)
Ca si dotari, nu ma intereseaza brizbriz-uri de genul folie capota, geamuri ultraviolete si pictate, oglinzi electrice, etc. Ma intereseaza sa aiba aer conditionat, e minimum de confort pe care mi-l pot permite la suma de bani pe care o detin.
Referitor la acte, as dori sa vad un carnet de service - desi mai nou am observat ca se pot falsifica cu usurinta, dar, ma rog...
Suma pe care as vrea sa o investesc este de 4500 de Euro.
Citind de cateva zile anunturile de pe diverse site-uri am observat o tendinta de a "umfla" preturile, ca si exemplu, masina (vorbesc de Ford Ka, nu de alte limuzine sau masini sport) din 2000 - 2001 cu 5500 - 6000 de Euro mi se pare o bataie de joc, in conditiile in care motorul a sarit bine de tot de 100.000 de km. Nu inteleg de ce o masina SH pe care o poti cumpara lejer de afara cu 4000 de Euro are un asemenea pret in Romania, probabil datorita faptului ca multi considera ca se pot face bani in felul asta, iei masina de afara cu 3500 - 4000, umfli pretul cu 2000 de Euro si i-o bagi unuia pe gat. No comment. Ca sa nu mai vorbesc de cei cu care am discutat la telefon, i-am intrebat de starea caroseriei, de exemplu, toata lumea imi spune ca "starea este impecabila" si cand ajung la fata locului vad zgarieturi si carpituri, nr. de km care este 40.000 la telefon este de fapt 140.000, datorita faptului ca Ford Ka are doar 5 unitati de afisare, cind ajunge la 99.000 incepe sa afiseze de la 0... mi se spune ca daca vreau sa vad carnet de service sa ma duc sa mi-l iau singur ... si alte comentarii de genul asta, de parca mi-ar da-o degeaba, nu pe niste bani care nu sunt, totusi, putini.
Deci, daca aveti vreo cunostinta care are o masina ingrijita si care corespunde doleantelor mele, va rog sa imi lasati un PM. Totodata, cei care imi pot da un sfat legat de pret, sunt bineveniti sa o faca :)

Cu multumiri.
freakshot
Incepator

Mesajde romy05y » 29 Mai 2007, 12:38

parerea mea, Ka e masina de barbie
mai pui 1000 Euro si iei focus benzina an 2000.
sau
http://www.autovit.ro/html/0/2/8/8/550288.php
romy05y
Member

Mesajde freakshot » 29 Mai 2007, 13:27

pai ... nu e nicio problema ca e masina de barbie, eu oricum sint incepator, nu-mi trebuie cine stie ce superforje, si-n al doilea rand prietena isi ia si ea carnetul in curand, asa incat masina o sa-i fie (probabil) cedata in cateva luni :) pentru inceput ma declar perfect multumit sa conduc un Ka ;-) legat de alte modele Ford, da, normal ca mi-as lua un Focus sau un Fiesta, dar nu ma incanta sa dau cu 1000 de Euro mai mult si sa iau o masina care are un x numar de ani si un xx numar de kilometri. nu vreau sa-i insult pe cei care vand masini mai vechi decat imi doresc eu sau nu as vrea ca proprietarii de asemenea masini sa se considere jigniti, dar nu ma atrag modelele mai vechi de 2004 - 2005 si un 30.000 km :) poate unde oi fi eu incepator :P
freakshot
Incepator

