Buna ziua, domnule Gabi.
Va deranjez si eu cu o problema la un ambreiaj, zic eu atipica.
Simt niste vibratii in pedala ambreiaj in momentul debraierii, in momentul in care ridic pedala si ambreiajul incepe sa prinda. Vibratiile se simt pe toata durata cursei pedalei cat timp "prinde" ambreiajul si doar in treptele I si a-II-a. Daca ridic pedala ambreiaj fara sa apas acceleratia nu se simt, insa daca ridic pedala concomitent cu apasarea acceleratiei atunci incepe sa vibreze pedala ambreiaj.
M-am uitat la pistonasul pedalei si nu am vazut sa curga lichid de frana. Borcanasul cu lichid este plin.
Am mers la un mecanic de aici de la mine, eu fiind din Buzau, care mi-a spus ca este rulmentul de presiune dar ca sa stau linistit ca mai merge. Insa rulmentul nu face acel zgomot specific de huruit, de fapt la apasarea pedalei nu se aude niciun zgomot.
Vibratiile in pedala nu sunt ca acelea cand scapa discul, cunosc senzatia, ci se simt ca atunci cand apasam frana brusc si intra in functiune ABS-ul, mai exact niste vibratii ca de rasnita.
De asemenea pedala ambreiaj tine in aceeasi pozitie ca si pana acum, nu s-a modificat. Ambreiajul este hidraulic. Recunosc ca o perioada cand circulam bara la bara, aveam prostul obicei sa tin piciorul sprijinit pe pedala si aceasta statea apasata circa 2-3 cm, dar m-am dezvatat de obiceiul asta.
Am cautat atat pe forumul acesta cat si pe internet, dar nu am gasit pe nimeni care sa aiba aceeasi problema ca mine, de aceea zic eu ca este atipica.
Masina in cauza este Focus 2 - 1,4 benzina si are circa 58.000km, eu fiind singurul care am condus-o.
Problema in detaliu am descris-o aici:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=54&t=87915Va multumesc ca din timpul dumneavoastra ma ajutati si pe mine.