Coltul Media

Elevi cu fitze din licee din bucuresti

Imagini/Filme/Sunete diverse

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Elevi cu fitze din licee din bucuresti

Mesajde Chipu » 16 Iul 2008, 13:53

...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Re: Elevi cu fitze din licee din bucuresti

Mesajde BogdanF » 16 Iul 2008, 17:35

ma uitam si eu mai de mult la carcotasi, dar acum mi-e scarba de ei pentru ca au devenit niste papagali frustrati. Nu inteleg eu care e marea lor oftica in privinta faptului ca unu vrea sa-si trimita copilul la scoala cu cl-ul sau cu seria 5.
O sa zica unii ca da domne, unii n-au ce manca si ala se duce cu cl-ul la scoala. Acum ce sa faca aia care au reusit sa faca atat de multi bani (treaba lor pe ce cai) incat isi permit sa-i ia odraslei cl, sa mearga cu dacia pentru ca altii au posibilitati mai reduse. Pur si simplu viata nu ii da fiecaruia la fel. Nu suntem egali nici macar din nastere.
Adica mi se pare de 2 lei sa comentam acum la televizor. Atata stiu unii... cu gura.

LE, m-am mai uitat odata la filmulet... comentariile carcotasilor sunt penibile si scot la iveala o frustrare evidenta.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde coldone » 16 Iul 2008, 18:01

100% de acord cu tine. Probabil ideea de la care sa plecat e ca tinerii nu mai pun pret pe adevaratele valori si i intereseaza doar banii si moda. Lucru confirmat si de domnisoara "inocenta" careia i s a luat interviu. Dar, datorita frustrarii probabil, nu s au gandit inainte: ma, daca parintii sunt milionari in dolari, cum ar putea sa si trimita copilul imbracat din europa si cu ratb ul? Cum ar fii vazuti atunci?
Dar nah, profesionalismul cam lipseste din presa romaneasca.
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 18:04

Sunt de acord 100% cu Bogdan. Chiar nu vad care e problema. A, ca unii sunt prosti de bubuie, sa fie la ei acolo, dar asta nu inseamna ca e condamnabil faptul ca vin cu masini de zeci de mii de euro.

PS. Glumind putin, ia, aia care au de gand sa vina la urmatoarea intalnire cu Focus ST sau FIesta ST, eventual un Mondeo mai nout... va rog sa nu o faceti, luati ratb ca ne simtim frustrati :)).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde SliceofLife » 17 Iul 2008, 14:50

Cu instrumentele potrivite se poate despica firul in mai mult de 4. Si cazim puncte de vedere, unghiuri, perceptii diferite. Comparatia era facut cu salariile profesorilor dar de asta nu comentati ca suntem pe un forum auto. De nedreptatea partilor egale ce credeti?
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde amorak » 17 Iul 2008, 15:13

$1 scrie:$2u instrumentele potrivite se poate despica firul in mai mult de 4. Si cazim puncte de vedere, unghiuri, perceptii diferite. Comparatia era facut cu salariile profesorilor dar de asta nu comentati ca suntem pe un forum auto. De nedreptatea partilor egale ce credeti?

la faza cu salariile profesorilor nu inteleg :) in orice tara sunt si elevi care vin la scoala cu corvette sau alte masini scumpe, iar profesorii cu ce isi permit. :-t
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"
- Edmund Burke (British Statesman and Philosopher, 1729-1797)
amorak
Ford Freak

Maşina: -

Mesajde Maximilian » 19 Iul 2008, 14:42

Mda...e vorba de simplul principiu, copiii aia habar n-au pe ce lume traiesc, dar se rup in figuri. Este vorba de educatie, pe care ei nu o au. Nu strica sa ai valoarea banului, iar aia habar n-au. Mai mult, au masini si habar n-au ce au sub capota, mare lucru daca stiu sa o deschida si pe aia.

Cand zici ceva, toti sar ca e vorba de ciuda, nu e vorba de ciuda..ba mai mult, vorbind de strainatate, cu firma la care lucra maica-mea cam prin anul 2000 era un colaborator, un englez(lord tipul), care detinea 7 fabrici, avea vreo 40 de ani. Conducea un Corvette din '57, avea ceas de aur la mana, (Rolex, facut la comanda, avea numele lui gravat pe ceas). Credeti ca avea el acces la ceva cand avea 20 de ani? DUPA CE SI-A TERMINAT STUDIILE, l-au trimis ai lui la trupe de commando, unde a stat 7 ani. Mergea cu noi prin Herastrau si ne invata sa mancam ghinde. Si inca de atunci se minuna de firea romanului imbecil, care isi manca de sub unghii sa se plimbe intr-un BMW, avea un lant de aur la gat de te speriai, dar se vedea pe el ca avea o fata de cretin incurabil, taran cocalar pentru care lantul si masina erau definitive.

