Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

upgrade frane?

02 Iul 2009, 12:36

Salut!

Merita sa schimbi discurile de frana de 278 cu 300 mm ?Trebuie modificat ceva si la etriere?

multumesc frumos!

Re: upgrade frane?

02 Iul 2009, 13:00

De schimbat se merita, evident ca se merita :)
La frine, cu cit mai mari, cu atit mai bine, obtii putere de oprire mai mare, se reduce si interventia ABS-ului pentru ca se blocheaza mai putin etc etc.

Cred ca trebuie schimbate si etrierele, daca tot pui discuri mai mari, sa pui si placute mai mari. Oricum s-ar putea ca etrierele de 278 sa nu intre pe discurile de 300

02 Iul 2009, 13:03

Atâta timp cât nu ai făcut vreo modificare la motor aî să ai o putere mai mare și care depășește forța de oprire a frânelor... nu prea văd rostul.

Frânele pe care le ai sunt mai mult decât suficiente pt. motorul tău.

02 Iul 2009, 15:15

pentru siguranta sporita!

Am intrebat la dealerul ford daca au discuri 300mm si portetrier iar printre altele am aflat ca ambele tipuri de discuri (278 si 300) au acelasi tip de placute de frane.Asa ii aprea omului in programul de piese auto.Dupa mine asta ar insemna ca partea activa a discului este eceeasi pentru ambele discuri.Oare sa fie adevarat?

06 Iul 2009, 08:58

Eu cred ca se poate , cistigul la discuri mai mari ar trebui sa vina din momentul de frinare mai mare (bratul fortei e mai mare ) si o disipare mai buna a caldurii .
Totusi cred ca faci treaba mai buna cu niste placute mai performante decit cu discuri mai mari . ;)

06 Iul 2009, 11:21

Subscriu la ce spune Catalin. Nu merita sa pui discuri mai mari decat daca te plictisesti si nu ai ce face cu banii. La discuri de 300 sa te gandesti cand o sa vrei sa stavilesti 200+ cai.

06 Iul 2009, 12:14

@catalin1972 si unariciflocos, multumesc de raspunsuri!Chiar mai aveam o nelamurire.M-am documentat si eu mai mult si am vazut ca masinile care au discuri de 300 au aceleasi placute de frana ca si cele cu discuri de 278.Intrebarea?Care ar fi scopul utilizarii a unor discuri de diametre diferite daca restul componentelor sistemului de franare sunt aceleasi?
$1 scrie:$2istigul la discuri mai mari ar trebui sa vina din momentul de frinare mai mare (bratul fortei e mai mare ) si o disipare mai buna a caldurii .

Deci probabil va trebui sa ma reorientez catre niste placute de frana mai rasarite.

Intrebareea este se va simti oare o diferenta daca las discurile stock si folosesc placute sa zicem ferodo mai bune?Sau trebuie sa schimb si discul cu ceva sa zicem ate powerdisk?

Multumesc de ajutor

06 Iul 2009, 12:33

Nu stiu daca se folosesc aceleasi placute la discuri mai mari, dar daca e asa probabil prind mai pe exterior si bratul fortei e mai lung.

Daca folosesti placute de gen Mintex sau Ferodo DS iti vor uza mai repede discurile. Fereste-te de placute ebc colorstuff, si ai grija ce discuri cumperi sa nu prici in capcanele marketingului.

06 Iul 2009, 14:03

Daca vrei sa montezi discurile de 300 nu ai nevoie decat de doua lucruri :

1. suporti de etrieri modificati ( vezi Focus ST170 ) dar o sa largesti gaurile de suruburi de la 10 la 12
2. si evident discurile de 300 cu placute noi.

Exista kituri de upgrade complete : http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails.php?id=208

06 Iul 2009, 18:34

$1 scrie:$2aca vrei sa montezi discurile de 300 nu ai nevoie decat de doua lucruri :

1. suporti de etrieri modificati ( vezi Focus ST170 ) dar o sa largesti gaurile de suruburi de la 10 la 12
2. si evident discurile de 300 cu placute noi.

La un moment dat am gasit pe net un post in care era prezentat un astfel de upgrade, nu mai stiu unde era si il caut inebunit.......(apropos de suport de etrieri modificati).
Nu am dat roata jos sa vad cum e construit sistemul si nici nu am gasit pe net ceva schita (aici ar fi de mare ajutor ford tis/etis pentru 2005- ), deci nu prea stiu pentru ce folosesc acele gauri marite de la 10 la 12.

BTW daca stiti daca, unde, cine.....un tis ceva.....pls.

$1 scrie:$2aca folosesti placute de gen Mintex sau Ferodo DS iti vor uza mai repede discurile. Fereste-te de placute ebc colorstuff, si ai grija ce discuri cumperi sa nu prici in capcanele marketingului.

