Service-uri auto generale

Bosch Automayer Iasi

Serviceuri ce nu tin de dealerii/reparatorii autorizati Ford

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Reguli forum
Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.

Bosch Automayer Iasi

Mesajde dumbravaandrei » 18 Iul 2013, 18:06

Un urma ultimelor aventuri avute cu masina, am fost la cei de la Bosch din Iasi. (Dupa multe service-uri cautate, interogate etc..)

Inainte de fordul asta, am avut o Laguna si am intretinut-o la cei de la Bras la Uricani care sincer sa fiu pe parte de Renault-Dacia is cei mai buni din Iasi. (A nu se confunda cu Bras-ul din Pod de Piatra... aia is la pascut...)

Au echipamente complete pentru un service, nu duc lipsa de dotari... inclusiv echipamente de diagnoza din ECU.
Timpul petrecut la ei... Nu prea mult in comparatie cu Bras-ul. Chiar mi s-a parut ca folosesc mai bine timpii morti fata de Bras unde masina statea si cate 2-3 ore intre posturile de lucru pentru verificari simple...
Manopera are un pret decent la ei... Daca la Bras ora de manopera era de 73 de RON fara TVA, aici e 74 de RON cu TVA inclus.
Daca lasi masina la ei si pleci, te suna, te anunta, tin legatura cu tine. Nici la Bras nu ma pot plange de acest lucru, dar s-a intamplat sa ii mai sun eu inainte sa ma sune ei.
La orice interventie, verificarea trenului de rulare e gratuita, la Bras dadeam 125 de RON
Am mai prins si niste discount-uri.... Mici ce e drept, dar cand dai 20 de milioane, 10% se simt... In schimb la Bras discount-urile erau mai consistente (Laguna mea a fost luata de la AutoMoldova din Piatra Neamt, dar dupa aia a pupat numai Bras pentru ca cei de la Piatra Neamt sunt cu adevarat scumpi. Deci nu ar tine faza ca aveam discount-uri pentru ca am cumparat masina de la ei).
A, ultima data cand am dus masina, dupa ce am fost plecat o saptamana din oras, masina nu era chiar curata.... si cand am luat-o era spalata :D

Nu sunt cei mai ieftini, nici cei mai scumpi, dar net cu mult mai ieftini decat cei de la ATI care mi-au aruncat niste scoruri la piese de isi scoteau capac TVA-ul si 10% din pretul piesei cu tot cu TVA. De ex, pentru butucul cu tot cu rulment, cei de la ATI mi-au cerut 202 EUR pret fara TVA si la Automayer am dat 867 RON cu tot cu TVA (Aceeasi piesa)

Care ati mai fost pe aici, va invit sa va spuneti parerea... puncte tari, puncte slabe sa stim unde sa ne ducem cu fordurile noastre fara sa spargem banca....

Singura operatiune pe care nu am facut-o la ei a fost reconditionarea casetei de directie (am facut-o la niste anonimi - VipTunning , au un service langa depozitul de anvelope din Bucium). Nu stiu cat de inspirata e reconditionarea asta, dar cand o casta Spidan costa 40 de milioane si un TRW 72... si astea reciclate, parca nu mi-a venit sa scot atat amar de bani din buzunar. Iar apoi mi-a cedat pompa de servodirectie. Mi-au rezolvat-o cei care mi-au reparat si caseta de directie. Avea srapnel in ea... probabil zevzecu ala care a avut-o inainte nu i-a schimbat niciodata fluidul desi se schimba la maxim 3 ani. Masina are acum 5. Maine iau masina si poate intr-o saptamana-doua va spun cat de calitativ fac treaba si astia de la VIP. Mecanica, din punct de vedere teoretic, stiu...
dumbravaandrei
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI
VIN: WF0EXXGBBE8C42444

Re: Bosch Automayer Iasi

Mesajde ovideatza » 13 Sep 2013, 08:19

Eu am mai incercat sa fac revizii la Bosch, dar m-am lovit, la telefon cel putin, de refuzul de a face interventii cu piese aduse de client (Aveam deja filtrele si uleiul luate de pe forum).
Iar ultima data, cand am fost pentru un Focus 2 sa schimb amortizoarele pe fata si bucsile mari de la brat, iesea mai scump la Automayer cu 1-2 milioane decat combinatia piese de la magazin+manopera ATI/alt service (pana la urma le-am facut in alt service, ca la ATI dura pana facea programarea, si am gasit undeva unde am facut a doua zi chiar, nu am vrut sa merg cu masina cu un amortizor defect prea mult).
Piesele la ATI sunt scumpe in general din pacate (nu la toate piesele), sunt reprezentanta, te ard la piese, asa le e politica.
ovideatza
1nsane Member

Maşina: Focus 1.8 TDDI 90 2002
VIN: WF0NXXGCDN2U75879

Înapoi la Service-uri auto generale