$1 scrie:$2oate aceste topicuri ar trebui lipite intr-un singur topic sticky cu titlul "Motorizari 2.0 diesel - probleme si sfaturi de reparatii", pentru ca acestea sunt probleme comune.
Acum intelegi de ce spun ca un singur topic pentru "probleme la motor" este prea general pentru a mai fi util?
daca nu se supara nimeni de o parere:
cred ca ar fi utila o sectiune a forumului pe care sa se colectioneze linkurile catre discutiile pe teme clare (sau amestecate, dupa caz)
concret: pe fiecare sectiune a forumului se discuta despre anvelope, despre pompe de benzina, despre alternatoare, despre baterii, da? pe indexul la care m-am gandit eu ar putea sa sa faca un topic despre baterii (numit, sa zicem, "Acumulatorul: functionare, exploatare, intretinere, in locuire"), pe care sa sa puna doar linkurile catre toate discutiile care au aceasta tema, nu sa se aduca, indiferent de modelul de ford (problemele sunt asemanatoare):
- (primul post)
voltaj baterie originala (o indicatie catre subforumul pe care s-a discutat asta -
focus 2, plus cateva cuvinte despre ce s-a amintit pe-acolo -
caracteristici de compatibilitate: dimensiuni, capacitate, firme producatoare)
- (postul al doilea)
durata de viata la o baterie originala Motorcraft! (
focus 1, durata obisnuita de viata a bateriei, incarcarea pe redresor, curenti de incarcare, modalitati de prelungire a vietii bateriei etc)
- (postul al treilea)
baterie (
fiesta 3; modele de baterie compatibile cu fiesta 3, defectiuni la alternator, aprinderea martorului "baterie" din bord, discutii teoretice despre functionarea bateriei, detalii despre intretinerea si repararea alternatorului, diagnosticarea incarcarii defectuoase, defectiuni ale releului regulator, identificare conexiuni proaste)
si tot asa si cu claxonul, cu vitezometrul, cu pompa de apa, cu termostatul si cu ce-o mai fi
stiu ca ar fi un volum marisor de munca, dar daca pune osu' fiecare moderator, pe sectiunea lui, si se mai gaseste si cate un binevoitor-doi care sa dea o mana de ajutor (fiecare in sectiunile care
ne intereseaza mai mult), cred ca ar putea sa iasa o baza de informatii de toata frumusetea, si organizata intr-un mod accesibil si inteligent
daca e sa se initieze asa ceva, eu ma bag: ma apuc de vreun model oarecare de ford si incep sa fac "fisa" fiecarui topic, cu link, titlu, si un rezumat succint