Switch to full style
Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

toba sport

10 Feb 2013, 20:37

Imi doresc sa pun o toba sport pe focusul meu... 1.8 D 90 CP
Intrebare de baraj...se merita sau nu?
Inainte am avut pe dacie 1310 din 98...si se auzea teribil..nu stiu la diesel ce efect are si de asta rog sa.mi dea dnva cateva sfaturi!multam' frumos pt atentie :)

Re: toba sport

10 Feb 2013, 20:42

Depinde ce înseamnă pentru ţine "se merită"
Dacă te aştepţi la vrun câştig de putere, eu zic să îţi iei gândul.
Sigurul lucru pe care o să îl câştigi, o să fie un zgomot mai mare.

11 Feb 2013, 10:25

asta si vreau...zgomot:D:D..deci cum zicezm.."se merita" nu?

11 Feb 2013, 10:31

la drum lung cred ca e stresant

11 Feb 2013, 10:55

La diesel, schimbatul tobei finale este"frecţie la picior de lemn" deci nu o să fie chear aşa deranjantă la drum lung.
De obicei, la maşinile la care se vrea şi un câştig de putere, se elimină de tot. (împreună cu alte modificări, evident)

11 Feb 2013, 11:07

toba sport se aude frumos pe benzinar. la diesel, cel putin la relanti n-o sa auzi nici o diferenta fata de toba stock.

12 Feb 2013, 14:38

Ia o surubelnita si da niste gauri in toba sau scoate finala de tot, sa vezi atunci zgomot ;) Multa minte le mai trebuie unora ...

12 Feb 2013, 15:01

Nu ştiu dacă ai ziso în glumă sau în serios, dar să şti că am pe cineva care şi-a găurit tobă finală, crezând că se va auzi mai "sport"dar surpriza a fost că zgomotul era aemanator şi culmea era pe benzină masina.

12 Feb 2013, 23:14

Parerea mea, ca pe un focus, daca pui toba sport, vei intoarce priviri, iar apoi lumea va rade de tine - un fel de "wannabe" subaru impreza wrx sti sound

12 Feb 2013, 23:33

Dacă ar fi să ne luăm după ce spui tu, pe nici o maşină nu ar trebui să punem tobă sport, pentru că râde lumea de noi, pentru că avem "X"model de maşină şi vream să sune ca"Y".
Mie personal mi se rupe de ce crede lumea... ăla care întoarce capul şi râde ca prostul, ar trebui în primul rând să îşi cumpere şi el o maşină şi apoi să investească în ea, să vadă ce sacrifici presupune modificarea unei maşini.
Crede-mă că unul care îl duce capul nu are motiv de râs.

13 Feb 2013, 01:24

Intr-o masina, niciodata nu investesti. Totul este o cheltuiala.
In alta ordine de idei, ai pus problema daca "se merita", incorect gramatical, dar si tehnic inutila modificarea daca nu aduce ceva crestere de performante pentru masina respectiva.
Parerea mea.

13 Feb 2013, 11:03

Păi tu le-ai băgat în aceiaşi oală pe toate, nu cred că poate să facă diferenţa omul pe stradă între o tobă schimbată şi o întreagă evacuare schimbată.

20 Mar 2013, 09:44

Salutare,

Am si eu un Ford Focus 2 1.8 TDCI.........si doresc sa imi pun o toba finala sport..........am mai vazut pusa pe acelasi model si se aude destul de bine ( tin sa mentionez ca nu ma intereseaza nici o crestere de putere sau ceva -> doar sunet).

Am deja toba finala(atasata)......dar am atasat o poza in care apare toba curenta care e pe masina. Modelul meu are doar toba de sub scaunul meu si apoi doar teava pana in spate.

Intrebarea mea este: Dau jos tot ce am si la toba sport sub mijlocul scaunului?...sau sudez teava si duc toba sport la capat?

Cum credeti ca ar fi mai bine?

Si inca o intrebare: cum afecteaza noxele o toba sport fata de una standard atunci cand te duci la RAR?

Astept raspunsurile voastre pt ca nu stiu cum sa o montez.
Fişiere ataşate
toba-sport-153d211d56d602cf82-800-600-1-95-1.jpg
ford_focus_mk2_s_4d50070e5f03b.jpg

04 Apr 2013, 08:36

Chiar nu stie nimeni? No one?????????? :(

04 Apr 2013, 09:20

si ai loc sa pui finala? daca traseul tau a fost proiectat fara finala.
mai bine scoti intermediara si sudezi o bucata de teava - "pt sunet".

04 Apr 2013, 12:38

Se poate...si la FF2 finala este pusa undeva la jumatea masini si eu am montat finala normala.

04 Apr 2013, 23:14

eu unu iti zic ca la diesel nu se merita ... am mers cam o saptamana fara toba finala si nu era nici o diferenta de zgomot sau ceva de genu
in schimb tata are un focus pe benzina 1.6 si e muzica la urechi

11 Apr 2013, 17:13

Salut.Eu am un Focus 2 1.6 tdci 90 hp.Am facut o evacuare care se aude superb,multa lume intoarce capul dupa sunet :)).Am scos catalizatorul si in locul lui am pus teava goala,iar finala am inlaturat-o definitiv.Am pus doar un tips cromat de la Formula.Rezultatul final,un sunet superb.

30 Apr 2013, 15:25

La motorizarile diesel, in principal cele mici, schimbarea tobei nu aduce mari imbunatatiri dpdv al zgomotului / sunetului. Nici eliminarea completa nu ajuta foarte mult. O schimbare semnificativa apare in momentul in care este eliminat / schimbat si catalizatorul.
PS: eu am eliminat complet toba la 1.6 TDCI 90cp si diferenta era foarte mica.

02 Mai 2013, 22:16

a mea nu are toba sport dar la un moment dat se auzea ca si cum as avea toba sport...Motivul? am avut un suport de cauciuc rupt pe traseul tevii si am agatat in un damb cu racordul flexibil:))

17 Mai 2013, 00:14

Asa se aude masina mea dupa ce am inlaturat catalizatorul si toba finala: http://www.youtube.com/watch?v=MG-S4Ig9k4k

17 Mai 2013, 11:06

stie cineva sa imi spuna ce diametru are intrarea de la toba finala la focus mk1?
ms

10 Noi 2013, 08:45

Ceea ce pot eu sa va spuns este ca un prieten cu un Golf 4 de 90 de cai, a inlocuit finala cu ceva toba Remus cu 2 iesiri, pentru ca asa e bara spate la el, iar sunetul atat la relanti cat si turat e demential. Intradevar nu este ceva care sa sparga timpane dar este un sunet mai "infundat", foarte placut si deloc deranjant nici la drum lung. L-a costat vreo 800 de lei doar toba dar daca dispui de banii respectivi merita. Asta era referitor la cei care spuneau ca la diesel nu se aude nici o diferenta

19 Noi 2013, 15:27

Daca veni vorba de tobe poate va plac si aceste evacuari pentru FF3.
bastuck_fomk3_dual.jpg

14 Dec 2013, 10:02

Stie cineva de unde se poate achizitiona un sistem de evacuare dubla( incepand de la racordul flexibil) pentru un ford mondeo 3, 90 de cai tddi?

14 Ian 2014, 01:26

Depinde de unde esti, in Bucuresti sau Pitesti poti sa te duci la cei de la Pilotauto si iti fac ei evacuare dubla.
Răspunde