Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
04 Mar 2008, 22:50
de ce?? nu i tot folie?:D eu am vazut la expertdetailing folie samurai, care e mult mai ieftina decat 3m si are garantie 3 ani(in caz ca apar bule, se decoloreaza etc)
05 Mar 2008, 14:12
pt ca 3M-ul ala mai opreste si din radiatiile solare ...e anitefractie
05 Mar 2008, 21:42
N are legatura folia antiefractie cu cea solara, au si preturi diferite.
05 Mar 2008, 22:39
pai de aici apare si diferenta de pret intre 3M si samurai sau cum spuneai ca-i zice la aia
06 Mar 2008, 13:36
$1 scrie:$2Acolo se vinde folia la metru... Topicul era despre montaj.
poate sunt persoane care vor sa-si puna singuri folie pe geamuri. si se vinde la bucata (6 X 0.5 metri)
06 Mar 2008, 15:27
$1 scrie:$2ai de aici apare si diferenta de pret intre 3M si samurai sau cum spuneai ca-i zice la aia
A?? Deci e folie solara 3M sau samurai, dar e si folie antiefractie, la fel, 3M sau Samurai..Deci n are legatura
Nu si a pus nimeni folie samurai? Ca nu stiu ce sa fac, parca n as da dublu doar pentru brand, mai ales ca si asta are garantie
07 Mar 2008, 00:43
yo n-am auzit de 3M sloar, 3M anti-efractie etc...nu ma contrazic cu tine pt exact cum am spus si mai sus nu sunt asa in tema cu foliile, la vechea masina am avut ionizare si acum pe ST nu m-a interesat....inca. Daca te hotarasti sa-ti pui Samurai chiar te rog sa postezi si tu dupa ce faci miscarea asta si sa ne spui niste impresii. Yo unu nu cunosc pe nimeni care sa-si fi pus ... dar asta nu inseamna ca folia nu e buna...poate o fi mai noua cine stie, oricum nu am auzit de ea decat acum de la tine
07 Mar 2008, 02:01
Am oferta de la exp detailing, pt 3M este 878 cea solara si 1127 cea anti-efractie.
O sa ma gandesc. Mai am o varianta, sa pun in alta parte LLumar, mult mai ieftin decat la ExpDetailing, cam la pret de Samurai, insa trebuie sa mi desfaca usile si nu prea mi convine. Si acorda garantie doar 1 an
Luna asta ma decid sigur, deocamdata sunt hotarat pe Samurai, dar mai investighez putin, sa nu mi para rau
Legat de folia pe geamurile din fata, si a pus cineva? E vreo diferenta fata de geamul normal?
13 Mar 2008, 22:00
bun topic.
si eu vreau sa imi pun folie pe geamuri pe ambele masini dar asta undeva in mai.
m-am interesat la expertdetailing si este 724 ron cea llumar pt fiecare masina. vreau sa pun transparenta 35 pe spate si 72 pe fata, adica minimul de transparenta legal. intrebare: daca nu iti desfac fata la portiere nu exista riscul sa se agate folia cand deschizi geamul ? am mai vorbit cu alte pers si spuneau ca cel mai bine este sa iti desfaca portierele insa poate aparea riscul greierasilor ulteriori.
folia llumar opreste cumva din radiatiile solare sau doar intuneca geamurile?
14 Mar 2008, 00:07
am vazut ca cei de la expertdetailing pot aduce folie cu o usoara nuanta de albastru.
masina mea este albastra (aquarius). ma intreb cu ce s-ar potrivi mai bine, cu folie neagra sau cu cea cu o usoara tenta albastra ! voi ce spuneti?
14 Mar 2008, 09:52
spate-neagra
fata - tenta albastra
ar fi o idee
14 Mar 2008, 15:23
mi se pare exagerat in doua culori. cred ca ar sta ca dracu. cred ca voi merge pe folie albastra.
14 Mar 2008, 18:19
Depinde ce nuanta e albastrul acela...Cere le niste monstre...Dar de ce ce nu mergi pe Samurai? E ceva mai ieftina
14 Mar 2008, 23:07
pt ca daca ar exista 3M cu transparenta 72% pe fata si 35% pe spate as merge pe 3M.
nu sunt genul de pers care sa cumpere cea mai ieftina alternativa.
15 Mar 2008, 02:17

M ai lamurit, mai ales in prima parte a raspunsului. Te intrebam crezand ca ai un motiv intemeiat: "imi pun folie x pt ca..."(vreau sa stie lumea ca am d aia scumpa

