Waw. Ma simt flatat si cascat tot odata

. M-am grabit sa raspund intr-adevar. Dar cred ca informatiile din post sunt binevenite. Studiez aceste sisteme, carputerele, de cativa ani. Cei drept recunosc ca nu am reusit nici pana acum sa pun cap la cap un carputer, desi mi-am tot procurat tot feluri de jucarii pentru asta. Prin 2004 cand am inceput sa ma documentez despre cum as putea sa pun un calculator in masina, am inceput sa strang jucarii. Bineinteles ca bani prea multi nu aveam.
Asa ca am inceput sa fac tot felul de compromisuri: mi-am cumparat un desktop ASUS foarte subtire, aproape cat un laptop de mare, convertor de la 12V la 220V, un dvd cu lcd separat, dar fara touchscreen sau vga (adus de un priente din Ungaria, ca aici nu prea se gaseau), tot felul de gamepad-uri, minitastaturi, mouse cu trackball, am facut un sistem de telecomanda pe serial, am cumparat o telecomanda super slim si alte prostioare d-astea

. Bineinteles ca mi-am schimbat planurile de 10 ori pana acum cu privire la carputer si dvd-ul si ASUS-ul le-am vandut. Mi-am pregatit masina, un Renault 5 GT Turbo pentru carputer, adica i-am cumparat un sistem audio grav de tot

numai bun ca sa cante dupa un carputer (1100 W RMS) pe care am dat 1700 EUR.
Anul trecut m-am hotarat sa fac ceva mai mult pentru carputere si pasionatii de carputere din Romania. Un site nu mi-am permis sa-mi fac, costa cam mult unul bun. Asa ca mi-am facut blogul de pe
http://www.carputer.ro/blog.
Acum apreciez efortul celor catorva importatori de carputere si componente din Romania de a aduce aceste sisteme la preturi rezonabile. Sunt inca diferente foarte mari de pret intre importatori, dar incet-incet o sa ia amploare acest fenomen pentru ca acesta este viitorul sistemelor multimedia auto. Inclusiv Microsoft, prin divizia Microsoft Automotive deja lucreaza cu Fiat si Ford, daca nu gresesc, pentru implementarea unor astfel de sisteme din fabrica.
Sper ca in perioada urmatoare sa reusesc sa-mi cumpar si eu un astfel de sistem, avand in vedere ca preturile au scazut mult si scad in continuare.
Succes!
Cristi