Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
16 Mar 2007, 21:57
$1 scrie:$2lecsutzu mergi la COLINA MOTOR si ti-o fac ei de 137 cp cumi-au facut-o si lui YSAB si pastrezi si garantia dar numai la ei.Mie pot sa mi-o faca de la 136 la 163 si-mi asigura garantia la ei pt motor.dar mai astept cam 1 an pt ca acum sunt multumit de armasarii mei.
treaba asta e oficiala? au pe undeva o lista cu optimizarile pe care le pot face? la 1.4 tdci fac ceva? daca da, la ce pret si ce castigi pentru banutii respectivi?
16 Mar 2007, 22:30
de 10.000e mai iau o fiesta

Eu daca voi avea bani....mai mult de 1500e nu bag in ea....si nu`mi trebe un tuning de la 90 la 250cp.....sau mai stiu eu cat....ca vb aia....nu vreau sa obosesc motorul prea tare....si am mai zis....daca imi scoate suta in 9 sex sunt multumit.....eu nu vreau top speed....eu vreau acceleratie....oricum acum vorbesc mai mult de claca....pt ca nu am bani sa fac asa ceva....dar ii voi aduna...sper pana in vara....si flash`ul in fac dupa revizia de 15.000.....si abia am 6000....deci oricum mai am de asteptat....
ff-ghia....sti sigur kestia asata cu colina?? ai un doc ceva?? o oferta de la ei?? poti vb cu vineva sa primesti mai multe info in format electronic....adik modificarile pe care le fac....cat costa....garantie...bla bla....
Si saru`mana tuturor pt info....
PS....zicea zvony ca o turbina pleaca de la 1000e.....cat poate sa creasca puterea motorului??
16 Mar 2007, 23:02
Pai intra la ei pe site si o sa vezi cu ce se ocupa
Din cate am inteles, tuningul prin OBD nu se poate detecta, asa ca nu pierzi garantia la dealerul tau.( nu?!)
Cam cate kile are masina ta, alecsutzu? A mea are cam 1300kg si scot un pic peste 10 secunde, cu tot cu eroarea vitezometrului. Sunt sigur ca daca as avea jenti de aluminiu (visez la OZ Ultraleggera) si inca cateva zeci de kile slabite, as scoate 9 secunde. Ptr inceput, iti recomand cauciucuri High Performance. Eu am pe a mea Goodyear Eagle F1 (am mai vazut la cineva de pe forum

).
17 Mar 2007, 02:45
$1 scrie:$2e plecat pleaca odata cu motorul dar BOOST-ul se formeaza la anumite turatii. Adica la 800 rpm sau cat ai ralantiul ea saraca se invarte dar nu formeaza inca presiune. Cand motorul se invarte la 2000 rpm are suficienta turatie incat sa comprime aerul la o numita presiune gen 0.8 Bar. Iar ECU e programat sa actioneze atunci.
Cand am spus ca pleca de la 1000e, am vrut sa spun ca pretul unei turbine pleaca de la 1000 Euro.
17 Mar 2007, 10:34
Are 1165 kg...de plecat pleaca....dar vreau mai bine...

Eu am scos 12 secunde in capat....dar am scapat pedala de acceleratie de sub picior la start

ca poate scoteam mai bine....
Si cred ca m-am decis....ii fac un cip tuning cand merg la cerf (daca mai raman cu ceva bani dupa expo

)
@Doc: nu am vazut pt motorul meu nici un discount....poti oferi pt mine ceva mai atractiv?? (pretul final in ron te rog, cu tot cu tva si mai stiu eu ce taxe mai sunt)

