Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Sfat - Culoare Etrieri.

30 Dec 2009, 16:40

In ciuda faptului ca nu reusesc sa decid ce culoare sa aleg pentru etrieri, am postat aici:

Masina: Focus II HB - Culoare Red Tango
Imagine

Anexez o poza a culorii (luata de pe net).

Optez pentru Kitul de la Foliatec.

Acestia mi-au recomandat:
$1 scrie:$2- Rosu
- Albastru
- Silver

Va rog un sfat.
Multumesc :)

Re: Sfat - Culoare Etrieri.

30 Dec 2009, 21:51

Oamenii care-si vopsesc etrierii sunt foarte.... plictisiti.

02 Ian 2010, 19:41

dupa parerea mea albastru sare din schema, pe locul doi ar fi rosu iar cea mai potrivita culoare ar fi silver.bafta

04 Ian 2010, 16:58

$1 scrie:$2amenii care-si vopsesc etrierii sunt foarte.... plictisiti.

Of, ce rau esti mai Ariciule... Si eu mi-am vopsit etrierii, si ai sa razi, dar chiar de plictiseala :))
Sunt vopsiti exact in culoarea masinii, insa sunt facuti profi, cu filler, vopsea, lac etc. Garantat nu se exfoliaza, decoloreaza, fiind o vopsea rezistenta la temperatura.

@ aszmhod3us - cea mai potrivita culoare este exact cea a masinii - dar efortul asta merita depus doar daca faci treaba ca la carte, cu spalare, degresare, vopsea, lac. Altfel, dupa fiecare iarna, te vei trezi cu ei decolorati, matuiti sau chiar cu vopseaua exfoliata.

Succes!

04 Ian 2010, 18:11

Asa ziceam si eu, rosu ar fi potrivit. Argintiu nu prea se remarca.
Multumesc de sfat :P

06 Feb 2010, 01:03

dupa ce pui niste jante pe 18 - 19 atunci, plictisit fiind (excelent spus :D ) poti sa tragi un negru lucios, spalat cu grija odata cu jantele.
la ce jante ai acum, nu se merita efortul, nici chiar sa mori de plictiseala. =))
daca chiar nu te-ai convins.... sa fie ceva care sa nu sara in ochi... sa ti-l scoata, sau sa se uite lumea la numar dupa ce vad culoare etrierilor, dupa GR xx SEX (BOS, XXX, etc) - no offence.
+ daca nu ai discuri pe spate.....lasa totul asa cum e.....eventual o perie de sarma sa scoata rugina :))

06 Feb 2010, 15:05

Jantele de vara le am pe 17' (La 18' nu se merita am incercat printr-o rocada de la un prieten si nu eram multumit deloc). Cele de pe 16' in Y le-am lasat pt iarna.

Mai mult si de asta voiam sa dau o culoare etrierilor. Cat despre rugina nu prezinta semne si nu ar fi acesta motivul. Legat de culoare o sa le las la nuanta - rosu inchis.

PS: Nu prea vad rostul ca sa ai un asa numar, desi multi din tara noastra cred ca impresioneaza astfel..

@Otmar - probabil la primvarava ca sa fie efectuate cum trebuie (Degresare, lac, lasat la uscat etc)

06 Feb 2010, 16:21

Eu zic sa le faci galbene sau rosii ....acum fiecare cu gusturile lui asa ca lasati omul in pace :D

06 Feb 2010, 20:46

Eu recomand verde sa roz fosforescent. Daca nu ai tamburi iti pui, mai multa suprafata, mai multa culoare mai mult efect.

Daca nimeresti culoara si nuanta ideala, distanta de franare poate fi scurata cu pana la 50% pe uscat si 70% pe ud.

06 Feb 2010, 23:55

Fereste-te de rosu... Toata lumea are etriere rosii. Yellow is nice...ish
Fişiere ataşate
Imagine238.jpg
Imagine239.jpg

07 Feb 2010, 00:33

mai baieti, dar cand ati vazut etriere ruginite? eu am masina de 3 ani si nu am vazut nicio secunda urme de rugina

07 Feb 2010, 01:54

Pai nu am zis ca sunt ruginite. Colegul roberts a spus asta.

Vad eu ce culoare le fac in functie de timp si inspiratia de pe moment.

Se poate inchide sau nush - problema a fost rezolvata :P
Multumesc tuturor - si celor care au dat un reply respectabil si celor care au gasit ocazia perfecta de a rade.

07 Feb 2010, 21:42

Cu cea mai mare placere :)

12 Mar 2010, 14:04

nu de etrieri am zis ca sunt ruginiti, de discurile de tamburi.
"+ daca nu ai discuri pe spate.....lasa totul asa cum e.....eventual o perie de sarma sa scoata rugina :))"
trebuia sa lamuresc asta.....prea multi priceputi pe forum aici.....

13 Mar 2010, 16:05

cel mai bine se vopsesc etrierii si tamburii electrostatic (powder coating), cu o sablare initiala. toata afacerea costa maxim 200-250 ron (4 etrieri).

19 Iul 2010, 20:58

eu am aceeasi culoare ca tine si le-am facut rosii.... prin jantele de 17 se vad f bine :))

07 Mai 2011, 18:02

sfat practic primit de mine de la un prieten care lucreaza in domeniu: se ia una bucata perie de sarma, se freaca bine etrierul, apoi utilizand una bucata spray vopsea de toba esapament (supermarket 200-300 ron) se vopseste cu grija etrierul. culoarea la alegere. restul de vopsea poate fi folosit la vopsirea evacuarii sa nu rugineasca si sa iasa gaurile. acum...eu n-am incercat dar in maxim 3 saptamani o sa fac toata operatia asta :D toata stima

08 Mai 2011, 13:17

rectific pretul spray-ului.este 20 si ceva de lei nu 200.imi cer scuze de eroare
Răspunde