Switch to full style
Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Custom Body Kit

07 Mai 2009, 20:46

Salut baieti si fete.....
Dupa cum spune si titlul acetui topic o sa incep sa vorbesc despre Body Kit-uri.
Sau mai bine spus m-ar interesa un body kit dar nu unul aftermarket ci unul Custom Made.
Asadar in cazul in care cunoasteti peroane care lucreaza in fibra de sticla sau in modificari ale anumitor parti de caroserie pe la noi prin tara sau mai bine in bucuresti astept raspunsurile voastre. Pe mine unul ma intereseaza sa latesc masina prin latirea aripilor fata/spate cu aproximativ 10 cm pe fata si 15 cm pe spate pentru ca vreau sa stabilizez mai bine masina prin cauciucuri mai late si ceva distantiere.
Cu respect

Re: Custom Body Kit

08 Mai 2009, 11:02

Cateva informatii despre cum afecteaza distantierele stabilitatea si comportamentul masinii:

Changing wheel offsets will change the Scrub radius. The scrub radius is the distance between where the tyre centre line (vertical...from front view of car) meets the ground.......and the king pin inclination or steering axis inclination line meets the ground.

If the KPI line hits the ground inside the tyre centre line, that is negative scrub radius.
If the KPI hits the ground outside the tyre centre line, this is positive scrub radius.

Negative scrub radius is usually found on FWD cars......and the amount effects the steering weight. The more negative scrub radius there is.....the heavier the steering. This would be the same if wheels with no offset was fitted.

But if there is too much negative scrub radius on FWD cars.....torque steer and bump steer become apparent. This again would happen if wheels with less offset than standard are fitted.

Negative scrub radius is good on FWD cars with split diagonal braking systems. If one side is to fail.....thus leaving only one front brake and the opposite rear brake then under braking, the steering is stable.
If positive scrub radius was used in the above situation......the steering would pull sharply in the direction of the braking front wheel.

Si despre cum afecteaza dimensiunile jantelor si indirect a anvelopelor stabilitatea masinii:

For a 6J rim......to keep the sidewalls a bit tighter.....so quicker responding, a 175 tyre would be an advantage......though 185 is OK but will be SLIGHTLY less responsive.
On the 106Rallye S2 a 6J rim was used and Peugeot fitted a 175/60 tyre.

For a 195 tyre a 6.5J used to be the best for steering response. And depending on the width of the particular 195 tyre it may still be. But all tyres seem to be getting wider than their marked size would suggest.

Again a 7J rim for a 205 tyre.

Remember a tyre with better spread sidewalls will have better steering responce. But will also break away quicker and sharper on the limit of adhesion.

This is why most vehicle manafacturers will use slightly narrower rims for a given tyre size......than what is actually ideal...depending on what they are trying to achieve.
Quite often, a 6J rim will be used for a 195 tyre and a 205 on a 6.5J rim. This would slow the steering responce....but also make the car less agressive on the limit.

Also it will be an advantage to try and find out information on a particular type of tyre as they will all have different strengths of sidewall.
The Toyo Proxes tyres have strong sidewalls where as the Goodyear Eagle F1 GSD2 had a soft sidewall......so the width of tyre/rim can be altered accordingly.

Imi cer scuze fata de cei care nu vorbesc engleza.

Puteti citi aici un articol foarte bun despre suspensiile la autoturisme scris de un inginer care proiecteaza asa ceva: http://forum.205gtidrivers.com/index.ph ... opic=13120

Cu alte cuvinte m-as gandi de doua ori inainte sa pun distantiere la roti sau sa pun body-kit custom. Am un prieten aici in Cluj care face asa ceva si mai stiu pe cineva in Brasov care face chestii custom, dar toti care si-au pus body-kit-uri custom pe masina le-au dat jos si au readus masina la stock dupa cateva luni. Fie le spargeau tot la o saptamana din cauza gropilor sau a bordurilor, fie crapa fibra la imbinarea cu plasticurile sau tabla.

Bafta

08 Mai 2009, 14:44

Intr-adevar un articol foarte bun......dar asta nu ma face sa nu le pun...... avand in vedere ca exista extrem de multe masini cu distantiere mai ales in afara si daca ar fi o problema atat de mare nu cred ca ar mai exista tuning...... iar in legatura cu body kit- ul pe mine ma intereseaza sa latesc masina prin a-i mari aripile catre exterior, nicidecum sa fiu absurd si sa ii fac body kitt pana la 2 cm de pamant. Sunt realist la adresa locatiilor prin care ma plimb . eu vreau doar sa stabilizez masin cat mai mult posibil, la anu urmand sa schimb inclusiv motorul.
O sa te rog daca se poate sa dai mai multe detalii despre cei pe care ii cunosti si se ocupa de custom body kit...... Locatie, preturi, timp de lucru si asa mai departe
o zi cat mai buna

08 Mai 2009, 15:15

Daca vrei stabilitate, sparge un ban pe niste strut baruri fata-spate si sus si jos si o stabilizezi de nu mai iei nici curba cum trebuie.
Ce masina vrei sa latesti tu? Ka-ul din profil? E foarte complicat pt ca este f scurta si in plus este cu colturile rotunjite

08 Mai 2009, 15:25

Masina ta (daca e vorba de ka-ul de la avatar) nu se prea preteaza la latiri, cat despre distantiere nu prea sunt masini de performanta care folosesc asa ceva pe fata.

Am citit in Performance Ford un articol despre un Ka cu motor de Focus RS si nu a umblat la de astea. Daca vrei stabilitate incepi cu bari de torsiune mai rigide, strut brace, coil-overe, brate inferioare reglabile ca sa ii dai un pic de negative camber si caster si apoi ca sa te bucuri de toate astea, slick-uri sau semislickuri.

26 Mai 2009, 18:06

daca vrei stabilitate e mult mai usor sa pui o suspensie sport si niste bari stabilizatore...te complici prea mult pentru un ka nevinovat :-??

28 Mai 2009, 13:23

stiu....ma complic prea mult pt un biet KA ........asta spune toata lumea.......dar daca ai o pasiune incearca sa o faci ca sa nu regreti........am si eu una si asta fac.......am incercat sa aflu cat mai mute dar sincer am aflat destul de putine de pe aici in schimb m-au invatat altii ce si cum trebuie sa fac ca sa pot sa pun in aplicare tot ce as vrea eu sa scot din micul meu KA.......voi incerca sa fac un KA unic....cel putin la noi in tara pentru ca in afara tarii exista N KA-uri ale unor oameni ca mine care au ceva pitici pe creieri :D asadar voi revenii cu poze undeva pe la sfarsitul verii ca sa va dati cu parerea despre ce si cum a iesit.......
o zi placuta si o vara si mai placuta

21 Iul 2009, 00:48

fie crapa fibra la imbinarea cu plasticurile sau tabla.
..........................

un body facut cum trebuie exemplu bara fata se recontruieste complet ,nu se face imbinare intre bara actuala iar pe ia se prelucreaza rasina ,ca normal in ceva timp se va crapa la imbinare ,o lucrare buna e atunci cand e bara complet contruita ,atunci ce mai crapa ?ee si acum daca ai masina tunata estetic na fii atent unde si cum mergi ,unii stiu sa tina la lucruri ,altii nu

17 Aug 2009, 20:40

salut....daca vrei sa iti faci un tuning bun ,iti recomand pilot tuning...te costa cam 2000 de ron.cauta pe google tuning pilot...ai si niste poze acolo cu modelele facute de ei...sper ca te am ajutat

03 Noi 2009, 12:20

Si eu recomand pilot tuning ..sunt foarte buni !
Răspunde