E adevarat ca-mi place sa tin teoria chibritului despre negliejenta in trafic, incosnstienta, nebunie chiar, dar la fel ca si cei caraora le place sa faca un poco de racing prin oras, si eu uneori imi uit mintile acasa si incep sa alerg poate uneori cu mai mult de 110 prin oras, numai ca incerc sa-mi aleg ca perioada de nebunie ....noaptea, in felul acesta fiind mai putini participanti la trafic riscurile incep sa scada simtitor.
Referitor la respectul in trafic am vazut-o la baietzii de pe 4tuning si credeti-ma sunt unii peacolo care chiar au cu sa se dea, dar majoritatea inceraca sa dea dovada de calm si stapanaire, cred ca asta face diferenta intre un sofer cu adevarat si un smintit cu chef de distractie, indiferent de situatie sau de implicatzii.
Am avut ocazia sa merg cu soferi adavarati nu doar din gura, care merg complet regulametar in trafic cu 60/h si cand locul o permite si situatia nu implica urmari grave pt ei ca persoana si nici masina nu are de suferit prea mult, incep sa-si arate ferocitatea de care pot da dovada si maiestria de a stapani o masina (nu doar de a o conduce cu viteza).
Ce am invatzat eu de la ei si prin prorpie experienta e ca niciodata sa nu ma urc intr-o masina si sa-i dau goarna inainte de a incepe sa o cunosc calumea, cum franeaza la limita limitelor daca are abateri de traictorie, cum se comporta directia cu frana actinata la maxim, care sunt timpii de repriza cei mai buni in functie de treapta, cum reactioaneza motorul in frana de motor unde incepe sa patineze ambreiajul si sa scape, cat de mare este ruliul accelerand la greu in curba, cat de repede te lasa sa schimbi directia si cam cata fortza itzi trebuie sa tragi de volan ca sa o redresezi, in general si treptat binentzeles incerc sa aflu unde e limita si unde o ia razna total fara a mai avea vro posibilaitate de indreptare a situatie, si cam cat de rau o ia razna.
Sfatul meu si cu asta inchei polemica (e buna sau nu Blana prin oras) un sofer bun inainte de a se da cu masina tre sa aiba multa imaginatie si destul de rapida pentru a putea anticipa cat mai multe situatzii contradictorii cu ceea ce face in momentul respectiv, incepand de la o avarie a propriei masini, o neatentie proprie, o neatentie a celuilat cu care alerga si il poate afecta si pe el, sau a altui participant, si cum spunea si Dom Officer, din lucruri ridicol de simple apar marile belele.
L.E. Referitor la link-ul postat de mine, vad ca s-a cam scandalizat lumea de imaginile macabre deacolo, e adevarat, si mie imi tremura mana pe mause cand mi le-a trimis un coleg de birou, poate ca era bine sa pun un Avertisment mai clar decat cel dat de mine. Imi cer scuze pt gresala facuta si oroarea creata, nu se va mai intampla.
Opel CorsaD 1.3 cdti 07 ..... aka Prikindela
Mercedes W126 350 SD ....Balenuta mea cea Mica

- e-man
- Member
- Maşina: Opel Corsa D /Si-un tanc pe nume Panzerul W126