)
16 Mar 2008, 18:54
cand mi-am pus eu folie, llumar, era legala doar cea neagra.
folia care am puso 5% spate si 50%fata opreste intr-adevar radiatia solara..faci proba foarte usor cand bate soarele..deschizi putin geamul, si vezi ca te arde putin pielea pe portiunea pe care vine lumina fara folie.
cea mai ieftina alternativa nu e intotdeauna cea mai buna calitativ.
un prieten si-a pus pe poporului(cei din cta stiu) pe toata masina o folie turceasca cu 100ron pe motiv ca ...mai toti si-au pus acolo(aveau aia poze cu un lambo foliat de ei..cu asta cred ca isi atrageau clientii

. Si era toata zgariata din cauza aplicarii defectuoase, noaptea nu vedea nimic prin ea..amenzi peste amenzi..pana la urma a dat-o jos si a lasat folie doar pe luneta.
16 Mar 2008, 21:56
$1 scrie:$2
folia care am puso 5% spate si 50%fata opreste intr-adevar radiatia solara...
man, vezi ca esti in afara legii. transparenta minima pt fata este de 70%.
eu imi voi pune 35% spate si 70% fata. totusi, tu probabil nu vezi nimic prin geamurile ale.
de asta de care vreau sa-mi pun eu are frate'miu. la 35% spate , nu se vad siluetele celor care sunt pe bancheta. la 70% fata, se vede ca scaunele sunt ocupate dar trebuie sa te uiti cu atentie sa-ti dai seama daca este barbat sau femeie.
intentionez sa-mi pun folie solara securizata aceasta avnd grosime de 0,1 mm. cea solara normala are grosimea de 0,025mm.
asta se va intampla dupa paste deci la intalnirea din mai voi veni cu masina cu foilia respectiva.
inca ceva , folia pusa la firme care nu iti demonteaza geamul este garbage. am vazut azi la 4 tuning days. cea la care iti demonteaza geamul, vine pana in margine si arata mult mai bine. recomand Cara Protekt.
17 Mar 2008, 02:22
$1 scrie:$2inca ceva , folia pusa la firme care nu iti demonteaza geamul este garbage. am vazut azi la 4 tuning days. cea la care iti demonteaza geamul, vine pana in margine si arata mult mai bine. recomand Cara Protekt.
Am vazut poze pe expertdetailing si nu se observa nicio diferenta. Poate nu era pusa bine, unde ai vazut tu
Eu tocmai de asta voiam sa pun la ei, ca nu mai toata usa, deci nu exista riscul de a aparea ulterior greierasi
18 Mar 2008, 20:54
coldone, trebuie vazut la fata locului.
astia le expert detailing nu pot sa puna folia pana pe marginea geamului in asa fel incat sa intre in cheder. nici macar in lateral.
problema este ca la pretul de baza de 724 ron la expert detailing, am un discount de 15% pt ca sunt si membru vwforum. daca imi pun folie si pe cealalta masina mai primesc 15%. practic o masina o fac cu 615 ron iar cealalta cu 506 ron.
la alti meseriasi, cara protect care se bat cu caramida in piept ca sunt cei mai buni si ca ei demonteaza geamurile, pretul este de 968 ron pe masina. fara nici un discount daca vii cu doua masini.
fratele meu are folie pusa la cara protekt inca din 2004 si este super: fara probleme si de asemenea nici nu se cunoaste ca are folie.
vreau sa mai vad niste masini la expert detailing si daca nu imi place , pot sa-mi puna folie gratis. nu o iau.
18 Mar 2008, 21:53
Eu am pus la Expert Detailing in Mai 2006 pe un Mondeo MK1 Turnier. Geamuri usi spate, geamuri spate si luneta. M-a costat parca 3+3+4 mil. Le-au taiat direct pe geamul de la masina, dar cu folia aplicata pe exterior. Pe geamurile "mobile", cele de la usile din spate, le-au pus pana pe margine si le-au bagat si pe sub chedere, cam 3-5mm, cu ajutorul unei spatule.
Ce nu mi-a placut totusi, a fost cum s-a asezat folia pe portiunile de geam unde aveam niste buline/puncte negre din fabrica (vopsea probabil, ca sa nu se vada cum e prins geamul); acolo se vedea ca si cum ar fi avut bule de aer.
Nu pot insa sa va spun cat de bine au tinut, ca la 2 luni dupa ce am pus folia am avut accident si am vandut-o.
Am pastrat insa numerele de inmatriculare (le am pe masina actuala) si hartia care atesta ca e folie omologata - pe ea e trecut VIN-ul dar si nr. de inmatriculare. Ma tot gandeam sa-mi pun singur folie pe masina actuala si daca sunt intrebat am si omologarea... doar nu o sa se uite si la VIN
19 Mar 2008, 10:24
Mi am pus si eu folie de la Ager Service marca Madico si sunt putin nemultumit pentru ca la luneta de exemplu in mod normal era un contur negru pe geam care se termina cu niste puncte negre mici si acolo folia nu pare prinsa bine, pe acele portiuni se vede un contur deschis la culoare ce ii da un aspect cam urat. Ce e de facut? E normal sau se poate remedia?
20 Mar 2008, 19:57
astazi a fost un prieten la Expert Detailing si si-a pus folie Lummar pe o Opel Corsa, pe toate geamurile. El zice ca a luat-o pe cea mai scumpa pt geamurile din spate si pt cele din fata a fost una mai ieftina, in total l-a dus toata distractia la 900 RON
20 Mar 2008, 20:09
bhai tata e mult ....

