Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Roti cu jante pe 16" sau 17"?

23 Noi 2007, 22:46

Salutare,
Am un mondeo mk3, cu 110 CP. Are jante de otel si roti de 16". La anu' as vera sa iau jante de aluminiu. Habar n-am cum arata mai fain: cu jante de 16 sau de 17. Ca na, o sa fie mai "subtire" anvelopa daca pun de 17". Daca stie cineva poze sa pot face comparatie... Si mai o chestie: S-ar simti diferenta la accelerare? Doar cu 110 CP poate nu ar trage asa usor pe roata de 17" decat pe una de 16", cu diametru mai mic. Pareri? tnks

23 Noi 2007, 23:01

Si pe 16 poti sa pui anvelope cu raport mic gen 35-40.Este alegerea ta,oricum si cu 16 talon mic si cu 17 o sa simti toate pietricele:(

23 Noi 2007, 23:10

Ma gandeam eu ca s-ar simti mai usor pietricelele. :) Tu cum ai face?

24 Noi 2007, 21:49

@marius1981tm: Tati eu pe focusul meu am de 17 ...si credema pana la piata romana din muncii sunt aproximativ 2000 de pietricele de 3 cm si gropi FARA NUMAR,FARA NUMAR, FARA NUMAR ( ete na am devenit manelist :mrgreen: ). Asta daca vorbim despre conditii de mers , dar daca vorbim despre cum arata .....jos palaria sa ai o roata pe 17 si o anvelopa cu talon de 45 sau 50 ( ca de 40 este prea dur ) eventual si lata de 225/ 230 , atunci zic cum spunea un prieten bun "Arata intr-un fel!!"

PS Nu stiu cum sunt drumurile prin Timisoara, ca in bucale ...te iei de cap si strangi tare din buci cad dai in gopi..

24 Noi 2007, 23:35

Daca pui pe 16 cu talon mai mic de 55 (205 latimea)o sa arate ca o carutza pentru ca micsorezi diametrul rotii iar gaura aripii este mare, scade si garda la sol etc, trebuie sa pastrezi anumite masuri ca sa ramana acelasi diametru si sa nu iti altereze nici kilometrajul. eu am la mondeo 205 55 r16 de iarna si 225 40 r18 de vara si nu se modifica diametrul deloc, se pastreaza si aspectul overall al masinii.

intra la mine pe topic sa vezi diferenta intre 16 si 18. http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=780&start=20

cat despre consum sa stii ca o sa creasca si el..depinde totusi de latime si de greutatea jantelor, daca iti iei unele light weight nu o sa ai diferente mari, ale mele sunt cam grele..
Ultima oară modificat de djxme200 pe 25 Noi 2007, 18:18, modificat 1 dată în total.

25 Noi 2007, 02:25

Proba

29 Noi 2007, 22:51

uite jante pe focusul meu, sunt de aceaiasi parere arata super bine o janta de 17 pe masina dar mergi cu ea doar pe bulevard si autostrada. ale mele sunt 215/40/17 si le duc la indreptat lunar (sunt din aluminiu)
Fişiere ataşate
DSC00132.JPG
(61.44 KiB) Descărcat de 981 ori

30 Noi 2007, 00:23

M-am decis atunci: raman cu jante de 16". si anvelope 205/55 R16. N-am treaba.

30 Noi 2007, 02:11

> pe Mondeo sunt sigur ca niste jante de 17" ar arata foarte bine; mie imi pare rau ca nu mi-am pus jante de 17" pentru ca nu pot sa imi pun un sistem de franare mai eficient cu discuri mai mari (crossdrilled) si cu etriere cu mai mult de 2 pistoane

30 Noi 2007, 13:48

@marius1981tm : M-am decis atunci: raman cu jante de 16". si anvelope 205/55 R16. N-am treaba.

Bun ...o sa vedem si poze???? :twisted:

02 Dec 2007, 23:16

Abia la anu', ca nu aveam acuma in plan sa pun jante. Am inteles ca mai fain arata cu 17"... da' na, nu-mi plac dezavantaje. O sa pun poze cand o fi sa fie :)

03 Dec 2007, 04:40

Zaru`: eu am tot 215x40x17 pe jantele de aluminiu si nu am mers decat in Germania cu ele, unde nu sunt probleme; in tara sunt cu roti de iarna de 195x60x15 (tabla), dar ma gandesc cu groaza la primavara, cand le schimb la loc - asa ca fa-mi tu reclama din timp si spune-mi unde le indrepti, sa fiu pe faza.
Marius1981TM: problema reala la jantele mari + cauciucuri cu talon mic este aceea ca faci pana la gauri mai brutale: janta iti taie sectiunea laterala a cauciucului daca nu ai anvelope "run-flat", anvelope care nu trebuiesc montate fara senzori de presiune, si care in plus te zdruncina si mai tare.

