Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
02 Oct 2007, 11:28
$1 scrie:$2si la Mondeo-ul meu trebuie modificat si altceva ? sau se "descurca" stock cu cei 160 de caluti ?
Nu ii mai trebuie nimic, se face direct din optimizarea parametrilor de functionare ai motorului aflati in ecu. Derapeaza numai cand ii dai talpa, asta depinde cat de greu e piciorul tau pe acceleratie.
@Crazyford_'96: posibil sa se poata face, depinde de ecu.
02 Oct 2007, 14:45
mai am si eu o problema... in viteza a 2a, cind ajunge pe la 2500 de turatii imi da un fel rateu si imi tremura motorul. e grav ?
02 Oct 2007, 14:57
Pai nu am de unde sa stiu daca e grav sau nu avand in vedere ca nu ti-am modificat noi masina. E posibil sa fie o buba in soft dar asta nu iti pot spune sigur decat daca vedem masina sau ne trimiti fisierul modificat. Macar asa vei stii pe capul cui sa stai.
02 Oct 2007, 17:19
$1 scrie:$2alut DOC !
Vreau sa stiu daca la masina mea, din 96 , 1.8 benzina Mondeo, 16 V , se poate face ceva gen CHIP tuning? Si care ar fi castigul, si cat ar costa?
Merci !
Deci, primesc si eu un raspuns sau nu? Se pare ca nu...
02 Oct 2007, 20:00
M-am uitat mai atent in baza de date a programului de modificat si nu se poate face.
02 Oct 2007, 23:39
Macar stii de ce? Sa nu mor prost...
03 Oct 2007, 11:10
[quote="Doc"]Pai nu am de unde sa stiu daca e grav sau nu avand in vedere ca nu ti-am modificat noi masina. E posibil sa fie o buba in soft dar asta nu iti pot spune sigur decat daca vedem masina sau ne trimiti fisierul modificat. Macar asa vei stii pe capul cui sa stai.[/quote] :( ok , ce inseamna asta? ce fisier sa iti trimit?
10 Dec 2007, 19:16
da pt un ford mondeo 2007 motor 1,8 diesel de 125 de cai si 320 NM se poate face chip tuning ? Ce putere s-ar obtine ?
11 Dec 2007, 13:10
aditzu, tu mai ai masina in garantie? si eu mi-as face dar mi-e frica cu garantia...
12 Dec 2007, 00:20
nu, a mea nu mai este in garantie....
02 Feb 2008, 13:35
SALUT.
DE CATEVA LUNI AM O UN FORD MONDEO GHIA 2.0 TDDI DIN 2001 ADUS DIN FRANTA. DE CURAND AM DUS-O LA O REPREZENTANTA FORD PENTRU UN TEST SI PRINTRE VERIFICARI MECANICUL DE ACOLO A SCHIMBAT SOFTUL CUMPUTERULUI DE BORD...CEL PUTIN ASA A SPUS...SI A MARIT PUTEREA MASINII DE LA 115 CP LA 130 CP... A MICSORAT CONSUMUL..ADEVARUL ESTE CA CONSUMUL MEDIU AFISAT E MAI MIC..DAR MI SE PARE PUTIN CIUDAT...SE POT FACE TOATE ASTEA DOAR PRIN INSTALAREA UNUI SOFT MAI NOU??? NU AFECTEAZA MOTORUL CU NIMIK?...CA SOFTUL ESTE PENTRU UN MODEL MAI NOU DE MOTOR...
DACA STIE CINEVA DESPRE CE ESTE VORBA VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE...DACA NU AICI MACAR PE E-MAIL.
BENYTO_M@YAHOO.COM
MULTUMESC ANTICIPAT
02 Feb 2008, 18:06
$1 scrie:$2ALUT.
DE CATEVA LUNI AM O UN FORD MONDEO GHIA 2.0 TDDI DIN 2001 ADUS DIN FRANTA. DE CURAND AM DUS-O LA O REPREZENTANTA FORD PENTRU UN TEST SI PRINTRE VERIFICARI MECANICUL DE ACOLO A SCHIMBAT SOFTUL CUMPUTERULUI DE BORD...CEL PUTIN ASA A SPUS...SI A MARIT PUTEREA MASINII DE LA 115 CP LA 130 CP... A MICSORAT CONSUMUL..ADEVARUL ESTE CA CONSUMUL MEDIU AFISAT E MAI MIC..DAR MI SE PARE PUTIN CIUDAT...SE POT FACE TOATE ASTEA DOAR PRIN INSTALAREA UNUI SOFT MAI NOU??? NU AFECTEAZA MOTORUL CU NIMIK?...CA SOFTUL ESTE PENTRU UN MODEL MAI NOU DE MOTOR...
DACA STIE CINEVA DESPRE CE ESTE VORBA VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE...DACA NU AICI MACAR PE E-MAIL.
BENYTO_M@YAHOO.COMMULTUMESC ANTICIPAT
Din cate stiu la reprezentanta nu se poate modifica softul, am vrut si eu sa imi pun soft de 131 cai, dar mi-a explicat mecanicul ce si cum...dupa instalarea softului nou comp de bord nu va mai recunoaste unele piese de pe masina de ex injectoare, care sunt diferite la 115 cai fata de 131. Asta la TDCi, la TDDI nu stiu ce sa zic daca e posibil sau e abureala..ar fi bine sa te duci la un Dyno test sa vezi daca ai in realitate 130 cai!
