Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
05 Feb 2013, 22:46
Buna, unde pot gasii vopsea termorezistenta Rosie aplicabila cu pensula? Ce culoare de grund se aplica inaite de vopsire pt. ca vopseaua sa nu isi schimbe nuanta?
22 Mar 2013, 13:24
Salut!
Nu este neaparat nevoie de vopsea termorezistenta. Eu am curatat bine bine etrierii de rugina si mizerie, degresat bine si apoi le-am vopsit cu vopsea normala.
Ar fi bine sa optezi pentru o vopsea cumparata de la magazin si aplicata cu un pistol de vopsit pentru ca vopseaua din sprayuri nu este la fel de rezistenta. Poti sa o aplici si cu pensula numai ca nu o sa fie un finish asa de frumos ca un cazul pistolului.
Bafta!
24 Mar 2013, 09:39
Salut!
Am vopsit acum 2 saptamani etrieri cu un spray de la MOTIP Tuning Line Rosu dupa o curatare foarte miticuloasa cu tot felul de perii si spray-uri si dupacea montajul foliei petru protectia caroseriei. Toata operatiunea a durat vreo 6 ore, dar sunt multumit de rezultatul final.
Am fost surprins in timp ce curatam etrieri ca pe spate sunt din dur-aluminiu.
Am atasat si niste poze cu rezultatul. Acum sper sa ii iau si niste jenti mai frumoase.
- Fişiere ataşate
-

-

-

24 Mar 2013, 10:17
Foarte reusit rezultatul! Ti-a ajuns un spray pentru toti etrierii?
24 Mar 2013, 10:28
Da, a mai si ramas vreo 75 ml si am dat 3 maini pe fiecare etrier.
01 Apr 2013, 19:57
Buna treaba ! Si eu vreau sa ii vopsesc, dar sa se mai incalzeasca.
01 Apr 2013, 20:03
Am deja vreo 4 masini facute la activ, deci pot sa-mi dau cu parerea.
Cea mai buna vopsea este FOLIATEC pe care dai 150 RON si-ti ajunge de 2 masini.
La niciuna n-am avut probleme, se da inclusiv pe bloc motor si chiulasa etc. Rezista la nu stiu cate sute de grade, este solutia profi.
Pachetul contine spray cu care se curata suprafata, apoi vopsea + intaritor care se amesteca. Se da cu pensula se usuca repede si n-are moarte.
Vopselele la spray sau alea de garduri se cojesc in timp scurt...
01 Apr 2013, 20:12
Foarte tare si complet kit-ul Foliatec. Are o gama suficienta de culori dar si efecte:
-lucioase: rosu, galben, albastru, negru, verde, portocaliu, alb;
-metalizate: auriu, roz, carbon-gri, cupru, argitiu;
-mate: rosu, negru;
Thx Twist !
01 Apr 2013, 20:20
Cu placere.
Sambata am manjit etrierele si la trotineta asta de Focus, cu negru.
Mi-e sila sa-i fac poze...
01 Apr 2013, 20:24
Ramane sa vedem daca e asa cum zici tu...... Eu zic ca depinde si de cine conduce masina si de cum o conduce. Nu zic ca Foliatecul este prost dar nu este singura vopsea care rezista pe etrieri.
01 Apr 2013, 20:32
mergi la un magazin de vopsele auto si este vopsea etrieri la 25 lei spray-ul iti trebuie 1 si jumatate si daca cureti bine nu se mai cojeste, la logan le-am vopsit cu din aceasta sui am mers 4 ani (100000 km) si nu a sarit sau cojit, sa isi revina vremea ca o sa le fac si la ford cu acelasi tip de vopsea
02 Apr 2013, 18:26
Daca vopseaua nu a sarit in 4 ani inseamna ca este de calitate si ar fi mai putini bani alocati
07 Apr 2013, 21:45
sustin ce zice cj86sef!
la mine cred ca sunt vopsiti de vreo 6 ani si nu s-a cojit nimic,doar ca trebuie improspatat la fiecare 2 ani,adica isi pierde din luciu si culoare(se depune praful)cu toate ca se curata cu spray de frana
sunt curios daca foliatec-ul asta dupa cativa ani mai este asa de vie vopseaua pe etrieri
numa bine!
08 Apr 2013, 22:10
$1 scrie:$2sunt curios daca foliatec-ul asta dupa cativa ani mai este asa de vie vopseaua pe etrieri
numa bine!
Da, este ca in prima zi.
Si nu trebuie curatata cu nimic, se spala de praf odata cu masina, de fapt, e mai rezistenta ca vopseaua masinii cu mult...
10 Apr 2013, 09:56
eu am incercat spray-ul de curatare de la foliatec si nu mi-a parut mega extraordinar (mizeria nu se curata mai deloc) motiv pentru care voi sabla si vopsi electrostatic etrierii
10 Apr 2013, 16:44
Spray-ul nu e pt. mizerie , e doar un degresant ce pregateste suprafata pt. a adera vopseaua pe ea.
Pt mizerie folositi cu incredere peria de sarma !!!
17 Apr 2013, 15:17
am frecat cu peria de sarma de mi-a sarit ochii si tot nu a iesit cum mi-ar fi placut mie...
26 Apr 2013, 11:17
sunt treburi care fara masinarie nu iese deloc bine. tot ce iti trebuia este o bormasina la curent si una doua perii rotative care le gasesti prin bazar la 2 lei bucata si ochelari si manusi de protectie (OBLIGATORII). FIXEZI etrierii intr-o menghina si spor la treaba. ii faci luna. ii degresezi ii vopsesti de vreo 3-4 ori apoi ii lasi la uscat o zi. poti sa ajuti uscarea si cu un pistol cu aer cald.
sa aveti un weekend placut.
fix asa ceva am folosit eu, scule ieftine dar perfecte pentru treburi din astea:
http://victorghinea.ro/scule_electrice/ ... 1244239019[1].jpg
http://www.scule.com/images/62h321.jpghttp://www.safetyplus.ro/components/com ... 680544.jpghttp://i.clubafaceri.ro/clients/29/4598 ... 23_big.jpg
04 Iul 2013, 22:48
i-am sablat si vopsit electrostatic intr-un final. au iesit super, numai ca nu ma asteptam sa se vopseasca si garniturile antipraf

