Tuning

Led-uri

Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!

Led-uri

Mesajde BoogY » 03 Mai 2007, 14:51

Salutare!
Ma bate gandul sa schimb toate becurile la interior cu led-uri.Are cineva idee daca ceasurile de bord sunt luminate cu becuri colorate sau este un plastic verde transparent pe toata suprafata? A facut cineva operatiunea asta?
BoogY

Mesajde deejay_xb » 03 Mai 2007, 14:56

sigur nu sunt becuri colorate!
Imagine
Imagine
deejay_xb
1nsane Member

Maşina: Porsche Cayenne Turbo twin-turbocharged 4.8L V8 500+ hp

Mesajde Mondy man » 03 Mai 2007, 15:42

Becurile din bord sunt becuri albe.
Operatiunea de schimbare a becurilor cu leduri IN PRINCIPIU nu ar fi grea. In practica insa e ceva mai complicat; ledurile au lumina focalizata, au aparut si unele cu un unghi mai mare de iluminare, insa tot e mai redus decat cel al unui bec incandescent.
Sunt multe alte chestii pe care tb sa le schimbi si sa adaptezi.

BAFTA !!!
Nu fura !!! Guvernul nu tolereaza concurenta.
Mondy man
Gold Member

Maşina: Toyota PRIUS / BMW 525d

Mesajde BoogY » 03 Mai 2007, 23:53

Nu-mi fac probleme in ceea ce priveste montarea sau alegerea lor.Ideea e sa se poata schimba.Am observat la buton de comanda al aerotermei care la mine iese(e putin crapat plasticul din interior) este din plastic verde invelit in cauciuc.Deci acolo nu prea am ce sa-i fac:(.Nu vreau sa iau de pe net ceasuri gata facute de altii vreau sa le fac eu pe astea cum vreau eu:P
BoogY

Mesajde Sebastian.C » 13 Sep 2007, 06:31

La ceasuri ..nu prea ai ce sa ii faci...decat plasme. In rest ...butoanele din bord, majoritatea au leduri verzi. Eu le-am schimbat cu leduri albastre. Arata mult mai cool
Am facut butoanele de la geamuri si butonul de comanda de la faruri. Mai am de facut la consola din mijloc ...si nah...sa cumpar niste ceasuri cu plasma :D
Sebastian.C
Member

Mesajde BoogY » 14 Sep 2007, 14:39

Pai arata-ne si noua niste imagini,ne faci curiosi:P
BoogY

Mesajde Sebastian.C » 14 Sep 2007, 15:34

Cand ajung in Romania o sa va arat....Am pe compul meu pozele.... :D
Sebastian.C
Member

Mesajde BogdanF » 15 Sep 2007, 00:25

La cadranele mele sunt 4 straturi: un strat de plastic de 2-3 mm rigid, un strat de folie albastru cyan transparent care da culoarea, un strat de folie neagra (ca sa nu se vada umbre) identic cu stratul de folie alba vizibil, si bine inteles stratul de folie alba.
Singurul lucru de care s-ar putea lega cineva mai maniac la detalii ar fi faptul ca lumina e putin mai puternica in dreptul becurilor. La cadranele originale esta stratul de vopsea mai gros in dreptul becurilor si din aceasta cauza iluminarea verde este uniforma.
Deci nu trebuie sa te complici cu leduri, este totul foarte simplu.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde Sebastian.C » 16 Oct 2007, 02:14

Am uitat de poze... Si peste 2 saptamani imi vin si plasmele :D. Acum problema sta cam asa. Pozele sunt pe rezolutie mai mare si nu pot sa le pun pe forum. Cine vrea pozele... id`ul meu e s3b4s7i4n...sau dati PM.
Sebastian.C
Member

