Salut,
Citesc ceea ce scrii,ma minunez,ma inchin cu stanga si te compatimesc in acelasi timp pentru ceea ce vor aia sa-ti faca si ce te asteapta.
Deci niciodata in istoria auto nu s-a intamplat sa fie indoite toate cele 16 supape deoarece ciclul motor de deschidere nu permite asa ceva,e vorba de divizarea camelor,de obicei indoaie minim 4 si in cazuri extreme 8-9 supape.
Supapele cu care chiulasa vine echipata din fabrica niciodata nu vei gasi in comert si nu iti vor monta ei asa ceva cu toata politica aia de piata ca "avem piese de origine",vrajeala,iti vor monta supape care nu au duritatea respectiva si te vei mira de ce se deregleaza tachetii in permanenta iar raspunsul este simplu,nu au tratamentul necesar si se uzeaza talerele astfel supapa urca si micsoreaza toleranta de reglaj.
Alta teapa ieftina` este faptul ca vor sa iti schimbe scaunele din chiulasa,lucrare care ti-o vor baga la plata dar nu o vor face si te-as ruga sa le ceri scaunele vechi si sa le expui pe forum fara supape deoarece supape iti pot aduna de la 3 motoare si iti baga pe gat ca au fost toate 16 indoite dar cu scaunele este greu pentru ca acolo exista un intreg lant de operatii si prelucrari care nu au nicio treaba cu auto,sunt ateliere separate ca si cele de buscare a blocurilor si rectificare a vilbrochenelor.
Scaunele la supape se schimba atunci cand sunt foarte uzate si aceasta operatie se face la motoare fabricate in jurul anilor 1980 sau mai inainte care au sute de mii de km,aceste scaune nu se pot sparge cand sare distributia si se indoaie supapele sau exista posibilitatea ca ei sa-ti fi spus de ghidurile de supape dar ai inteles tu gresit,acelea se pot deteriora la sarirea distributiei dar nu mai mult de max. 4 buc.
Ce mai apreciez la cei care ti-au facut constatarea este faptul ca ei nici nu au demontat chiulasa si deja stiu ce are dar nu te poti pune cu "Mama Omida" care vede in bolul fermecat.
Ei mai bine ar verifica dupa demontare chiulasei daca vin toate pistoanele la fata blocului sa nu cumva sa ai vreo biela cat de putin indoita si sa demonteze motorul din nou dar parerea mea este sa nu le bagi asta in cap ca iti vor schimba si toate bielele.
Eu nu vreau sa neg competenta nimanui dar atunci cand ai niste anisori buni de mecanica si mai ales cand te ocupi regulat de reparat chiulase cum fac eu,imediat iti miroase cand ceva este putred si nu are logica.
Parerea mea personala este sa discuti cu ei din capul locului la ce suma estimativa se intinde lucrarea sa nu cumva sa le lasi masina acolo si sa mai aduci si ceva bani de acasa sa achiti factura la final.
Te rog frumos daca vrei sa ne mai tii si pe noi la curent cu stadiul lucrarii,piese inlocuite si partea cea mai dureroasa,pretul.
Ma repet,sa le ceri sa iti arate scaunele vechi pe care le schimba la chiulasa si eventual daca ai posibilitatea sa vezi chiulasa depresata si sa mai termine cu ifosele de genul ca "nu aveti voie in interior" ca doar nu lucreaza la navete spatiale,sa va faca control la poarta la iesire daca considera ca se fura ceva.
Marile firme consacrate prezinta pe Discovery Ch. toata tehnologia de fabricatie a autoturismelor pana la produsul finit dar noi facem asta ca sa putem fura in voie fara a da de banuit clientului.
Am avut nefericita ocazie in viata mea sa repar pompa de injectie la masina personala si nu aveam unde decat intr-un atelier adevarat din Bucuresti dar imi puneau conditia sa demonteze si sa monteze ei pompa ca sa imi acorde garantia cuvenita si am fost obligat sa accept dar in momentul cand mi-au introdus masia in unul din multele compartimente ale imensei hale si a venit un tinerel la vreo 22 de ani si s-a pus cu ciocanul si 2 leviere sa extraga fulia de pe pompa m-au apucat furiile si i-am spus sa dispara de langa masina imediat si sa imi explice de ce nu foloseste presa care o avea pe banc la care el mi-a raspuns ca pierde timp ca sa bage presa pe cand cu levierele sare imediat.
Sare imediat si iti distruge dantura la pinioane si te miri de ce se rupe cureaua de distributie mereu.
Am fost la poarta am tipat de 2 ori sa imi dea talonul si sa scoata masina la poarta sa nu-i mai vad in viata mea.
Astea sunt motivele pentru care clientul nu trebuie sa stea langa mecanic:
-sa nu vada mizeriile care le face la masina chiar daca atelierul este super dotat,
-sa te incarce la plata cu ce vor,
-si sa schimbe numai jumatate din piesele care apar in factura de plata.
Se poate asa ceva sa merg la reprezentanta Ford sa vopsesc masina si sa imi treaca 37
METRI de hartie de izolat cand eu am dus caroseria dezechipata total si din cate retin nu am vreo companie de autobuze.