Asa si cu copiii astia, nu au ei nas de masinile alea, si dupa ce vad un pustan de acel gen intr-o masina ca aia, scade efectiv si marca respectiva in ochii mei. Am avut si eu posibilitatea la un moment dat sa imi iau masina mai scumpa(cu ajutorul parintilor), si am refuzat la vremea aia pe simplul considerent ca era prea mult pentru un pusti ca mine, si pentru ca as fi aratat penibil.

Am intalnit colegi care conduceau BMW sau mai stiu eu ce, si cand ii intrebai, era masina lor. Dupa ce ii descoseai, de fapt era masina lui taticu' sau lui mamica', si mamica de obicei nu isi prea conducea automobilul, asa ca il dadea odraslei.

E pur si simplu vorba de penibilul situatiei, din pacate in tara asta nu multa lume stie sa mai vada penibilul. Nu sunt aia de la carcotasi frustrati pentru ca se iau de pustii aia, sunt cretini parintii pustilor alora ca nu stiu sa ii educe si sa ii invete ce valoare are banul ala, ca daca patesc ceva parintii, copiii aia nu au bani sa miste masina nici 50 de km la cat costa. Sau se plimba din alocatie?/:)

Masina e potriveste si ea varstei sau persoanei, iar masinile alea sunt mult peste nivelul acelor copii. Despre asta este vorba, nu de ciuda...ca hai sa fim seriosi, cu ceva manevre (legale in principiu), te duci in Germanica si iti iei de acolo masini de se invart dupa soare in 5-10.000 de euro, insa nu te ajuta cu nimic daca arati ca un rahat la volan si nu da nimeni un leu pe tine.(cand zic ca nu da nimeni, ma refer la nimeni educat si cu o oarecare valoare intelectuala)

Si copiii se pot plimba si in masini de clasa mica(masini superioare ca marca), nu neaparat intr-un Mercedes CL 600, Mercedes la volanul caruia sunt mari sanse ca un incepator sa faca accident urgent. Nu zic nene sa inceapa pe Dacie, dar nici pe masini de peste 350 de cai, aia sunt pericole pe drumuri. Cand ii vad ca se mai si dau smecheri cu ce masina au ei, cand de fapt ei nu au facut nimic pentru ea, imi trece cheful si imi vine sa ma car din rahatul asta de tara!:)

Asa ca mai laudati-i;)!
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde adicristea » 19 Iul 2008, 14:58

Nu ii lauda nimeni, nu stiu unde ai vazut tu asta. E vorba ca nu inteleg de ce trebuie sa ocupe 5 minute de emisie un fapt care nu ne intereseaza. Pe mine nu ma intereseaza cum au facut banii parintii lor, daca au educatie sau nu, daca stiu cati cai putere au masinile si daca stiu ce e sub capota. Pentru ca nu ma afecteaza IN NICI UN FEL. Pe mine ca individ care se duce la munca de Luni pana Vineri si care are credite si care nu isi va permite, probabil, niciodata masina respectiva. Dar pe mine nu ma intereseaza. Ceea ce am obtinut, am facut prin munca mea si atat. Mai mult, am intampinat si obstacole, dar am trecut peste ele. Insa de aici pana la a-i acuza pe parintii respectivi... e mult. Imi e mila de ei si de copiii lor, dar nu-i invidiez nici macar o secunda. Si mai e ceva - copiii respectivi, asa cum au fost si ceva cazuri in ultimele doua saptamani, se vor "cerne" siguri pe strazile tarii. Singura problema ar fi sa nu ia pe altcineva cu ei. Pentru ca in rest... nu prezinta nici un interes pt mine. Si de aceea nu vad de ce trebuie sa apara la TV.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde zaboss » 19 Iul 2008, 15:09

$1 scrie:$2u ii lauda nimeni, nu stiu unde ai vazut tu asta. E vorba ca nu inteleg de ce trebuie sa ocupe 5 minute de emisie un fapt care nu ne intereseaza. Pe mine nu ma intereseaza cum au facut banii parintii lor, daca au educatie sau nu, daca stiu cati cai putere au masinile si daca stiu ce e sub capota. Pentru ca nu ma afecteaza IN NICI UN FEL.