Mesajde fasconal » 30 Oct 2007, 20:14

$1 scrie:$2ai arata-ne si noua niste imagini,ne faci curiosi:P

Va ajut eu cu poze.
Sunt de pe masina mea.
Fişiere ataşate
DSCF1755.JPG
(42.62 KiB) Descărcat de 4232 ori
DSCF1763.JPG
(44.29 KiB) Descărcat de 4226 ori
fasconal
1nsane Member

Mesajde octav_m » 30 Oct 2007, 22:00

super frumos
octav_m
Gold Member

Maşina: -

Mesajde BoogY » 30 Oct 2007, 22:06

Arata bine,dar astea sunt cu plasma,e alta mancare de peste.
BoogY

Mesajde 4focus » 30 Oct 2007, 22:45

$1 scrie:$2a ceasuri ..nu prea ai ce sa ii faci...decat plasme. In rest ...butoanele din bord, majoritatea au leduri verzi. Eu le-am schimbat cu leduri albastre. Arata mult mai cool
Am facut butoanele de la geamuri si butonul de comanda de la faruri. Mai am de facut la consola din mijloc ...si nah...sa cumpar niste ceasuri cu plasma :D

seba te rog sa imi explici si mie cum ai demontat,butonul de comanda de la faruri...si daca stie cineva cum se da consola centrala(cea cu treptele de viteza,casetofon,ac,si restu)ca ma uit ca vitelu la poarta noua....
in rest am demontat jumate de bord ..ceasurile...si mai multe chesti
multumesc!
ford focusfinesse1,8 TDDi 90calutzi:)+WEBASTO pt cunoscatori:)
"Pentru ca raul sa triumfe este destul ca oamenii buni sa nu faca nimic"
Cea mai mare ispita in viata este...sa te multumesti cu putin by THOMAS MERTON

Cum recunosti un om de exceptie...cand toti imbecilii se unesc impotriva lui vorba unui coleg de forum
4focus
1nsane Member

Mesajde Sebastian.C » 31 Oct 2007, 04:08

Deci e foarte usor de desfacut butonul de la faruri. Desfaci plasticul ala de sub volan...ala lung, unde e si capacul de la sigurante. Dup`aia tragi usor de plasticul ala ce e peste buton, e o masca..prinsa in cleme. O sa iti iasa cu tot cu aerator. Dar scoate-l asa, ai mai mult spatiu. La buton o sa vezi 3 suruburi. Le desfaci si scoti mufa din spate... Asta ar fi tot. Pe buton sunt niste cleme..ai sa vezi. 2 pe o parte, 2 pe alta. Tragi usor de ele si o sa iti iasa partea din fata. Ai sa vezi ledurile, dar nu ai acces la ele sa le dezlipesti. Asa ca iei o surubelnita, bagi usor sub placa cu leduri si tragi in sus. Placa o sa iasa din clemele alea...si na, de acolo te descurci! Sper ca ai inteles explicatia mea. Daca nu imi dai add pe mess si o sa iti trimit cateva poze :). Bafta. Si am primit si plasmele. Sunt super. O sa fac poze cu ele pe masina la mine.
PS. La consola centrala..mi-a zis cineva ca la butoanele de la AC si dezaburire sunt tot leduri si se pot schimba la fel de usor. Problema ar fi la comenzile de aer...care au 3 becuri... si nu leduri. E ceva mai mult de lucru acolo si cred ca si folia aia din fata becurilor e verde...ca la ceasuri. Alta problema. O sa va spun cum am rezolvat la mine. (Cand o sa am timp sa desfac)

In pozele puse de mine se arata comenzile de aer iluminate cu led. Dar uitati-va ce munca de sclav e acolo. Eu unul nu as avea rabdare sa pun atatea leduri...si mai sunt si SMD`uri...de alea de telefon.
Fişiere ataşate
CIMG1565.jpg
(137.02 KiB) Descărcat de 4188 ori
CIMG1566.jpg
(87.33 KiB) Descărcat de 4176 ori
Sebastian.C
Member

