Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
04 Mai 2008, 23:19
de curand m-am hotarat sa pun leduri la picioarele soferului / pasagerului si sub scaune in spate.
am muncit o zi intreaga si a iesit urmatoarea treaba

... sa imi zicetzi cum vi se par?

... asa ... dupa ce vedetzi pozele shi o sa radetzi de ce tziganie a iesit acolo

ash avea nevoie de informatzii de la cunoscatori si anume:
pt alimentare m-am legat la becu de la torpedou, iar ca leduri am folosit un suport cu 15 leduri pt fiecare loc, in total 4 suporti = 60 leduri ...
intrebarea este urmatoarea ... trebuie vreo rezistentza ceva la tot circuitu asta? pt ca ma gandesc ca sunt cam multe leduri

... recunosc ca n-am nicio treaba cu electrica

multumesc si ashtept parerile voastre rpd sa nu se arda ceva
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-

-

-

-

05 Mai 2008, 07:49
Te-ai legat la becul de la torpedou ? Adica cel care ilumineaza torpedoul sau cel care e sub torpedou si ilumineaza la picioare ?
"Suport cu 15 leduri" - poti sa pui o poza ? E ceva luat din comert gata facut ? E pentru masina/ alimentare la 12V pana la 15v ? Daca ai ceva specificatii pe un ambalaj, ceva, si scrie ca merge pana la 15V sau mai mult, atunci nu-ti trebuie nicio rezistenta, altfel, e posibil sa ai nevoie de cate una pt. fiecare set de 15 leduri, ca sa nu se arda.
05 Mai 2008, 08:12
$1 scrie:$2e-ai legat la becul de la torpedou ? Adica cel care ilumineaza torpedoul sau cel care e sub torpedou si ilumineaza la picioare ?
"Suport cu 15 leduri" - poti sa pui o poza ? E ceva luat din comert gata facut ? E pentru masina/ alimentare la 12V pana la 15v ? Daca ai ceva specificatii pe un ambalaj, ceva, si scrie ca merge pana la 15V sau mai mult, atunci nu-ti trebuie nicio rezistenta, altfel, e posibil sa ai nevoie de cate una pt. fiecare set de 15 leduri, ca sa nu se arda.
Legatura este la becul de la torpedou, sub torpedou n-aveam niciun bec care sa bata la picioare.
suportul este luat din comert special pt masina adik alimentare la 12V, m-am uitat si pe ambalaj si la fel mentioneaza ca setul de 4 suporti se leaga la alimentare de 12V, incerc azi sa fac o poza
05 Mai 2008, 09:16
Din ce am vazut la un coleg forumist, sub torpedou, in partea stanga, exact langa consola centrala, e un locas pentru bec care sa lumineze la picioare; tipul de bec ce trebuie folosit e la fel ca cel de pozitii / semnalizare laterala.
Daca te-ai legat la becul de la torpedou inteleg ca iti lumineaza doar cand deschizi usita de la torpedou ?
05 Mai 2008, 09:36
$1 scrie:$2in ce am vazut la un coleg forumist, sub torpedou, in partea stanga, exact langa consola centrala, e un locas pentru bec care sa lumineze la picioare; tipul de bec ce trebuie folosit e la fel ca cel de pozitii / semnalizare laterala.
Daca te-ai legat la becul de la torpedou inteleg ca iti lumineaza doar cand deschizi usita de la torpedou ?
e nu ... ar fi fost culmea ... m-am legat inainte de becul de la torpedou si in cazul asta am tensiune tot timpul. in schimb mi-am tras fire sa am intrerupator separat pt aprinderea ledurilor ... sa vad pe unde il montez.
apropo ... cum ti se par? ... mie mi se par ca bat prea tare si din cauza presurilor care reflecta lumina
05 Mai 2008, 09:43
f tare mda reflecta mult presurile...de unde ai luat ledurile?si legaturile care le-ai facut nu afecteaza garantia?
05 Mai 2008, 12:55
se vede bine, dar reflecta prea mult in presuri si cam deranjeaza. poate poti conecta intrerupatorul la usa, in asa fel incat sa deschizi usa...sa se aprinda.
05 Mai 2008, 15:45
asear am intors presurile invers si nu mai bat chiar asa de tare ... deci trebuie sa schimb shi presurile
legat de garantie nu cred ca afecteaza ... nu am facut decat sa iau tensiune de la becu de la torpedou dupa care mi-am facut propriul circuit.
intrerupatorul o sa il pun separat, foarte usor accesibil soferului sa le pot aprinde/stinge cand vreau io