Aici este vorba de o emisiune de divertisment, nu una informativă. La o emisiune de divertisment nu contează "interesul public", ci partea de amuzament.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde VIPER » 19 Iul 2008, 15:33

Va e usor sa ziceti ca "nu e nimic". Dar sa va vad cand va sosi copilul propriu acasa cu ochii in lacrimi ca ai lui colegi au super telefoane, super masini si alte super chestii, iar voi, parinti normali si platitori (sau nu) de credite va straduiti sa ii tineti in scoala imbracati decent, cu mancare ok la ei etc. Lacrimile alea din ochii copiilor ar trebui sa va dea de gandit ca nu e vorba de frustrare (apropos, cati stiu pe bune ce inseamna frustrare??) ci de ceva mult mai adanc. Da, si in alte tari poate e asa, dar unde? Unde ati vazut la TV, adica Beverly Hills si in alte zone cu "institutii de invatamant" de fitze... Am prieteni al caror copil e la Oxford. Credeti ca acolo se vine cu asa ceva? Acolo sunt si copii pe care ii aduce soferul familiei in Rolls-ul din dotare, e adevarat. Dar toti au uniforme cu blazonul institutiei, toti sunt egali si toti se poarta normal. Nu exista fitze. Si, surpriza, de acolo ies niste tineri extrem de bine dotati intelectual, cu viitor asigurat in diferite domenii. De la noi? Nu mai zic...

Oare cum e mai bine? Se vede pe strada...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde zaboss » 19 Iul 2008, 17:14

$1 scrie:$2a e usor sa ziceti ca "nu e nimic". Dar sa va vad cand va sosi copilul propriu acasa cu ochii in lacrimi ca ai lui colegi au super telefoane, super masini si alte super chestii, iar voi, parinti normali si platitori (sau nu) de credite va straduiti sa ii tineti in scoala imbracati decent, cu mancare ok la ei etc. Lacrimile alea din ochii copiilor ar trebui sa va dea de gandit ca nu e vorba de frustrare (apropos, cati stiu pe bune ce inseamna frustrare??) ci de ceva mult mai adanc. Da, si in alte tari poate e asa, dar unde? Unde ati vazut la TV, adica Beverly Hills si in alte zone cu "institutii de invatamant" de fitze... Am prieteni al caror copil e la Oxford. Credeti ca acolo se vine cu asa ceva? Acolo sunt si copii pe care ii aduce soferul familiei in Rolls-ul din dotare, e adevarat. Dar toti au uniforme cu blazonul institutiei, toti sunt egali si toti se poarta normal. Nu exista fitze. Si, surpriza, de acolo ies niste tineri extrem de bine dotati intelectual, cu viitor asigurat in diferite domenii. De la noi? Nu mai zic...

Oare cum e mai bine? Se vede pe strada...

Eu cred că un copil inteligent, care are baza OK va înţelege diferenţa. Nu colegii săi sunt de vină şi nici uniforma nu mi se pare o soluţie (am purtat uniformă aproape 21 de ani - 3 de "şoim al patriei", apoi la şcoală şi liceu...). Chiar dacă presiunea socială este mare întru becalizare, este datoria părinţilor să facă educaţie şi să-i înveţe pe copii adevăratele valori.

Frustrarea de care vorbeşti poate fi canalizată spre o activitate care să-i aducă satisfacţii: un sport, un job de vară.
Din fericire, într-un anume sens, fiindcă altfel, pentru mulţi va fi o tragedie, vremea banilor ieftini se cam termină şi la noi. Iar pentru unii, mahmureala de după cheful prelungit va fi teribil de nasoală.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 19 Iul 2008, 17:54

$1 scrie:$2a e usor sa ziceti ca "nu e nimic". Dar sa va vad cand va sosi copilul propriu acasa cu ochii in lacrimi ca ai lui colegi au super telefoane, super masini si alte super chestii, iar voi, parinti normali si platitori (sau nu) de credite va straduiti sa ii tineti in scoala imbracati decent, cu mancare ok la ei etc.