Mesajde Sebastian.C » 31 Oct 2007, 04:16

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine :shock: 8) :shock: dupa cum ziceam.....
Sebastian.C
Member

Mesajde 4focus » 31 Oct 2007, 19:17

mersi seba!dar ce faci tu e munca de chinez batran!
dar se vede si rezultatele,iese treaba faina!
numa bine

Cum recunosti un om de exceptie...cand toti imbecilii se unesc impotriva lui vorba unui coleg de forum
4focus
1nsane Member

Mesajde 4focus » 31 Oct 2007, 19:18

consola centrala ai ideie cu o pot demonta?
mersi!

4focus
1nsane Member

Mesajde Sebastian.C » 31 Oct 2007, 22:11

loooooool =))))))) nu stiu daca e de chinez batran, dar mie imi place. Sau daca tu zici de ledurile alea mici si multe din poze.... alea nu le-am facut eu!!! Am luat pozele de pe un forum din germania. Probabil un neamt cu rabdare multa a facut aia :D

Consola centrala....ceva mai complicat! Scoti casetofonul sau ce ai. Daca ai original. Si o sa vezi 4 suruburi. Le desfaci si incepi sa tragi usor de consola..de sus in jos
O sa iara destul de usor. Problema e ca trebuie neaparat scoase mufele de la butonul de avarii si de la ceas.Eu am incercat intr-o zi sa scot mufele ..si n-am prea reusit sa o scot aia de la ceas. Si m-am lasat. O sa incerc eu
Sebastian.C
Member

Mesajde BoogY » 15 Noi 2007, 03:31

Ieri mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa modific cadranele focus-ului meu.Ii multumesc lui ffocus ptr ca mi-a dat foliile gata taiate si mi-a usurat munca.Asadar am dezlipit folia originala,am matuit plasticul din bord cu smirghel fin si am lipit prima folie de culoare neagra,peste ea folia alba care este si cea care da culoare cadranelor.Pe spate peste gradatii am lipit banda de izolat albastra ca sa dau culoare gradatiilor.Am folosit 14 leduri albe si 4 rosii,a durat ceva pana le-am pozitionat astfel incat sa obtin o lumina cat mai uniforma.Sub fiecare ac am pus cate un led rosu si potrivit astfel incat sa nu incurce cursa acului si sa dea o lumina cat mai clara pe ac.
Dupa toata treaba asta a urmat calibrarea acelor,care mi-a luat cam 1 ora,montat bordul la loc si admirat.
Urmeaza sa fac o fotografie cu bordul montat...
Fişiere ataşate
leduri.jpg
(35.78 KiB) Descărcat de 4030 ori
cadrane.jpg
(20.59 KiB) Descărcat de 4030 ori
BoogY

Mesajde BoogY » 15 Noi 2007, 03:32

Cadrane
Fişiere ataşate
cadranne2.jpg
(29.45 KiB) Descărcat de 4024 ori
BoogY

Mesajde Boggy » 15 Noi 2007, 10:41

O intrebare am si eu.
Am un prieten care a mai facut si inca mai repara la asta :D
A facut ceva asemanator la un opel frontera.Singura problema e ca atunci cand mergi alternatoru incarca si pe circuit ai 14V in loc de 12V cum ai pe baterie.
Ledurile care le-a luat el si banuiesc ca si ale tale se alimenteaza la 2.5V.
Dupa ce le-a facut si montat prima data a mers cam o saptamana dupa care au inceput sa se arda.Vreau sa-mi spui si mie daca ai patit acelasi lucru sau nu si daca nu s-a intamplat sa-mi spui cam cum le-ai legat.(cate ai pus in serie)
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde unariciflocos » 15 Noi 2007, 12:39

