Imagini/Filme/Sunete diverse
Răspunde

Cum se invarte dansatoarea?

In sensul acelor de ceasornic
36
86%
In sens opus acelo de ceasornic (antiorar)
6
14%

Voturi totale : 42

Ce parte a creierului folositi mai mult?

11 Oct 2007, 15:27

The Right Brain vs Left Brain test ... do you see the dancer turning clockwise or anti-clockwise?

http://www.news.com.au/perthnow/story/0 ... 75,00.html

Hai sa vedem ce vedem, cum vedem si ce inseamna asta!

Nu e tocmai multimedia, dar link-ul duce la multimedia :D
Ultima oară modificat de VIPER pe 11 Oct 2007, 15:47, modificat 1 dată în total.

11 Oct 2007, 15:37

Foarte interesant... Prima oara se invartea in sensul acelor de ceas dar dupa ce m-am concentrat putin am reusit sa o vad si invers. Cu toate ca e cam greu sa ma concentrez pe partea stanga.

11 Oct 2007, 15:39

Hai ca m-am concentrat de ma dor ochii. Dar am reusit sa se invarta stanga, dreapta fara sa se intoarca. Cat de mult conteaza unele chestii care nu le poti vedea decat cu un ajutor.

11 Oct 2007, 15:47

Am facut si Poll, chiar sunt curios! Io o vad in sens orar, si ma dor ochii de cat m-am chinuit sa o invart in sens antiorar, si degeaba...

11 Oct 2007, 16:03

Si la mine tot in sens orar se invarte...
Oricat de mult m-am concentrat tot nu am reusit sa vad mai bine sanii dansatoarei :lol:

11 Oct 2007, 16:05

Eu o vad un timp intr-un sens apoi in celalalt sens si tot asa. Deci nu pot vota. :D

11 Oct 2007, 16:10

ma, asta e pe bune?
sa va spun ce am vazut eu
la inceput invers acelor apoi in sensul acelor apoi tot asa!
se schimba!
oare nu e facuta sa se schimbe?

11 Oct 2007, 16:11

nick2kt , eu i-am vazut sfarcurile :wink:

11 Oct 2007, 16:21

...
Ultima oară modificat de NFS pe 30 Noi 2007, 02:49, modificat 1 dată în total.

11 Oct 2007, 16:23

Io nu vad neam decat in sens orar! Da, cei care vad in ambele sensuri folosesc in mod egal (a se citi echilibrat) ambele zone.

11 Oct 2007, 16:25

:shock:
VIPER, chiar nu vezi?
pe bune ca eu vad ambele sensuri!
de asta am zis ca poate asa e facuta imagineA!

11 Oct 2007, 16:31

Nu e facuta asa. Si pe alt forum sunt oameni care vad doar 1 singura directie, indiferent care e aceea.

Link-ul l-am primit de la colegii din Polonia, si la ei e la fel: unii vad ambele sensuri, unii doar 1 sens.

11 Oct 2007, 16:35

nu am ce sa votez ca am vazut in ambele sensuri, mai intai in sensul invers acelor, si apoi in sensul acelor :)

11 Oct 2007, 16:35

Conteaza care e prima directie. Dupa aceea e alta chestie in cat timp reusesti sa o vezi si in partea cealalta. Dar daca intri de 100 ori si vezi aproximativ egal s-ar putea sa fie ceva echilibrate (parerea mea). Dar cazurile in care un om foloseste ambele parti se obsera prin anumite dificultati. Este balbait!!!

11 Oct 2007, 17:40

Eu zic ca nu se invarte :D

In orice caz, este doar o iluzie optica.

Sa luam, de exemplu, aceasta secventa :
Imagine

Poza este interpretabila. In functie de cum privesti, dansatoare poate fi ori cu piciorul spre tine ori cu spatele la tine.

11 Oct 2007, 17:46

Conteaza prima impresie. Asta pentru a stabili care e zona mai activa. Restul e deja antrenament.

11 Oct 2007, 18:07

sens orar ... cu ochelarii pe nas!!

11 Oct 2007, 19:27

Da ia matale alta secventa si sa vedem ce concluzii tragem ?

PS. sa-mi bag picioarele....
dupa ce m-am tot fasfait si vedeam numai sens orar... am reusit sa fac sa vad sens anti-orar.