O recomandare ceva pentru placute si discuri?Am inteles ca la discuri cele drilled nu sunt chiar asa de stralucite (ceva fisuri? ), deci ar ramane cele slotted.

Pareri si sugestii ca sa nu cad in capcanele marketingului. ;)

Multumesc

06 Iul 2009, 20:35

Cam cu ce crezi ca te poate ajuta documentatia Ford in cazul in care vrei sa aduci modificari constructive??? =))

06 Iul 2009, 23:11

Avand in vedere ca nu sunt mecanic de meserie.... (si nu prea gasesti pe net date concrete despre dimensiunile discurilor de frana, etriere, placute, daca exista vreo diferenta intre cele enumerate mai sus la diversele motorizari,de a intelege una si nu alta....), m-am gandit ca m-ar putea ajuta acea documentatie sa inteleg mai multe lucruri.

07 Iul 2009, 08:33

Tocmai pentru ca nu esti mecanic nu ar trebui sa te bagi la improvizatii MAI ALES la sistemul de franare. La urma urmei e viata ta si a celorlalti din jurul tau in joc. Lasa discurile originale, discuri cu striatii si alte tampenii sunt mai mult pentru aspect.

Daca chiar vrei sa franezi mai bine, desi cred ca sunt mai mult decat satisfacatoare franele, ia-ti un set de placute Mintex, dar pregateste-te sa dai spre 150 E pe ele.

Deja ar trebui sa ai performante mult mai bune, iar daca ai probleme cu supraincalzirea, ceea ce poti avea numai daca te dai pe circuit sau cobori Feleacu cu frana de sus pana jos cum am vazut ca se practica la oameni care nu au auzit de frana de motor, atunci este o solutie mult mai simpla decat discuri mai mari sau striate, tragi doua conducte de alea de aluminiu flexibile din bara pana la discuri.

Eu am inca tamburi pe spate, placute ferodo premier pe fata, conduc ca un dement si inca nu am simtit nevoia de frane mai bune sau sa am emotii la vreo oprire.

07 Iul 2009, 11:14

Stai linistit nu ma avant eu ca si pionierii....de aceea as vrea sa ma documentez si va intreb si pe voi.Tin la siguranta mea.

Treaba cu conductele mi se pare interesanta.
Ai observat o diferenta la franare dupa ce ai pus placutele ferodo premier?

07 Iul 2009, 13:12

Nu prea le-am acordat atentie, dar daca ar fi fost rezultate mai slabe as fi observat. Au insa durata de viata mai scurta.

08 Iul 2009, 19:25

daca pui discuri de 300 mm iti trebuie jante de minim 16'. nu conteaza ca placutele arata la fel, frana va fi mai eficienta si pericolul de fading va apare mult mai tarziu.
placute ferodo premier am si eu si franeaza foarte bine. dupa aprox 30 k km sunt uzate cam la jumate, dar depinde si de stilul de mers.

13 Iul 2009, 14:02

Dimensiunile placutelor pentru disc stock sunt 178 x 60.8 mm iar dimensiunile placutelor pentru pentru discuri de 300 sunt 156 x 67.2 mm!
Curios, nu ? Adica placutele pentru varianta de top sunt mai scurte, dar mai late... :-??

15 Iul 2009, 23:13

am sunat astazi la forcar ca sa-mi mai confirme cineva incaodata.Placutele de frana sunt aceleasi dupa 2005, etrierele sunt aceleasi, difera doar suportul de etrier si evident discul de frana.

Incercand sa dau de mai multa documentatie am inteles cam urmatoarele lucruri, daca se face upgrade-ul asta forta de franare ar creste cam cu 10% si in acelasi timp forta la pedala scade si ea cu aprox 7-8%.

13 Feb 2011, 19:06

pana la urma se pot schimba tamburii cu discuri de frana pe spate pentru ca am si eu un focus 2001 si am tamburi pe spate si as dori sa i schimb cu discuri se potriveste? am intrebat pe mai multi si cica se poate schimba ca se potriveste se da tot jos si se pun discurile tot ansamblul si trebuie schimbat si cablul de frana de mana va rog ajutatima pt ca am gasit tot ansamblul la cineva la dezmembrari un prieten de-al meu si imi cere 350 ron cu totul stanga dreapta tot ansamblul..

17 Feb 2011, 18:51

Si cu ce anume vrei sa te ajutam?????

19 Feb 2011, 19:39

daca stie cineva daca se potriveste ansamblul cu tamburi de pe focus cu cel cu discuri de frana

08 Apr 2011, 20:22

Din moment ce altii au facut asta, rezulta ca se potrivesc.
Răspunde