... cu intrerupator la usa va fi alt proiect

Ledurile le-am luat din targ Autovit
05 Mai 2008, 15:51
Ar fi mai practic sa te legi la intrerupatorul de la usa.
Sau si mai bine, sa iti pui ceva cu care sa iti poti regla intensitatea. Desi tind sa cred ca mai bine ar fi aratat niste neoane acolo si nu becuri/leduri. Dau o lumina mai .. omogena .. nu stiu cum sa explic.. ma rog, frumos

si daca tot suntem pe aceeasi tema.. uite ceva foarte frumos:
05 Mai 2008, 16:45
e mai complicat cu neoanele in sensu ca au durata de viatza mai mica
leduri in usa pt luminarea pragului va fi urmatorul proiect, alea se vor aprinde/stinge numai la deschiderea/inchiderea ushii.
05 Mai 2008, 22:40
le-am mai reglat putzin
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

06 Mai 2008, 21:18
arata bine, mie cel putin imi place. urmeaza sa-mi pun si eu, asta dupa ce termin cu spoilerele, eleronul si alte alea.
09 Mai 2008, 12:14
Salut...arata bine...
Mie imi plac presurile din aluminiu sau din ce sunt

Unde as putea sa gasesc asa ceva si cam la ce pret?
09 Mai 2008, 12:47
ai PM!
15 Mai 2008, 13:24
is "misto", mai bine cu leduri decat cu neoane cum zicea colegu, consum mai mic si durata de viata mai mare.
15 Mai 2008, 13:58
de unde ai luat suportii de leduri si cam cat te-a costat tot ?
15 Mai 2008, 15:46
ai PM!!!
15 Mai 2008, 15:59
MC si u ai PM!!!
15 Mai 2008, 16:00
da dece doar pm spune aci sa stim si noi ca poate mai vrea vre unu
15 Mai 2008, 16:13
m-am gandit ca poate nu e de bun simtz

ok ... de unde le-am luat am mai spus mai sus ... iar pretzul lor a fost de 40 RON setul de 4 bucati
26 Mai 2008, 23:23
imi place cum arata,vreau si io:P
26 Mai 2008, 23:34
Da zi si mie cum le-ai fixat. Nu se intampla nimic daca calca cineva pe zona respectiva? Nu de alta dar sa nu iei foc.
Ps. Arata belea.
27 Mai 2008, 12:14
suportul de leduri este fixat in partea de sus atat in fatza cat si in spate (in niciun caz pe podea) ... se lipeste cu dublu adeziv
... deci nicio shansa sa calci pe ele
27 Mai 2008, 21:01
Aha. Scuze. Mie in poze mi s-a parut ca ai presuri transparente si ca ai pus ledurile sub pres.
27 Mai 2008, 22:23
vreau si io leduri ...da in orasu asta .........
28 Mai 2008, 17:41
Salut.Daca vrei sa mai scazi din intensitate pune o rezistenta.Eu mi-am pus neoane,dar nu sunt neoane normale,practic este o folie care degaja lumina.Nu sunt deloc puternice,nu deranjeaza,2 bucati au fost injur de 30 lei..acum 2 ani
29 Mai 2008, 13:25
NU SUNT LEDURI NICI NEOANE
DACA VA PLACE DA-TI MAIL PENTRU DOCUMENTATIE
http://www.youtube.com/watch?v=NpfJSNC468c
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

- CABLU LUMINOS SE POATE MODELA SUB ORICE FORMA
- CABLU LUMINOS INTERIOR.JPG (8.08 KiB) Vizualizat de 5504 ori
29 Mai 2008, 14:41
Chestia aia se numeste lumina electroluminescenta. Chestia asta vine intr-o multime de forme nu numai ca si cablu.. exista si foi din care poti sa iti tai ce vrei tu din cate am inteles. Se pot face foarte multe chestii frumoase cu asta(bordul acela nu e un exemplu.. eu nu mi-as pune asa ceva pe masina

)
29 Mai 2008, 16:18
Eu nu as putea conduce cu firul acela luminoscen pe bord,si in mod sigur politia te-ar pune sa le dai imediat jos,asa...cele de la picioare cum am eu...treaca fie,doar daca e prea al naibi sa ma puna sa le dau jos.Eu mi le-am legat sa se aprinda odata cu pozitiile