Cum ? Ideea mi-a dat-o Cristi , urmarind ce a postat (poza), pozitia respectiva si mai ales picioarele ... si de acolo uitandu-ma la umbra de jos...
Daca va uitati la imaginea in miscare, uitati-va numai la miscarea umbrei de jos, si acolo puteti sa va inchipuiti ca se misca (umbra in sens opus). dupa ce v-ati fixat aceasta miscare opusa, uitati-va inapoi in sus fara sa va pierdeti concentrarea si poate o sa aveti o "stupiza-stupiza" :shock:

11 Oct 2007, 19:46

Prima data am vazut in sens orar. Apoi, urmarind sfatul lui Cornel, care a urmat sfatul lui Cristi, am reusit sa vad si anti-orar. DAR cum clipesc un pic, cum se invarte gagica la loc in sens orar.

11 Oct 2007, 20:01

deci.. io am vz si sfarcurile :P dar la mine se invarte si pe o parte si pe cealalta..... fara prea mare dificultate... si io am zis ca e facuta sa se miste si asa si asa... da acu ca am citit.... sunt io defect ? :P

11 Oct 2007, 20:06

S-ar putea sa fie vreo poanta... Nu am timp acum sa stau sa vad toate cadrele din Gif-ul ala. Poate e facut la shto :D Sau poate serverul serveste random un gif cu left side sau cu right side :D

12 Oct 2007, 00:35

$1 scrie:$2eci.. io am vz si sfarcurile :P dar la mine se invarte si pe o parte si pe cealalta..... fara prea mare dificultate... si io am zis ca e facuta sa se miste si asa si asa... da acu ca am citit.... sunt io defect ? :P

Nu ma, ai tu ochiu format la femei :lol:

12 Oct 2007, 01:47

Se invarte in ambele directii in functie de cum vrei :)
Nu cred ca serveste serverul random. Daca salvezi gif-ul, constati cand te uiti la el ca se intampla la fel. Ideea este ca daca schimbi gandurile si te gandesti la altceva sau muti atentia pe altceva constati ca se schimba directia deci s-ar putea sa fie legata de emisfera cerebrala pe care o folosesti.

LE, Ma uit cu maica-mea in acelasi timp la poza, ea o vede invartindu-se doar spre stanga in timp ce eu o vad invartindu-se si spre stanga si spre dreapta. Deci e pe bune treaba

12 Oct 2007, 10:23

Eu imi mentin ideea ca e o iluzie optica care nu are nimic de-a face cu emisferele cerebrale. :)

12 Oct 2007, 17:29

Este o succesiune de imagini 2d pe care creierul le interpreteaza. Daca citesti unele cuvinte din partea stanga care se refera la activitati controlate de emisfera stanga constati ca se invarte spre stanga, daca citesti cuvintele din dreapta care se refera la activitati controlate de dreapta si iti fuge gandul la ele constati ca se invarte spre dreapta... E interesant
$1 scrie:$2u imi mentin ideea ca e o iluzie optica care nu are nimic de-a face cu emisferele cerebrale.

Este dovada cea mai buna ca totul este o iluzie optica si ca de fapt unele chestii pe care le vezi sunt mai mult ce interpreteaza creierul...

12 Oct 2007, 19:06

In sensul acelor de ceasornic se invarte...insa...mare atentie: indreapta focusul pe cele scrise, in special la cei ce folosesc partea dreapta a creierului, apoi...fara a misca ochii incercati sa vedeti cu coada ochiului balerina: acum se invarte invers?!!?

18 Oct 2007, 11:58

La mine se invarte in ambele sensuri dupa cum vreau ... o fi bine... o fi rau?!

18 Oct 2007, 12:55

Se schimba gif-ul. Se invarte cand la stanga cand la dreapta. Am facut teste. Cel mai usor se poate observa daca acoperiti cu palma corpul si lasati doar capul donsoarei sa se invarta. Am slavat gif-ul cu 4 denumiri diferite si m-am uitat la toate in acelasi timp. Unele se invarteau in sens de ceas altele invers. Case closed.

18 Oct 2007, 14:19

$1 scrie:$2n sensul acelor de ceasornic se invarte...insa...mare atentie: indreapta focusul pe cele scrise, in special la cei ce folosesc partea dreapta a creierului, apoi...fara a misca ochii incercati sa vedeti cu coada ochiului balerina: acum se invarte invers?!!?

exact asa am facut si eu... :D :shock: (o fi fo molima pe la noi ?)....am reusit s-o-nvart in ambele sensuri... :D

18 Oct 2007, 14:26

am zis eu ca asa e!
:)
Răspunde