03 Dec 2007, 14:17

eu am pe focus jante pe 17 cu cauciucuri de 215/45/17 si este adevarat ca are de suferit confortul. despre partea cu indreptatul nu stiu ce sa zic, am avut pe un peugeot 206 roti pe 17 cu cauciuc de 205/40/17 si nu am avut nici un fel de probleme, cu loviturile, indreptat si alte chestii de genul asta. eu zic ca prima chestiune care trebuie luata in seama este confortul.

03 Dec 2007, 20:25

mi se pare ciudat ce tot spuneti voi aici deoarece eu nu am simtit o crestere majora de disconfort in masina dupa montarea jantelor pe 17 + arcuri sport

in schimb demareaza si franeaza mai bine...iar comportamentul in curbe este net superior

ati speriat baiatu degeaba :lol:

04 Dec 2007, 19:08

ffocus ai dreptate eu asa am luat-o din germania jantele de 17 arcuri sport amortizoare gaz... este super stabila in curbe, demaraj, franare etc
dar cat despre confort la orice denivelare, groapa pietre si tot ce tine de drumurile din bucuresti imi amintesc de vacantele de vara petrecute la tara cand mergeam cu carutza :)

04 Dec 2007, 20:10

$1 scrie:$2..dar cat despre confort la orice denivelare, groapa pietre si tot ce tine de drumurile din bucuresti imi amintesc de vacantele de vara petrecute la tara cand mergeam cu carutza :)

cred ca se exagereaza cu confortul.. eu am tot pe 17 cu talon de 40 si mi se parea ca ma cam zdruncina la denivelari, pana int-o zi cand am mers cu un prieten care are un fiat punto cu roti "normale".. vreau sa zic ca atunci mi-am zis ca la mine in masina nu se simte nimic!

04 Dec 2007, 22:45

Cum zicea si DJXME200, depinde si de greutatea jantei: cele mari din inox sau otel laminat sunt grele si automat "trag" suspensia, nelasand-o sa revina la pozitia normala dupa denivelari, iar socul se transmite automat in caroserie, amplificandu-se la masini cu ampatament/ecartament mic, gen Focus, Punto, Fiesta si alte compacte sau din clasa mica (fapt ce nu se resimte asa grav la Mondeo de exemplu).
Trebuie sa stii in primul rand ce vrei de la masina: daca iti trebuie siguranta activa, stabilitate si control maxim pui suspensie sport si jante late (care ajuta si la design, daca nu exagerezi); daca vrei 1pic de confort si ... si atat de fapt, ramai cu suspensia din fabrica si cu dimensiunea rotilor specificata pe certificatul de inmatriculare.
Ultima oară modificat de silviu.sturzu pe 08 Dec 2007, 21:26, modificat 1 dată în total.

05 Dec 2007, 03:08

Trebe sa ma interesez ce-i cu suspensile astea sport... vreau si sa o fac mai sport ca na.... acuma imi dau seama ca mi-ar fi placut o masina mai sport :) E prima mea masina si nu stiam exact ce vreau.

24 Ian 2008, 18:04

arata mai bine cu 17" dar nu ai comfort pe talon mai mic de 55

24 Ian 2008, 18:09

pun eu 18 daca gasesc modelul pe care il vreau.

24 Ian 2008, 18:46

$1 scrie:$2i se pare ciudat ce tot spuneti voi aici deoarece eu nu am simtit o crestere majora de disconfort in masina dupa montarea jantelor pe 17 + arcuri sport

in schimb demareaza si franeaza mai bine...iar comportamentul in curbe este net superior

ati speriat baiatu degeaba :lol:
hai ca la roti se mai trece cat de cat cu vederea dar si amortizoare sport ????chiar nu pot sa cred ca diferenta este atat de mica :wink: ,,am mers si eu cu amortizoare sport si jante pe 18" la un bmw ..diferenta este mareeeeeee!!!!

28 Ian 2008, 02:42

$1 scrie:$2rata mai bine cu 17" dar nu ai comfort pe talon mai mic de 55

Adi_Turbo, trebuie sa stii ca talonul nu e o dimensiune exacta, ci reprezinta masura talonului ca procent din latimea cauciucului, deci 225x45 are talon mai mare decat 185x55 (de exemplu); nu e valabil asadar ce spui tu decat eventual ca parere personala, si oricum difera confortul in functie de tipul cauciucului - un slick va fi in permanenta mai confortabil prin parcare si pe sosea (unde-l folosesti >99% din timp si kilometraj) decat un M+S (tot ca si exemplu).
E bine sa iti dai cu parerea doar daca stii despre ce e vorba, si nu sa ne induci in eroare; unii dintre noi chiar suntem aici pentru ca avem nevoie de sugestii pertinente sau solutii plauzibile pt. situatii delicate.
In rest salutari din faruri la radare (din ce in ce mai rar), si drumuri bune! (no hard feelings)
Răspunde