Unde aveti sediul?? Daca vin in mai la buc ne intalnim in caz de ceva???
17 Mar 2007, 10:43
@alecsutzu: pretul este acelasi ca la 1.6TDCi/2.0TDCi - 300 euro (pret final client). Daca vii in Bucuresti ne suni inainte sa facem o programare si in principiu trebuie sa ajungi in Militari. Numarul de telefon il gasesti in aria de Reclame.
Cu respect,
Doc
17 Mar 2007, 10:49
doc da am intrat pe forum la peugeot sa caut o piesa pt cineva si am vazut ca vinzi masina sa intelg ca te-ai razgandit?
17 Mar 2007, 11:00
@Doc. da....sorry nu am vazut....deci 300e inseamna exact 1000roni. Hmm...
17 Mar 2007, 11:06
Draga Alecsutzu : eu cu un Focus de 1350Kg si 90CP am scos 10.25 secunde, iar cu un Symbol de 65CP si 1 tona am scos 12 (ambele pe vitezometru). Asa ca mai las-o cativa kilometri, iar apoi mai fa un test. Trebe sa poti scoate sub 10
Numai bine!
17 Mar 2007, 11:09
oricum am sa mai incerc odata....iti dai seama....si daca scot sub 10....voi spune ca vreau sub 8...

Ca nah....sti cum e omu....si sunt sanse cam 50% cand ajung la cerf sa`mi rescriu softu....
@Doc: garantezi pe propria`ti piele ca nu se detecteaza la diagnoza (sau cum se keama aia ce fac la dealer)!!!!
17 Mar 2007, 11:11
alecsutzu aia la dealer nu se uita la motor decat daca au fost probleme cu el asa ca nu ai de ce sa iti faci griji daca nu vrei emotii deloc nu iti faci resoftarea si gata
17 Mar 2007, 11:23
Nu au ce sa detecteze la revizie decat daca verifica versiunea de soft, acum n-am idee cum modifica doc. Dar se prea poate sa ramana "aceiasi versiune" dar cu alti parametrii. Oricum ca sa faca asta trebuie sa o conecteze pe WDS etc...maimutele de prin serviceuri nu prea faca asta nici macar daca ai probleme la motor
17 Mar 2007, 12:59

Deci nu am de ce sa`mi fac griji...

Daca am probleme si ei tot nu se incumeta sa verifice....eh....merge....deci incep sa creasca sansele unu soft nou.....pana in prezent sunt 51% pentru si 49% impotriva
17 Mar 2007, 13:05
ce stiti despre blow off valve?? ce rol are (inafara de sunetul ala super pe care`l scoate), cu ce imi imbunatateste motorul? preturi?? de unde se procura asa ceva?? bla bla...
17 Mar 2007, 13:05
$1 scrie:$2) Deci nu am de ce sa`mi fac griji...

Daca am probleme si ei tot nu se incumeta sa verifice....eh....merge....deci incep sa creasca sansele unu soft nou.....pana in prezent sunt 51% pentru si 49% impotriva

mai ai grija si la kilometrii motorului. E bine sa il resoftezi dupa ce ai facut 5-6000Km ca sa apuce sa se 'aseze'.
scrie asta pe thread-ul lui doc de la reclame daca il pureci bine.
17 Mar 2007, 13:07
am trecut de 6000....si oricum abia in mai...cand e cerfu am sa`i fac interventia....cand merg la bucicuresti....
17 Mar 2007, 13:23
$1 scrie:$2e stiti despre blow off valve?? ce rol are (inafara de sunetul ala super pe care`l scoate), cu ce imi imbunatateste motorul? preturi?? de unde se procura asa ceva?? bla bla...
http://en.wikipedia.org/wiki/Blowoff_valve
E mai mult de fitze
17 Mar 2007, 13:32
o fi...da scoate niste sunete....de la mama lor...
17 Mar 2007, 21:07
@alecsutz: deja ti-au raspuns la intrebari ceilalti membrii. La o revizie normala, chiar daca pun aparatul de diagnoza pe masina nu pot detecta resoftarea.
Cineva mai sus zicea ceva de serii, ceea ce in cazul nostru nu este o problema pentru ca se face citirea softului original al masinii inainte, se optimizeaza parametrii si se rescrie in ECU.
BOV: nu se recomanda la diesel si nu aduce decat 'fâs'.
@mariuscociorva: da vand ambele masina pentru a cumpara o Honda. Vorba unui fan honda, 'daca ar avea bani de AUDI si-ar cumpara 2 Honde'.
17 Mar 2007, 23:20
de curiozitate iti cumperi civic type r?
17 Mar 2007, 23:37
$1 scrie:$2alecsutz: deja ti-au raspuns la intrebari ceilalti membrii. La o revizie normala, chiar daca pun aparatul de diagnoza pe masina nu pot detecta resoftarea.
Cineva mai sus zicea ceva de serii, ceea ce in cazul nostru nu este o problema pentru ca se face citirea softului original al masinii inainte, se optimizeaza parametrii si se rescrie in ECU.
BOV: nu se recomanda la diesel si nu aduce decat 'fâs'.
@mariuscociorva: da vand ambele masina pentru a cumpara o Honda. Vorba unui fan honda, 'daca ar avea bani de AUDI si-ar cumpara 2 Honde'.
Doc... in Timisoara aveti reprezentant? Cred ca o sa il conving pe tata de o resoftare

