Buna ziua,
Bravo tie, ai nota 11 pentru executie,nici ca se putea mai bine decat desenul expus
E uite cum ai ajuns la vorba mea,din 16 tacheti decat 5 au cotele admise si apropiate de adevar si cand va spun ca mergeti pe la ateliere care reconditioneaza supape si nu-i intereseaza nici pe ei nici pe mecanic de reglaje,nu credeti.
Cand va spun ca eu personal lucrez 3 zile la o chiulasa deja demontata de pe masina ,ziceti:
-Bai dar ce dracu face asta in 3 zile,o proiecteaza din nou?
O zi imi ia dezechipatul si echipatul la loc,o zi pasuiesc scaunele la supape iar in a 3 zi monteze si remontez axele de cateva ori pana reusesc sa fac reglajul tachetilor din cauza sistemului prost folosit de fabricant.
Sa te vad cum faci tu acum cu chiulasa montata pe motor deoarece trebuie obligatoriu sa demontezi distributia ca sa scoti axele si apoi repeti operatia de cateva ori pana te apropii de adevar doar ca nu montezi distribuitia decat la final dar axele le demontezi de cateva ori
Sa-ti explic,motorul tau trebuie sa aiba 0,30 pe evacuare si 0,20 pe admisie si asta la rece deoarece la cald,aceste tolerante se micsoreaza cu 0,10.
In cazul de fata tu ai pe supapele nr. 1-4-6 de pe evacuare,decat 0,20 deci acestea la cald vor ramane de 0,10 adica la jumatate din cat ar trebui sa ramana la cald,deci cum e?
Pistoanele alea 3 cand trebuie sa faca evacuare,in loc sa scoata gazele pe 0,20 le scoate pe 0,10 adica la jumatatea capacitatii,deci?
Tolerantele permise sunt de obicei de +/- 0,5 max.
Mai departe,sincer nici nu stiu ce sa-ti spun sa faci pentru ca de aceea zic eu ca e matematica curata si bataie mare de cap cu supapele si o chiulasa e mult mai greu de reparat decat de segmentat un motor.
In mod normal trebuie sa incepi sa permuti tolerantele alea mari de pe admisie,pe evacuare,dupa care montezi axele si masori din nou si iar desfaci si montezi tot asa

pana cand se apropie de adevar

dar nu vei scapa fara sa polizezi din majoritatea tachetilor sau sa cumperi altii pe dimensiunile care le afli socotind diferenta din ce are acum si ce trebuie sa aiba.
Te doare capul deja?
Si stai putin ca inca nu te-ai apucat de lucru
Iti recomand cand te apuci de aceasta operatie sa opresti telefonul si sa gonesti toti "asistentii" de pe langa tine ca sa nu o iei mereu de la inceput
Cu acesta ocazie poate intelegeti pe ce cere bibanu 320 lei,bani pe care alti ii cer decat sa va pasuiasca supapele fara sa-i intereseze jocurile tachetilor.
Cand va spun sa-mi trimiteti mie chiulasele sa vi le fac cand segmentati motoarele,ma tratati cu indiferenta dar la urma va plangeti pe aici ca ati pus totul nou si nu merge
Eu le dau pregatite tot decat o prinde omul pe motor.
Daca te apuci de treaba iti doresc succes sau "succesuri " cum zice EBA lui basexu.
E mult mai greu de facut operatia cu chiulasa pe masina,dar...asta e,cand a fost demontata nu l-a durut burta pe niciunul de ea.
Te rog daca ai ceva neclaritati sa ma intrebi inainte de a strica ceva,iti raspund cu placere.