Tuning

Nevoia inelelor de reducere a diametrului la jante?

Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!

Nevoia inelelor de reducere a diametrului la jante?

Mesajde SlyMaximus » 29 Mai 2014, 15:09

Tocmai mi-am comandat un set de jenti Enzo W 6.5x15 5/108/48/70.1 ce vin cu kitul de montare continand prezoanele.
Azi am mai citit despre jante si am dat de un articol interesant si aici mi-o atras atentia o chestie: "Alezajul central al jantei se refera la prelucrarea din mijlocul rotii care centreaza janta pe butuc. Avand in vedere ca majoritatea jantelor sunt produse in serie, acestea sunt fabricate cu un alezaj largit, care poate fi micsorat cu ajutorul unor inele de reducere a diametrului. Aceste inele sunt fabricate din plastic dur sau metal. Rolul inelelor este acela de a centra rotile perfect pe ax, evitand astfel jocurile radiale ale rotii dupa montarea ei. Fara montarea acestor inele exista riscul aparitiei de vibratii, chiar daca rotile sunt montate corect si perfect echilibrate.".

Intrebarea e daca aceste inele chiar sunt absolut necesare desi janta corespunde caracteristicilor furnizate de diverse site-uri de profil vanzari anvelope+jante.
SlyMaximus
Incepator

Maşina: Ford Focus 2 Trend Sedan 1.6i 2008 100CP

Re: Nevoia inelelor de reducere a diametrului la jante?

Mesajde addy2002 » 29 Mai 2014, 16:51

cam trebuie daca vrei sa poti merge cu viteza fara sa vibreze
addy2002
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta Ghia + imbunatatiri, 2005, 1.4 TDCI
VIN: WF0HXXGAJH5C02432

Mesajde alyn_acn » 29 Mai 2014, 18:45

La focus diametrul gaurii centrale este de 63 mm, daca-mi amintesc bine.
Cauta simplu pe Google : problema xyz/clubford
Regulament forum : ucp.php?mode=terms
alyn_acn

Maşina: Ford Mondeo Titanium
VIN: WF0EXXWPCEFKxxxxx

Mesajde SlyMaximus » 01 Iul 2014, 22:29

Scuze pentru intarzierea cu care raspund acestui topic din lipsa de notificari. Din fericire, jentile au venit cu inele si n-a fost nevoie de altceva aditional.
La cateva aprox. doua sute de km dupa montare facusem o plimbare de test pe autostrada si a fost OK.

Mai tarziu, in concediu pe autostrazi din vest am simtit putin vibraj in volan si ma bate gandul sa revizitez vulcanizarea pentru reechilibrare rotilor.
SlyMaximus
Incepator

Maşina: Ford Focus 2 Trend Sedan 1.6i 2008 100CP

Mesajde irinel_g » 18 Aug 2014, 22:20

Inelele sunt absolut necesare. Eu aveam vibratii dupa 120 km/h , m-am chinuit cu reechilibrari, am pus inclusiv inele de plastic, dar pana nu am pus unele de otel cu diametru perfect egal cu cel al butucului la interior si cu cel al gentii la exterior nu au disparut vibratiile. Nici nu va dati seama ce importante sunt aceste inele!!!!
irinel_g
Incepator

Maşina: Ford
VIN: WFOHXXGAJH5B58589

Înapoi la Tuning