02 Feb 2008, 19:51
$1 scrie:$2ALUT.
BENYTO_M@YAHOO.COMMULTUMESC ANTICIPAT
ai dat si bani pt asta? din cite stiu eu doar motoarele mai noi de 2,0l tdci au 130 cp. mi-e greu sa cred ca ti-a pus soft de tdci pe un motor tddi. iar sa-ti fi facut o remapare iar mi-e greu sa cred ca o facea intr-un service ford.
in afara ca ai observat ca a scazut consumul, ai mai observat si o crestere de putere? sau doar efect placebo?
03 Feb 2008, 14:10
[quote="djxme200"][quote="bogdanBR"]SALUT.
BENYTO_M@YAHOO.COM
MULTUMESC ANTICIPAT[/quote] sal, ie abureala, eu am un mondeo 2001 de 90 de cai , am facut cip tuning si nu s-a vazut nik ba din contra in viteza a-2-a, daca o piscam mai tare tremura motorul si aproape se inneca, asa ca l-am schimbat inapoi
Din cate stiu la reprezentanta nu se poate modifica softul, am vrut si eu sa imi pun soft de 131 cai, dar mi-a explicat mecanicul ce si cum...dupa instalarea softului nou comp de bord nu va mai recunoaste unele piese de pe masina de ex injectoare, care sunt diferite la 115 cai fata de 131. Asta la TDCi, la TDDI nu stiu ce sa zic daca e posibil sau e abureala..ar fi bine sa te duci la un Dyno test sa vezi daca ai in realitate 130 cai![/quote]
03 Feb 2008, 20:28
cred ca m-am exprimat gresit...se poate sa fi pus softul pentri motorul tddi de 131 cp...dar nu stiu daca asta chiar iar marii puterea...
04 Feb 2008, 00:42
$1 scrie:$2red ca m-am exprimat gresit...se poate sa fi pus softul pentri motorul tddi de 131 cp...dar nu stiu daca asta chiar iar marii puterea...
nu exista tddi de 131. doar 90 si 115 cp.
sper din tot sufletul ca nu ai dat bani pt o astfel de operatiune.
05 Feb 2008, 02:26
nu stiu ce sa spun...in manualul ford care il am parca am vazut asa ceva.si pe net mai gasesti cate ceva de tddi de 131 cp...nu am dat bani...inca ceva...motorul parca e putin mai zcomotos...in special turbina...si se simte un plus de putere...am si rezultatul de la diagnostic dar nu stiu sa il citesc in totalitate..nici macar nu stiu daca e complet. o sa il pun zilele astea pe net. merci la toti pt. raspunsuri.
05 Feb 2008, 03:16
http://en.wikipedia.org/wiki/Duratorq#2.0
2000–2002 Ford Mondeo 2.0 TD & TDDi, 115PS (113hp/85kW) and 207ft·lbf (280N·m)
2001–2007 Ford Mondeo 2.0 TDCi 130, 130PS (128hp/95kW) and 244ft·lbf (330N·m)
2002–2007 Ford Mondeo 2.0 TDCi 115, 115PS (113hp/85kW) and 210ft·lbf (285N·m)
2005–2007 Ford Mondeo 2.0 TDCi 90, 90PS (89hp/66kW) and 181ft·lbf (245N·m)
2003–Present Jaguar X-Type 2.0d, 130PS (128hp/95kW) and 244ft·lbf (330N·m)
deci pina la urma ce ai? tddi sau tdci?
05 Feb 2008, 15:39
tddi sigur... problema e ca nici mie nu prea imi vine sa cred ca i-a marit puterea doar instalandui alt soft..ceva i-a facut...ca consumul mediu e mai mic..
07 Feb 2008, 01:56
ce este exact chiptuning-ul?
12 Feb 2008, 11:45
Chiar daca nu am reusit inca sa completez acest FAQ (
http://www.obdtuning.ro/?s=articol&id=25) in totalitate cred ca iti poti face o idee despre ce inseamna chiptuning.
Ce trebuie sa stiti este ca in reprezentante/dealeri nu se pot face modificari (chiptuning) de fabrica. Cel mai probabil, dealeri pot avea incheiate contracte cu firme de tuning care ofera aceste servicii catre client prin intermediul acestora. Numarul reprezentantelor/dealerilor care fac acest lucru este destul de mic, ii poti numara pe degete pentru ca astfel de modificari nu sunt permise de catre firma constructoare decat daca tunerul este chiar o divizie sport a fabricantului. E posibil totusi sa existe prin anumite service-uri diverse persoane (mecanici, electricieni) care pot face astfel de modificari fara acordul dealerului sau fara vreo legatura cu vreo firma specializata in tuning. Cel mai grav este atunci cand acestia fac mici combinatii cu update-uri de la un model la altul si rezultatele sa nu fie ok pe decat pe termen scurt. Am intalnit astfel de cazuri cand s-au facut update-uri de soft in service de la modele mai noi la cele vechi si cu rezultate dezastruoase: consum marit excesiv, mers neregulat, fum, fiabilitate scazuta etc. Diferentele apar incepand cu softul complet si ecu pana la diferente mecanice la motor si subansamble.