buna ziua,
In primul rand felicitari si din partea mea pentru initiativa.
Postez si eu in acest topic deoarece ma confrunt si eu cu o problema la masina si as dori o parere si din partea dumneavoastra.
Posed un Ford focus 1.6 tdci 109 cp dpf , pe scurt diagnoza ids ford , eroare egr , martor aprins in bord < cumpara egr zic ei (demontat curatat , el nu era murdar rau, pus la loc , la fel.), masina mergea dar nu se activa turbo mergea ca un diesel fara turbo , se tura plapand , incepuse sa creasca si consumul.
Eu am scos mufa de la egr , martorul a ramas , motorul trage mai bine ca inainte , raspuns acceleratie ...
Din ce am inteles eu sau presupun eu ca s-a intamplat la masina mea ar fi cam asa :
- inainte aveam egr-ul blocat pe deschis sau nu se mai inchidea complet si deaceea masina imi mergea in modul de avarie , martor de avarie aprins.
- dupa ce am scos mufa la egr , martorul de avarie a ramas , dar egr-ul s-a inchis complet datorita unui arc care trage clapeta pe inchis odata ce este scoasa mufa, din aceasta cauza ea si-a recapatat comportamentul normal ba chiar mai bun ca inainte deoarece nu se mai recircula gazele prin motor, in turbo intra doar aer curat si din aceasta cauza ea parca merge mai bine; consumul si-a revenit zic eu .
Exista efecte secundare daca eu merg cu egr obturat? , doar martor motor aprins , o persoana mi-a zis ca se poate intampla > "Si in cazuri particulare se pot topi unele pistoane.".
raspunsul meu a fost : "te referi daca cumva intervin ceva probleme cu FDP ?..., ca altfel nu prea imi explic , aceeasi chestie ar fi valabila si la cele care nu au dpf si au EGR vacumatic obturat, sa inteleg ca si la acele masini exista aceasta posibilitate (de a se topi pistoanele )?"
Stiu ca foarte multe masini au egr obturat , fiind vacumatic sau electric si au mers si merg fara probleme , de ce nu ar fi si in cazul meu la fel ?

O intrebare particulara : cam ce durata de viata au niste bujii incandescente , stiu treaba pana nu mai da scanteie sau cu becu , sau scoasa si pusa pe baterie , ma refer din experienta ele rezista cam 5-8 ani?
ms anticipat de replay, sper sa nu fi fost dezordonat in relatare sau incoerent.
cu stima
alrofameo