A venit momentul sa schimb ambreiajul la masina. Adica la Focus 1 cu motorizare 1,6. Stau si ma tot uit la discurile de abreiaj sport Exedy din gama Cera Metallic stage 2 si nu-mi pot lua ochii de la ele. Ma gandesc ca ar putea exista avantaje din punct de vedere al sprintului, insa e posibil ca montarea unui astfel de disc impreuna cu placa si rulment stock sa dauneze celorlalte componente ale ambreiajului. Deasemenea, citeam recent despre efectele negative pe care le au ambreiajele sport asupra grupului din cutia de viteze si asupra articulatiilor planetare, datorita socurilor la care sunt supuse piesele. Pretul discului nu mi se pare foarte piperat.
Acum vine intrebarea: Daca montez
doar disc Exedy sport si restul kitului Luk, voi avea oare un plus de cuplu la plecare? Iar ca revers al medaliei, oare va aparea uzura prematura la vreuna din piese, tinand cont ca am amestecat elemente sport cu stock, asa cum ma astept?
Ps - kitul de ambreiaj Luk il am deja, si e cam urgenta necesitatea schimbarii. Insa daca ma hotarasc sa pun discul Exedy de care vorbesc, inseamna sa astept 2 saptamani dupa el, adica inca 2 saptamani de chin si de nervi in trafic
Multumesc pentru eventualele sfaturi!