Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
21 Sep 2011, 19:13
Salutare tuturor!
Am un gand,si anume sa imi tunez putin motorasul de la mondeo 2.0tdci 115hp.Ce imi propuneti ca cea mai buna alternativa?Resoftare sau chip?Cat as putea sa adaug maxim ca sa nu afectez functionarea masinii?
Accept eventuale recomandari de firme pt resoftare pt ca am inteles ca aceasta este cea mai recomandata metoda de a "umfla in pene" o masina.
Multumesc anticipat!
23 Sep 2011, 14:09
Salut,
Sincer ,niciodata nu am inteles de ce cumparati motoare diesel si apoi va place sa scoateti untul din ele ,eu stiu asa daca vreau fuga cumpar un benzinar ii pun 2 carburatoare si ma satur de viteza si demaraje dar romanul nostru vrea sa fie si masina de raliu si de familie si sa pape si vreo 4% daca se poate.
23 Sep 2011, 14:28
Pot sa pun si eu la focusul meu 2 carburatoare?(poti explica mai exact in ce consta modificarea)
23 Sep 2011, 15:51
Salut ,
Pune intrebarea pe topicul meu de reparatii si iti raspund,nu vreau sa fim acuzati ca ii stricam topicul.
Vezi in semnatura mea la "Reparatii ".
24 Sep 2011, 18:53
bibanu47 eu am cerut o parere pertinenta,nu te-am rugat sa ma inveti sa imi transform dieselul printr-o vraja in benzinar,plus ca mai nou dieselurile se descurca foarte bine si in "conditii de stres"....nu mai sunt ca acum cativa ani buni cand buleai orice diesel care il solicitai ca pe benzinar.
Am un Duratorque rezistent la turatii si capabil sa reziste la vreo 15-20 cai in plus.
Va rog mult sa imi raspundeti la subiect fara a devia de la acesta!Multumesc anticipat!
24 Sep 2011, 19:23
Chiptuning nu se prea mai face decat la masinile vechi (sub an de fabricatie 2000), cele noi se resofteaza (aproape) toate. Nu cred ca iti convine la maxim sa iti desfaca cineva ECU si sa dezlipeasca si sa lipeasca pe acolo
27 Sep 2011, 18:48
As fi primul care face asta cu succes?
Chiar nu poate sa ma ajute nimeni cu o recomandare?!
27 Sep 2011, 20:01
Daca te uitai un pic la ce scrie la mine la semnatura, vedeai ca Baba mea are steroizi de la o anumita firma
29 Sep 2011, 17:20
allyenpower- ca o recomandare, inainte de a baga mai multi cai inlocuieste toate furtunele turbo-intercooler-egr pentru ca o sa ai presiune mai mare in turbina iar cele de la Ford se vor sparge..
29 Sep 2011, 20:06
Depinde de cum e lucrat softul

Eu am schimbat doar furtunul de la intercooler pentru ca, sarmanul, era invechit. Iar soft am de 2 ani jumatate.
30 Sep 2011, 09:10
VIPER - ca sa nu te expui unor riscuri (dupa remapare) si sa ramai fara suflu in vreo depasire, mai bine le schimbi pe toate..
28 Oct 2011, 16:20
Am lucrat cu cineva care facea cipuri, ( doar modificare soft ) putere multa da la maisnile cu turbo dearece modifica anumite setari la turbina iar aceste cipuri sunt pe stagi , stagiu 1 nu da foarte mare putere dar zice ca nu afecteaza...
28 Oct 2011, 16:44
$1 scrie:$2IPER - ca sa nu te expui unor riscuri (dupa remapare) si sa ramai fara suflu in vreo depasire, mai bine le schimbi pe toate..
Le-as schimba cu draga inima daca as gasi "silicoane" si pentru Mondeo... Ma ajuti?
28 Oct 2011, 17:13
sunt aici pe forum cateva firme care fac:
viewtopic.php?f=110&t=52995&start=160 la DGAlexandru sau
viewtopic.php?f=132&t=1920&start=440se poate aduce pana in 150 CP fara sa se modifice presiunea in turbo si fara sa se dezlipeasca ECU cum a spus cineva mai sus. operatia se face prim mufa de la genunchii la sofer.
eu m-am interesat dar inca nu am ajuns la ei. cei la care o sa-mi fac sunt din Bucuresti dar au cate un om
in orasele mari din tara cu care lucreaza. se pastreaza softul original al masinii pe un CD si e gratis instalarea acestuia ulterior.
sfatul meu e sa incerci un soft original de 130 CP fiindca masina nu difera fata de una de 130 CP din fabrica.
eu am 130 CP si m-am interesat pentru a o aduce la 150.
02 Noi 2011, 21:00
VIPER - exista un kit pentru mondeo tdci in 6 trepte, are toate furtunele, 6 la numar, si costa 1250Ron
03 Noi 2011, 01:32
Eu am in 5... Pre-facelift...
06 Noi 2011, 20:26
In cazul asta ramane doar varianta sa dai fiecare furtun jos si sa imi spui dimensiuni (diametre interioare, lungimi si eventual poze)
02 Feb 2012, 12:55
$1 scrie:$2alutare tuturor!
Am un gand,si anume sa imi tunez putin motorasul de la mondeo 2.0tdci 115hp.Ce imi propuneti ca cea mai buna alternativa?Resoftare sau chip?Cat as putea sa adaug maxim ca sa nu afectez functionarea masinii?
Accept eventuale recomandari de firme pt resoftare pt ca am inteles ca aceasta este cea mai recomandata metoda de a "umfla in pene" o masina.
Multumesc anticipat!
salut!
motorul tau stock arata asa:
Max Power: 115HP (85 kW) @ 4000 rpm
Max Torque: 280Nm @ 1900 rpm
dupa remapare va arata astfel:
Max Power: 146HP (107 kW) @ 4000 rpm
Max Torque: 347Nm @ 1900 rpm
aceste valori se pot obtine in parametrii de functionare impusi de producator. nu se forteaza sub nicio forma motorul.
resoftare/remapare/chiptuning este efectiv acelasi lucru.
mult succes!