. Si despre filtru sport pe 1.8 TDDI ce zici? Merita sau nu?
PS. in Timisoara sunt 2 Peugeot 307 de la KENT...stopuri clare..spoilere..etc. dar au in + evacuare dubla care face ca a unui benzinar. Motoarele sunt 1.6 HDI. Sti cumva ce au schimbat la ele? Adica e doar finala schimbata sau toata evacuarea? Ms
17 Mar 2007, 23:39
sunt multe masini de la kent stilizate si 407 la fel dar la motor nu cred ca au umblat
17 Mar 2007, 23:48
$1 scrie:$2unt multe masini de la kent stilizate si 407 la fel dar la motor nu cred ca au umblat
Stiu, am vazut si 407 dar erau stock chiar si la exterior. Doar autocolant era pe ele. Eu intrebam de sunetul ala al evacuarii...DEMENTIAL...statea la relanti si ziceai ca ii un benzinar cu evacuare sport. Frumos de tot sunetul. De aia intreb...sunt curios daca la Focosul meu as putea sa scot asa un sunet
18 Mar 2007, 15:18
@Sebastian: da avem reprezentant si in Timisoara, cand te hotarasti sa faci modificarea la masina da-mi un PM pentru a te pune in legatura cu dealerul nostru.
@mariuscociorva: nu ma gandeam la type R dar niciodata nu se stie de unde sare iepurele. Cert este ca urmatoarea masina este Honda.
21 Mar 2007, 23:18
Smiley,alecsutzu, eu am fost la ei si am discutat special chestia asta ca vreau sa-mi fac si eu la a mea,si mi-au spus ca-mi ofera garantia in continuare pana la 4 ani dar numai la ei,iar daca am probleme la motor pe la SATU-MARE de exemplu sa nu spun ca s-a intervenit la soft,sau daca e posibil sa aduc masina la ei si o repara fara discutii.Au mai spus ca uzura motorului nu creste decat cu 5%,echivalent cu alimentarea cu o motorina proasta.Daca m-au mintit ei pe mine va mint si eu pe voi dar nu prea cred.
Cum credeti ca au scos 137 cp din motor de 1.6 si 90 cp ( vedeti masina lui ysab).ca doar nu se risca s-o repare in fiecare zi sau sa-i dea proprietarul in judecata ,pt.ca s-a stricat masina si nu vor s-o repare in garantie.
22 Mar 2007, 08:16
Pai eu m`am convins de multa vreme.

Daca reusesc sa strang $ pana in mai cand merg la CERF, ii fac o vizita si d-nului Doc.
06 Mai 2007, 21:44
dupa ce am citit toate post-urile vin si eu cu intrebarea ->cum influenteaza viata motorului...este totusi fortat si cred ca in timp apar si semne de ''oboseala'', deci, se merita sa faci un chip tuning?am vazut ca la 1.8 TDDI de 90cp/200NM ajungi la 116cp/260NM; asta facand un raport Putere(implicit Cuplu)/fiabilitate/longevitate(la motor) ajungi la un rezultat totusi rezonabil, tinand cont ca masinuta nu este chiar noua?
07 Mai 2007, 14:08
Din fabrica orice motor vine limitat. Orice chip bine facut practic iti trece peste acea limitare in masura in care sa iti pastreze si fiabilitatea motorului. Poti la fel de bine cu un chip sa impingi motorul peste ceea ce poate el sa duca si atunci ii scurtezi viata.