Coltul Media

Scoala M5

Imagini/Filme/Sunete diverse

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Scoala M5

Mesajde focus_tddi » 02 Noi 2006, 14:25

Cred ca nu mi-am ales bine instructorul cand am facut scoala de soferi :icon_biggrin:
http://www.standardshift.com/videos.html
Ford Focus Turnier 2006, TDCI 80kW
focus_tddi
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier 1.6 TDCI Style

Mesajde Maximilian » 02 Noi 2006, 14:46

Prima intrebare...la ce e bun double clutch-ul?...nu ma prind...In rest nu m-a invatat nimic nou...numai faptul ca nu m-ar fi suparat sa fac scoala de soferi pe un M5 pe care sa am posibilitatea sa-l alerg. Cred ca lectia e facut de americani pentru americani care in general au cam vazut numai masini cu cutii automate...
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde focus_tddi » 02 Noi 2006, 16:20

Dupa cum zicea si "instructorul" la cutiile de viteze noi, double clutch-ul e (aproape) inutil. E prezentat doar ca sa stii ce inseamna. Daca vrei sa citesti o poveste lunga si plictisitoare despre asta vezi aici: http://www.elecdesign.com/Articles/Index.cfm?AD=1&ArticleID=6137

Am postat linkul pentru ca mi se pare o colectie scurta si reusita de tehnici de condus.
Acum probabil pentru unii dintre noi "heel and toe" e doar o chestie pe care o fac in timp ce isi duc matusa la piata (sau mall, dupa preferinte) :icon_smile: dar pentru altii ar putea sa fie util ce au vazut prin ele.

Personal mi-au placut filmuletele despre "lansari" (nu credeam ca o lansare medie se poate face la o turatie atat de joasa
) si observatiile cu ambreiajul "fript".
Ford Focus Turnier 2006, TDCI 80kW
focus_tddi
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier 1.6 TDCI Style

Mesajde Maximilian » 02 Noi 2006, 18:39

Da...lectiile chiar suna a instructaj pentru posesorii de M5-uri si nu numai. Observatiile au fost super ok. Mi-a placut faptul ca a spus ca la plecarile usoare sa pleci cu 1000 de ture...de, e M5 totusi, la o benzina normala 1000 de ture sunt cam putine, dar cu finete pleci si asa. Omul cunostea bine masina...am vazut pe Discovery cursuri de genul asta in care posesorii de masini puternice invatau sa le si foloseasca. Alta viata dincolo de granita, oamenii aia stiu si au cu ce sa se distreze.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Înapoi la Coltul Media