Exagerezi. Vorbim de copii de liceu sau facultate aici, ca altfel nu ar putea veni cu masini la scoala. Daca pana la 18 ani nu reusesti sa-l faci pe copilul tau sa inteleaga ce e bine, ce e rau, care iti sunt posibilitatile si ce ii poti oferi inseamna ca e posibil sa nu te fi ocupat cum trebuie de educatia lui. Eu nu am plans niciodata pentru ca aveam colegi de clasa ai caror parinti le aduceau jucarii din Germania si Olanda, ca ei aveau computer si eu nu (HC'85 pe vremea aia), desi eu eram premiant cu coronita si aveam ca pasiune calculatoarele (asta dupa '89), iar ei erau elevi mediocri de nota 6. De ce nu am facut asta? Pentru ca ai mei parinti au stat de vorba cu mine si mi-au explicat, iar eu am inteles. Copilul care va incepe sa planga si sa bata din picioare cum ca vrea si el "aia", nerealizand cat de greu le e parintilor sa obtina acel lucru consider eu ca e foarte rasfatat si atunci nu se diferentiaza de cei din reportaj decat prin contul in banca al parintilor sai. Si cine e de vina pt asta? Parintele, el este DIRECT responsabil de educatia odraslei.

$1 scrie:$2m prieteni al caror copil e la Oxford. Credeti ca acolo se vine cu asa ceva? Acolo sunt si copii pe care ii aduce soferul familiei in Rolls-ul din dotare, e adevarat. Dar toti au uniforme cu blazonul institutiei, toti sunt egali si toti se poarta normal. Nu exista fitze.

O sa-mi permit sa nu te cred. Faptul ca la Oxford este disciplina e meritul conducatorilor institutiei si chiar al istoriei acestei universitati. Dar nu cred ca nu sunt fite. Si oricum, educatia in UK e alta decat in Ro.

Si pana la urma a cui e vina ca profesorii au salariile pe care le au (am eu o problema si cu profesorii de Generala si de Liceu, dar in alt topic daca doriti)? Oare a Ministerului? A Guvernului? A societatii in care traim? Toate la un loc? Daca profesorii ar avea 5-6 mii de RON lunar credeti ca ar mai fi dezinteresul asta pt educatie in scoli? A, chiar, sa-i rogi pe prietenii tai sa intrebe cum sunt platiti profesorii la Oxford.

Ok, acum sa vorbim de atitudinea elevilor care vin cu masini scumpe si cu telefoane ultimul model. El vine cu ce i s-a dat acasa. Vrea sa se impuna in fata colegilor si, probabil, singura modalitate de a face asta este sa isi etaleze hainele, bolizii si gadget-urile scumpe. Inainte de '89 nu prea aveai de unde sa iei astfel de lucruri, iar cele care veneau de afara erau putine. Diferentierea se facea pe baza capacitatii de invatare. In ziua de azi nu mai e asa. Asta e, s-au schimbat vremurile, trebuie sa ne adaptam. Asa cum bunicii nostri nu intelegeau cum ma puteam duce eu imbracat in jeans si tricou la scoala cand pentru ei scoala era ceva sacru, trebuia uniforma, asa suntem si noi acum contrariati de noile tendinte. Chiar, nu sunteti putin socati de faptul ca tinerele de 10-11-12 ani pot vorbi foarte deschis si, uneori, din experienta proprie despre sex? La fel erau si bunicii nostri cand ne vedeau sarutandu-ne pe strada sau auzeau ca respectiva a facut sex cu prietenul ei inainte de casatorie. Sunt alte timpuri. Nu zic ca-s mai bune, dar sunt altele.

$1 scrie:$2ici este vorba de o emisiune de divertisment, nu una informativă. La o emisiune de divertisment nu contează "interesul public", ci partea de amuzament.

Si amuzamentul in reportajul respectiv unde era?
Imagine
adicristea

Mesajde coldone » 19 Iul 2008, 17:56

Mda, imi amintesc sedintele din liceu/generala, cand vorbea diriginta 2 ore despre cat de important e sa venim in uniforma, cum nu avem voie cu nu stiu ce telefoane si bijuterii la scoala, pt ca sunt unii care nu si permit, vazandu i pe altii, se vor demoraliza si si vor distruge viitorul. Mai ramanea sa ne oblige pe toti sa mancam covrigi, ca deh, nu toti isi permit hamburger.

De unde ideea asta ca toti trebuie sa fim egali? Oare intervine nostalgia? Ca altfel nu mi explic. Sunt anumiti oameni care judeca un tanar dupa ce masina conduce, dupa ce lant are la gat sau dupa hainele cu care e imbracat? Fara ca macar sa l cunoasca.

E firesc sa vina copilul trist ca a vazut la colegul din clasa a 8-a nokia arte, dar e datoria ta de parinte sa i explici diferenta dintre lucrurile astea si ce e cu adevarat important in viata, nu sa stai cu mainile incrucisate si sa dai vina pe altii.

