de mircea george » 29 Apr 2008, 19:38
Eu vreau sa zic ca, daca nu e o facatura, e o situatie clasica (de 2 lei) de pierdere a controlului dar si de mult singe rece si indeminare, ptr ca: 1. masina nu avea sigur 150km/h, priviti mai bine autostrada, copacii,etc; 2. pe autostrazile din afara (indiferent unde) daca se intimpla un accident, totul se semnalizeaza f repede si bine, iar in momentul in care se scot epavele se si curata/spala locul, deci nimeni nu lasa pete de ulei aiurea ca in RO; nu prea se vede vreo pata de ulei printre umbre; 3. dpdv dinamic soferul a stapinit excelent masina (nu vreau sa ma gindesc citi dintre noi am fi avut asemenea reflexe) DAR aici nu e vorba de ESP, ptr ca in cazul in care sistemul intervine nu prea mai ai de ce sa actionezi volanul ptr ca sistemul incearca sa mentina singur traiectoria imprimata in volan la inceputul derapajului (exista senzori de directie pe coloana volanului), ori daca virezi brusc si des modifici parametrii de calcul ai computerului de ESP; stiu ca suna ff ciudat dar asta e modalitatea tehnica de a aborda evenimentele in care poate interveni ESP-ul: NU virezi si nu frinezi ci doar pastrezi traiectoria initiala(ideala) iar sistemul frineaza selectiv cite o roata SI reduce gazele(injectia) pina la stabilizarea situatiei; 4. masina sigur NU avea ESP ptr ca se vede clar ca e un audi cu bordul destul de auster si in plus are 3 guri dreptunghiulare de aerisire centrale ceea ce e caracteristic modelelor A3,4,6 de pina in 2000(2001), modele care nu aveau ESP. CONCLUZIA MEA: daca e "pe bune" cred ca e o explozie de cauciuc si atunci JOS PALARIA soferului, daca e "facuta" atunci ma simt deja mai bine ca sint si la ei nebuni pe autostrazi!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.