$1 scrie:$2eri mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa modific cadranele focus-ului meu.Ii multumesc lui ffocus ptr ca mi-a dat foliile gata taiate si mi-a usurat munca.Asadar am dezlipit folia originala,am matuit plasticul din bord cu smirghel fin si am lipit prima folie de culoare neagra,peste ea folia alba care este si cea care da culoare cadranelor.Pe spate peste gradatii am lipit banda de izolat albastra ca sa dau culoare gradatiilor.Am folosit 14 leduri albe si 4 rosii,a durat ceva pana le-am pozitionat astfel incat sa obtin o lumina cat mai uniforma.Sub fiecare ac am pus cate un led rosu si potrivit astfel incat sa nu incurce cursa acului si sa dea o lumina cat mai clara pe ac.
Dupa toata treaba asta a urmat calibrarea acelor,care mi-a luat cam 1 ora,montat bordul la loc si admirat.
Urmeaza sa fac o fotografie cu bordul montat...

Am facut si eu operatiunea asta, dar in loc sa schimb folia am indepartat stratul verde de pe cea veche. Folia ta e facuta la cutter-plotter? Cum as putea sa fac si eu rost de una?

Eu am folosit 12 leduri pentru fundal si 4 pentru ace, fiecare inseriate cate 4. Ledurile sunt de 5 mm si 3.5 v si am folosit un burghiu de 5 pentru a le monta direct in carcasa din spatele ceasurilor. Calibrarea acelor nu am mai avut rabdare sa o fac pentru ca am zis ca urmeaza sa mai lucrez la chestia asta.
unariciflocos
1nsane Member

Mesajde BoogY » 15 Noi 2007, 15:17

Salut,
Foliile erau facute la cutter plotter,am fisierul vectorizat daca il vrei,decat sa-l scoti la plotter.
In legatura cu led-urile la inceput nu s-au aprins,am schimbat polaritatea nimic,pana cand mi-a venit ideea sa pun un bec inseriat cu alimentarea ledurilor,astfel sa dea curent si ledurilor,eu am folosti rezistente de 620ohm,si merg fara probleme.Sper sa nu se arda:)
BoogY

Mesajde unariciflocos » 16 Noi 2007, 19:18

Ai cumva template pentru fata de diesel? As ramane etern indatorat :)
unariciflocos
1nsane Member

Mesajde BoogY » 16 Noi 2007, 22:31

:( Nu din pacate...
BoogY

Mesajde Moadib » 17 Noi 2007, 03:15

POZE ..fratilor ca mi-a intrat in sange ideia si vreau si eu .... poze cu ce a iesit ... :mrgreen: plzzzzzzzzz!!!!!!
2000 Ford fOCUS HatchBack 1.6 zetec
Acolo unde toata lumea e nebuna, nimeni nu e nebun.......(Stanislaw Lem)
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Maşina: Ford Focus Mk3.5

Mesajde BogdanF » 19 Noi 2007, 00:41

Felicitari, ai facut treaba frumoasa. Traiasca ffocus
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde BoogY » 19 Noi 2007, 04:22

Da,traiasca!
Acum intampin o problema,si anume unul din leduri a atins 1 pin din cei 4 ai bobinei care pune acul vitezometru in miscare si nu-mi mai indica Am 2 erori stocate in computer si ambele se refera la vitezometru.Am demontat iar,pus led in alta pozitie,astept sa vad rezultatul.Pana una alta ma gandesc sa fac alte cadrane,albe parca nu ma incanta asa tare.
Dar toate astea cand voi reusi sa schimb bobina de inductie sa pot folosi cei 4 cilindrii si nu 3:P
BoogY

Mesajde marius1981tm » 23 Noi 2007, 22:50

Da' pentru Mondeo mk3 nu sunt ceasuri albe? as vea si io sa-mi pun. si leduri etc
marius1981tm
Incepator

Mesajde BoogY » 23 Noi 2007, 23:03

Bineinteles ca exista,trebuie doar sa cauti.Sau daca te pricepi ti le faci singur.
BoogY

Următorul

Înapoi la Tuning