Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Impresii dupa remapare,cum va simtiti dupa ?

25 Apr 2009, 23:20

Deschid acest topic sperand ca aici vor scrie cei care si-au facut remapare (chip-tuning) si ne vor spune cum s-au simtit dupa operatie. Topicul e deschis pentru toate motorizarile si modelele Ford.
Ar fi interest de aflat care este cresterea de putere , daca s-a facut test dyno ,etc .Pentru cei cu diesel un detaliu : cum stati cu fumul , dupa ?
Tot aici astept opinii de la cei care au avut probleme in urma operatiei , pentru ca exista si asemenea situatii. (furtune sparte,turbo rupt , ambreiaj , etc...)

Off: Minimizati pe cat posibil efectul placebo

Re: Impresii dupa remapare,cum va simtiti dupa ?

25 Apr 2009, 23:52

daca ai banii necesari, do it!

ce urmeaza dupa nu mai conteaza. trebuie sa stii ca orice lucru pe care il faci are si un efect. parti pozitive si negative.

eu unul nu mai ma repet. poti cauta prin posturile mele.

04 Mai 2009, 22:12

[eu sunt de parere k nu e buna treaba cu chip-ul
inginerii knd au proiectat masina si mortorul respectv au hotarat sa il lase sa meraga in limita care e pusa pe motor, nu cred ca sunt altii mai destepti si mai cultivati ca cei care au facut proiectul.
un chip nu face decat sa i forteze si sa ii scurteze durata de viata.si putere....maxim 10 cai nesesizabili pentru un sore de zi cu zi

08 Mai 2009, 10:57

$1 scrie:$2eu sunt de parere k nu e buna treaba cu chip-ul ...

Zici tu asa dar cand ai motorul 1.8 tddi de 75 CP si stii ca exista si 1.8 tddi de 90 CP, fata de care nu prea se stie in ce consta diferenta ...

08 Mai 2009, 11:12

Eu sunt multumit de rezultat.
Sunt insa convins ca intr-o polemica cu tema "merita" vs "nu merita" nu va iesi nimeni invingator.
Multe motoare pot mult mai mult decat la cat sunt "setate" si uneori doar din motive de norme Euro, ele (motoarele) sunt tinute in "frau".
Sunt generatii de motoare ce au aceeasi constructie, cilindree, turbina etc dar de puteri diferite, obtinute doar din soft.
Asta spune multe.

08 Mai 2009, 11:13

Eu mi-am asumat toate riscurile remaparii pentru simplul motiv ca 75 de cai sunt prea putini, nu puteam sa depasesc si masina era incredibil de lenesa. Ii dau ulei bun si il schimb mai des decat trebuie si sper sa ma tina totusi 250.000km.

Sunt multumit de rezultat. Daca aveam o masina mai noua si cu peste 100 de cai nu mi-as fi asumat riscul asta.

08 Mai 2009, 11:17

Eu pana acum nu am intalnit pe nimeni care sa nu fie extrem de multumit dupa remapare (ma refer la cei cu masini cu turbina nu aspirate)
Si eu mi-am facut remapare la Fusion 1.4tdci si singurul regret e ca nu l-am facut mai repede.
Prima impresie dupa ce am mers cu masina a fost: "De ce Dumnezeu nu a venit asa din fabrica?" deoarece masina nu numai "trage" mai bine ci are un motor mult mai elastic, cu putere pe toata plaja de turatii ceea ce face condusul o adevarata placere acum spre deosebire de chinul de dinainte.

08 Mai 2009, 16:01

$1 scrie:$2u mi-am asumat toate riscurile remaparii pentru simplul motiv ca 75 de cai sunt prea putini, nu puteam sa depasesc si masina era incredibil de lenesa. Ii dau ulei bun si il schimb mai des decat trebuie si sper sa ma tina totusi 250.000km.

Sunt multumit de rezultat. Daca aveam o masina mai noua si cu peste 100 de cai nu mi-as fi asumat riscul asta.

De cati km ai remaparea ?
Ce inseamna mai des ? Sub 12000 ?

08 Mai 2009, 20:31

Cam 25.000 de km si am talpa foarte grea. Ultimul schimb de ulei l-am facut la aproape 8000 km.

12 Mai 2009, 14:45

Eu mi-am facut remapare pe ka-ul meu. urca mai usor in ture, consuma mai putin. eu nu am instalat unul deja avut de persoana respectiva in calculator. i-am facut copie la cel existent si am inceput modificarile si testul cu masina dupa fiecare modificare si apoi am ajuns la un rezultat satisfacator(stage 1, nu aveam bujiile si filtrele schimbate). Din punctul meu de vedere a meritat. Revizia o fac mai des ca inainte, schimbul de ulei la 7500-8000km, iar filtrul de aer il schimb la 5000km pentru ca merg 95% in oras. Remaparea o am de ~15000km

05 Iun 2009, 14:22

$1 scrie:$2eu sunt de parere k nu e buna treaba cu chip-ul
inginerii knd au proiectat masina si mortorul respectv au hotarat sa il lase sa meraga in limita care e pusa pe motor, nu cred ca sunt altii mai destepti si mai cultivati ca cei care au facut proiectul.
un chip nu face decat sa i forteze si sa ii scurteze durata de viata.si putere....maxim 10 cai nesesizabili pentru un sore de zi cu zi

Inginerii care au facut masina initial nu sint mai prosti ca tunerii , doar ca ei au fost nevoiti sa faca o masina care sa mearga cu o gama larga de calitati de combustibili .Remaparile nu au efect daca folosesti combustibil de proasta calitate ! ;)

23 Iun 2009, 15:12

Corect! Si la ce benzina avem in Romania, nu stiu cit de bine se va comporta motorul...
Eu personal am destui cai sub capota :-)))))

22 Iul 2009, 14:14

Am masina din semnatura de anul trecut am facut 25000km nici o problema
are remapare facuta in germania de la 50 000 km acum am 202000 km cred ca merita, recunosc ca nu am condus una stoc sa vad diferenta sa imi place cum se infinge, fumul exista cred ca ceva mai mult decat stoc da nici nu am curatit niciodata egr ul
daca ai TD merita consumul scade un pic daca mergi normal
Răspunde