Imagini/Filme/Sunete diverse
13 Sep 2007, 14:34
am tot cautat sa vad 'side crash test'la focus 1 in schimb am ghasit asta
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=6
groaznic sa se intample asa ceva...va rog sa postati si voi adrese unde se vede cat este de rezistent sau slab
sau daca ati avut accidente cu focusul cat de bune sunt airbagurile la aceasta masina,sau daca ati auzit povesti,sa le postam aici
la side impact airbagul protejaza si zona capului sau numa toracele?
va multumesc!
13 Sep 2007, 15:33
In legatura cu primul link, crash test-ul nu vizeaza Focusul direct ci mai degraba bara aceea de sub remorca, care impiedica autovehiculul sa ajunga prea mult sub aceasta. Nicio masina compacta nu poate reactiona altfel. Eventual un SUV ar fi o alegere mai fericita intr-o asfel de situati, dar si daca a ajuns cu capota un pic sub remorca, nu prea mai e scapare.
Cat despre crash test, mi se pare ca se comporta destul de bine pentru o masina din 1998. Mai multe aici :
http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_1999/34.aspx . Acolo vei gasi si 2 filmulete, unul forntal si unul lateral.
13 Sep 2007, 16:59
Doamne fereste! Pe mine ma amuza comenariile la mai toate filmele de pe youtube. Majoritatea sunt facute de cretini absoluti.
13 Sep 2007, 22:10
toxicristi are dreptate, e vb de bara de la camioane. Totusi, in al doilea video, se deformeaza prea tare montantul din fata si daca va uitati intr-o revista de specialitate, nu e o chestie buna.
14 Sep 2007, 12:02
Nu am poze.. s-a intimplat prea repede si nu eram atent, dar va pot povesti crash testul meu:
- 60 - 70 Km/h oprire brusca intr-un pom cu diametrul de 70-80 cm.
- doar soferul in masina, cu centura de siguranta. Am scapat fara sa am macar o zgarietura. Mi-au ramas urme doar de la centura (pe solduri) care m-a strans cu putere in scaun. Mentionez ca eram adormit in momentul loviturii.
- masina .. a suferit destul: din motor am recuperat intr-o sticla de 2 litri niste suruburi si piulite. Din bord au sarit doar gurile de ventilatie, in rest nici o urma, insa .. cred ca s-a deplasat putin spre interior, pentru ca pe locul din dreapta nu mai era mult spatiu pentru picioare.. (nu stiu daca s-a deplasat scaunul ?)
- aspect exterior: masina arata ca un catamaran, in locul motorului era un gol mare....., iar aripile erau relativ intacte (cea din stanga era absolut intacta !); lovitura a fost putin spre dreapta; usa din dreapta se deschidea destul de greu
- nu am mai reusit sa recuperez placuta numarului de inmatriculare... n-am mai gasit-o.
17 Sep 2007, 18:03
ma bucur ca ai scapat cu viata,accidentul cand a avut loc?chiar s-a comportat bine focusul la un asemenea impact
si te rog ca data viitoare sa ai mai multa grija,si cu masina ce ai facut?
numa bine!
23 Sep 2007, 11:19
$1 scrie:$2a bucur ca ai scapat cu viata,accidentul cand a avut loc?chiar s-a comportat bine focusul la un asemenea impact
si te rog ca data viitoare sa ai mai multa grija,si cu masina ce ai facut?
numa bine!
accidentul a avut loc in feb 2004. masina am dat-o unui ... tip. pe vremea aia eram destul de naiv. cred ca avea un scrapyard.. i-am dat-o cu 1500 eur (cat mi-au oprit cei de la asigurare) cred ca puteam sa scot mai mult.. dar asta e.
iar focusul, da, s-a comportat super bine. tocmai din cauza asta a doua zi dupa accident am fost la dealer sa dau comanda pentru un nou focus.
24 Sep 2007, 13:59
poate termini si tu crash testurile personale.stii tu treba cu ulciorul,ca nu merge de multe ori la apa.DRIVE SAFE.