i-a blindat geamurile

in banii astia
20 Mar 2008, 20:11
asta l-am intrebat si eu!
"da ce frate ti-a pus securizata!?"
saracul habar n-avea ca exista si din aia
21 Mar 2008, 11:12
$1 scrie:$2stazi a fost un prieten la Expert Detailing si si-a pus folie Lummar pe o Opel Corsa, pe toate geamurile. El zice ca a luat-o pe cea mai scumpa pt geamurile din spate si pt cele din fata a fost una mai ieftina, in total l-a dus toata distractia la 900 RON

Pai da, cea mai scumpa Llumar este 667ron (cea de 5%). Pe fata este un singur tip de folie, evident mai ieftina, la 227. Foarte scump mi se pare. Daca si punea Samurai il ducea in 6 mil
21 Mar 2008, 11:24
Iata si fotografia promisa,ptr cine e interesat poate vedea maine masina la intrunire!
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

22 Mar 2008, 13:30
$1 scrie:$2i am pus si eu folie de la Ager Service marca Madico si sunt putin nemultumit pentru ca la luneta de exemplu in mod normal era un contur negru pe geam care se termina cu niste puncte negre mici si acolo folia nu pare prinsa bine, pe acele portiuni se vede un contur deschis la culoare ce ii da un aspect cam urat. Ce e de facut? E normal sau se poate remedia?

Nu are cum sa fie folia prinsa bine acolo pentru ca sunt punctuletele alea negre..asa e la toate masinile pe luneta sau pe geamuri care nu se deschid (coupe). Singura solutie ar fi sa iti indeparteze punctele acelea negre, dar din cate am inteles nu e recomandat pentru ca ajuta la dezaburire.
$1 scrie:$2an, vezi ca esti in afara legii. transparenta minima pt fata este de 70%.
eu imi voi pune 35% spate si 70% fata. totusi, tu probabil nu vezi nimic prin geamurile ale.
de asta de care vreau sa-mi pun eu are frate'miu. la 35% spate , nu se vad siluetele celor care sunt pe bancheta. la 70% fata, se vede ca scaunele sunt ocupate dar trebuie sa te uiti cu atentie sa-ti dai seama daca este barbat sau femeie.
intentionez sa-mi pun folie solara securizata aceasta avnd grosime de 0,1 mm. cea solara normala are grosimea de 0,025mm.
asta se va intampla dupa paste deci la intalnirea din mai voi veni cu masina cu foilia respectiva.
inca ceva , folia pusa la firme care nu iti demonteaza geamul este garbage. am vazut azi la 4 tuning days. cea la care iti demonteaza geamul, vine pana in margine si arata mult mai bine. recomand Cara Protekt.
Depinde de unde privesti

din exterior nu se vede nimic prin geamurile spate/luneta decat in anumite conditii de luminozitate, din interior se vede aproape perfect.
Legat de geamurile fata stiu ca sunt in ilegalitate..dar chiar nu ma opreste politia

am un an si ceva de cand m-a oprit ultima oara legat de folii si le-am dat jos pe fata pe loc si nu mi-a dat amenda..le-am pus la loc cu 1 mil..eu zic ca e destul de convenabil nu? aseara m-a oprit dupa 1 an de zile, dar erau interesati doar de alcoolemie, doar permisul si talonul mi l-au cerut..
23 Mar 2008, 00:06
Salutare. Cine in recomanda si mie o firma unde as putea sa pun folie pe geamuri, dar care sa fie din Iasi. Eventual niste pareri despre cum lucreaza firma respectiva.
26 Mar 2008, 16:31
$1 scrie:$2stazi a fost un prieten la Expert Detailing si si-a pus folie Lummar pe o Opel Corsa, pe toate geamurile.

almanahe te rog sa fii sincer: cum a fost pusa? calitate ori ba? se cunostea atunci cand avea geamurile inchise ca ar avea folie sau parea ca si cum geamurile ar fi fost negre din fabrica? avea dunga aia pe marginea geamului unde nu a putut intra folia?
28 Mar 2008, 11:44
sincer nu m-am uitat prea atent ca eram grabit dar... o sa ma uit inca o data si mai atent si o sa o studiez amanuntit