$1 scrie:$2alut,
un coleg are o nelamurire Dl. Gabi si anume citez :
"Re: Problema relanti
de mariossan » 28 Mar 2013, 19:28
salutari. daca am compresie 12.5 pe pistoanele 1,3,4 iar pe 2 am 8,5..inseamna ca motorul este dus?"
1.4 16V
Salut,
Focus,

noaptea trecuta in jur de orele 3 faceam investigatii sa vad daca exista acest mariossan pe forumul nostru deoarece asa faceti toti,imi dati 2 amanunte si vreti sa va raspund la fix apoi daca gresesc ceva ma scoateti la tabla si ma trageti de urechi
Deci ,chiar daca nu vrea sa inteleaga ca are tacheti mecanici e problema lui si nu are decat sa se ia dupa vanzatorii de piese care majoritatea au femei angajate si incerc sa ma abtin din ce motive,iar aceste femei sau chiar barbati habar nu au ce vand chiar daca le pui la dispozitie toate datele masinii si iti dau ca exeplu problema pompelor de apa dezbatuta cu o pagina in urma cand clientul mi-a cumparat pompa dupa datele din talon si la 12 noaptea cand sa montez piesa m-am trezit ca nu este ce trebuia.
Pe pistonul care are compresie scazuta poate fi in felul urmator:
-tachet atacat (fara tolerante),
-supapa arsa,
-supapa care a fost compromisa mai demult cand a fost sarita distributia si deabia acum s-a ars scaunul,
-segmenti coxati pe piston dar totusi raman la supapa.
Am vazut ca omul vrea sa cumpere motor

adica ceva de genul taiem gatul la cal ca sa-i luam ceasul de la mana.
Nu pricep ce vede asa complicat sa demonteze chiulasa si daca nu are unde sa o reconditioneze mi-o trimite mie si i-o dau reparata inclusiv si cu pastilele tachetilor reglate decat sa o prinda la loc pe motor,ca de reglajul ala fug toti deoarece nu oricine face operatia respectiva.
Cam atat pot comenta si ca sa te conving pe tine nu pe el sau pe vanzatorii de flori in gara iti demonstrez mai jos ca tipul lui de motor are tacheti mecanici si o sa vezi inclusiv si tolerantele care trebuie sa le aiba.
Sa-mi spui si mie daca m-a injurat ca ma duc sa depun cartea de munca la poarta,ma predau
http://i50.tinypic.com/2ngeyde.jpg