Referitor la ce se intampla in afara, la fel ca si la noi sunt cazuri si cazuri. Fiti siguri ca si in campusurile lor se gasesc si lamborghini si porsche, nu merg toti in sir indian, cu mapa sub brat si capul in pamant;)
coldone
Gold Member

Mesajde zaboss » 19 Iul 2008, 18:57

$1 scrie:$2Si amuzamentul in reportajul respectiv unde era?

Într-o traducere nefericită a termenului "entertainment" =)) =))
Aici sunt 2 aspecte:
1) Reportajul original, care mie mi se pare o prostie stângistă. Până la urmă, vorbim de un liceu în Dorobanţi şi unul în Primăverii, adică în zona 0 a Capitalei. Doar nu este să umble copii bogătaşilor cu Dacia de dragul televiziunilor... Mă îndoiesc că prin Beverly Hills se umblă cu Tata. Cum s-au făcut unele averi este o altă problemă.
2) Cronica cârcotaşilor e o emisiune de divertisment, din ce în ce mai proastă.

Amândouă păcătuiesc prin judecarea exclusivă a aparenţelor. Poate că elevii respectivi chiar erau buni - unii dintre ei mi s-au părut a avea o prestaţie de bun simţ. De aproape 3 ani am biroul în zonă, chiar pe una din străzile care dă în strada pe care se află liceul Jean Monet, aşa că am ocazia să-i văd aproape zilnic ducându-se şi venind de la şcoală şi nu am sesizat diferenţe prea mari faţă de alţi elevi de vârsta lor. Ceea ce pentru unii sunt "fiţe", pentru alţii este pur şi simplu modul de viaţă.
zaboss
Gold Member

Mesajde coldone » 19 Iul 2008, 19:11

$1 scrie:$2Si amuzamentul in reportajul respectiv unde era?

Hai ma, ca tipa aia e chiar amuzanta:" Ca sa fii la moda trebuie sa ai un telefon cu cat mai multe mp3 uri, iar megapixelii conteaza cel mai mult " Fara numar, fara numar :)))))
Aa, si app: parintii copiilor respectivi i au cam pacalit, am vazut numai w810 de 15-16mil si 8800 de 26 ;))
coldone
Gold Member

Mesajde BogdanF » 20 Iul 2008, 23:44

$1 scrie:$2and ii vad ca se mai si dau smecheri cu ce masina au ei, cand de fapt ei nu au facut nimic pentru ea

Sa fim seriosi... ca ar fi condus dacie sau mercedes oricum nu avea ce sa faca pentru ea... La varsta aia este putin probabil sa-ti permiti ceva tu singur, ci evident vei sta pe banii parintilor. Singura diferenta e ca unii pariniti isi permit ceva si altii altceva. Acum daca tacsu aluia nu avea cu ce sa-l trimita la scoala ce sa-i faci? I-o fi zis ia si tu ce e prin garaj :))

$1 scrie:$2da...e vorba de simplul principiu, copiii aia habar n-au pe ce lume traiesc, dar se rup in figuri. Este vorba de educatie, pe care ei nu o au. Nu strica sa ai valoarea banului, iar aia habar n-au. Mai mult, au masini si habar n-au ce au sub capota, mare lucru daca stiu sa o deschida si pe aia.

Fara sa-i iau apararea nimanui, dar ca chestie de principiu, nu ai de unde sa stii ce au copiii aia in cap. In liceu aveam un coleg care primise la majorat un seria 5 si nu am vazut nici urma de "rasini" sau figuri in capul lui. La 18 ani cred ca poti avea idee cat de cat despre masini. Ma dau exemplu pe mine, sunt pasionat de masini de cand ma stiu si citesc Autoshow-ul de cand a aparut. Cat despre caii putere sa fim seriosi, si cu dacia poti sa omori pe cineva in afara de a te omora pe tine. Totul tine aici de educatie. Treaba este simpla, ai invartit cheia in contact, viata ta si poate si a celor din jur este in mainile tale.

Intr-adevar nu are fata un pusti de seria 5 nici de CL, dar am reusit sa inteleg chestia cu carcotasii. Explicatia este simpla. Ei ofera publicului ce cere, adica ce are priza la public. Acum daca ei chiar cred ce ofera publicului este PENIBIL, daca ei nu cred ce spun dar doar o ofera publicului pentru ca ala ii este nivelul si aia vrea este cu atat mai PENIBIL.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Înapoi la Coltul Media