Mesajde titocus » 29 Mai 2007, 21:15

La banii aia nu stiu daca gasesti un Ka cu nr. real de km ;)...cel putin la noi. Preturile de dincolo difera muuult. Si daca pui taxa de inmatriculare, drumul pana dinscolo si restul iesi mai scump un pic poate dar cu o masina rulata pe drumuri mai bune.
In practica...la 30.000 km o masina e aproape noua. A scapat de rodaj si a mai mers cateva drumuri lungi.
Cat despre probleme la masina...cand ti-e lumea mai draga atunci apar. :?
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde freakshot » 30 Mai 2007, 09:08

mda ... inca o dovada ca NU poti avea incredere in ce discuti la telefon cu un om, ceea ce e trist; am gasit ieri oferta asta

http://www.itaautomobile.ro/index.php?p ... &subcat=22

si conform convorbirii telefonice pe care am avut-o cu domnul, masina arata (textul obisnuit) "impecabil, blabla"; l-am rugat sa imi spuna daca are probleme la caroserie, zgarieturi, etc, avand niste experiente mai putin placute in ultimile zile cu anumite persoane din Bucuresti (totala neconcordanta intre ce spuneau la telefon/ in anunt si cum arata masina). Omul a parut foarte serios, m-a asigurat in nenumarate randuri ca masina nu are absolut nicio problema (caroserie, motor, etc). Norocul meu a fost ca am un coleg care locuieste in Arad, pe care l-am rugat sa se duca sa arunce o privire. M-a sunat si mi-a spus sa imi iau gandul. In primul rand ca era foarte zgariata, bara din fata nu stiu cum de apare ok in poza cind in realitate e "carpita", unul dintre farurile din fata e ingalbenit, celalalt se vede ca e nou, etc. Verdictul a fost clar, a fost lovita frontal (iar o chestie cu care am fost mintit, dupa ce mi s-a zis ca are caroseria impecabila - deja urasc cuvantul asta - am intrebat si de lovituri si mi s-a zis ca nu a fost lovita niciodata), si cand a fost vorba de studiat motorul, oamenii probabil si-au dat seama ca mai bine nu deschid capota, si au inceput sa o dea cotita, ca nu gasesc cheia, etc. Probabil ca nu mai are niciun rost sa ma gandesc - macar - daca avea numarul de km reali, avand in vedere ca oamenii au mintit legat de niste chestii vizibile... Nu inteleg cum poti sa minti cu atita seninatate, stiind ca in cateva ore omul respectiv vine sa vada masina si realizeaza ca l-ai mintit. Oameni rai :P

In concluzie, de evitat Itaautomobile. Si eu caut Ford Ka in continuare :) Sunt curios ce surprize vor urma.
freakshot
Incepator

Mesajde Smiley » 30 Mai 2007, 11:19

freakshot, cel mai ieftin Ka pe care l-am vazut in oferta Ford Romania e 7940. AC manual te mai costa inca 630E. cu tot cu tva, pretul ajunge la ~10.200 E

si intrucat nu cred ca o sa gasesti multi dispusi sa-si vanda masina aproape noua (2-3 ani si 30k km) cu mai putin de jumatate din cat au dat pe ea, singura ta solutie ar fi o masina adusa de afara.

pentru o masina euro3, de 2-4 ani, cu motor de 1.3, taxa de prima inmatriculare este de ~1000E. mai pui langa astia 1000E inca vreo 2-300 (costurile celui ce se duce sa o aduca) si inca 500-1000E (profitul celui ce se duce sa o aduca) si o sa obtii astfel costurile pentru a aduce masina. deci, la pretul masinii, din germania, trebuie sa mai adaugi cam 1700-2300E.
la cei 4500 pe care ii ai tu ar insemna ca masina sa coste in Germania 2000-2500E(maxim 3000). si la banii astia, nu cred ca gasesti o masina in conditiile pe care le doresti tu.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde freakshot » 30 Mai 2007, 12:38

mda, intru totul de acord cu tine; o sa caut ceva pe afara, sper sa gasesc undeva la 4000, adusul inca 7-800, taxa speciala (daca e Euro 4) e vreo 300 ... deci ajung la frumoasa suma de ... 5500 sa zicem. nu am fost pe faza cind a trebuit, stiu vreo 3 persoane relativ apropiate care si-au vandut buburuzele cu ~ 5000, deh, asta e :|
freakshot
Incepator

Înapoi la Cumparare