asadar mare atentie daca vreti sa ii vopsiti electrostatic. in rest finisajul e unul foarte bun, stratul de vopsea este destul de gros.
23 Iul 2013, 21:15
eu am facut etrieri pe spate cu colegule FlorinB si crede ma ca am frecat si eu si el la plolizor cu perie de sarma 2-3 ore si a iesit ca de fabrica argintii . apoi i-am vopsit cu vopsea de soba rezista la 600 grade sper sa tina !!!
10 Aug 2013, 21:54
Am vopsit si eu deocamdata doar etrierii pe spate, ocazie cu care am schimbat si placutele de frana.
Chiar si dupa 2000 de km placutele imi bat ca si cum as avea niste oale legate dupa mine. Are cineva idee ce as putea sa fac in afara de sa schimb placutele.
Multumesc.
12 Aug 2013, 10:00
ce fel de placute ai pus? poate sunt si discurile duse, ai verificat?
12 Aug 2013, 17:58
$1 scrie:$2m vopsit si eu deocamdata doar etrierii pe spate, ocazie cu care am schimbat si placutele de frana.
Chiar si dupa 2000 de km placutele imi bat ca si cum as avea niste oale legate dupa mine. Are cineva idee ce as putea sa fac in afara de sa schimb placutele.
Multumesc.
placutele fac zgomot ptr ca nu sunt originale/nu au dimensiunea celor originale
ele trebuie sa intre perfect pe suportul de etrier si sa nu joace la capete...
26 Aug 2013, 19:34
Am reusit sa scap de zgomot. Am schimbat placutele intre ele - cea cu arc am pus-o in spate iar cea simpla in fata discului.
Am liniste din nou...
Apropos, placutele sunt Road House iar in curand trebuie sa le schimb pe cele de pe fata. Ma gandesc la originale sau ATE. Tot atunci voi cosmetiza si etrierii fata.
13 Oct 2013, 14:24
$1 scrie:$2u am facut etrieri pe spate cu colegule FlorinB si crede ma ca am frecat si eu si el la plolizor cu perie de sarma 2-3 ore si a iesit ca de fabrica argintii . apoi i-am vopsit cu vopsea de soba rezista la 600 grade sper sa tina !!!
Salut
Referitor la vopsirea etrierilor..... le-ai vopsit pe masina sau ai dat jos etrierii?ce ai folosit ? ce recomanzi la vopsirea lor si la ce sa fiu atent in timpul operatiunii?
Mc
16 Oct 2013, 21:32
Nu vreau sa mai incarc site-ul. Aveti poze cu etrierii aici:
viewtopic.php?f=54&t=14803&p=1289869#p1289869