La sfarsitul lui august a.c. am schimbat discurile si placutele de frana de pe spate la Focus-ul din dotare.
Cu acest prilej am hotarat sa vopsesc etrierii si tot ce mai era pe acolo pentru ca era ceva rugina si mizerie pe acolo.
Inarmat cu o sticla de diluant, o perie de sarma, smirghel, plus un spray cu grund si inca unul cu vopsea cromata pentru jante am trecut la treaba.
Am curatat foarte bine totul de rugina, am curatat si degresat totul cu diluant fara sa ma zgarcesc dupa care am aplicat doua straturi de grund care s-a uscat foarte repede... nu am asteptat decat cca. 20 min. intre sedintele de vopsire. La sfarsit am aplicat 3 straturi de vopsea cromata la care a durat ceva mai mult... timpul de uscare intre sedintele de aplicare a fost de cca. 40 min.
Rezultatul...?! In fotografia de mai jos... si, inca rezista... asa ca, nu are sens sa dati banii pe vopseaua termorezistenta... Vopseaua cromata la spray rezista foarte bine (
am parcurs peste 2 000 km de atunci, am spalat de nenumarate ori masina, iar frana am folosit-o destul pe Transalpina si Transfagarasan incat sa incing ceva discurile... )
Nu va faceti probleme daca murdariti discurile de vopsea... (
eu le-am vopsit integral pentru ca nu imi placea ca extremitatile lor rugineau practic imediat... ) dupa cateva cateva franari consecutive nu a mai ramas pic de vopsea pe suprafata de franare... ramanand in schimb frumos vopsite in rest, fara pic de rugina nici la ora actuala.
Urmeaza in primavara si pe fata aceeasi operatiune, dupa ce voi schimba si acolo discurile plus placutele de frana.
- Fişiere ataşate
-