Feedback . Reclamaţii . Sugestii . Arhivă

Nemultumire legata de moderarea sectiunii Mondeo 3 de DGAlex

Moderator: Automatistul

Nemultumire legata de moderarea sectiunii Mondeo 3 de DGAlex

Mesajde dantes2007 » 05 Noi 2009, 23:44

am o intrebare simpla pentru voi '' acesta este un forum pentru diesel?''.De fiecare data cand un membru cu un benzinar deschide un topic cu o problema acest topic este inchis imediat de domnul DGAlexandru si acel membru este trimis la singurul topic al benzinarilor ''probleme sfaturi reparatii s.a.m.d'' .Daca un membru cu diesel vine cu o problema discutata in fiecare zi nu este nici o problema,i se aduce la cunostinta acest lucru si cam atat, dar daca este ceva legat de benzina....suntem trimisi direct la acel topic.Hai sa facem dreptate,haideti sa comasam toate topicurile de la diesel intr-un singur topic si avem 2 topicuri''benzina'' si ''diesel''.Acel topic al ''benzinarilor''este atat de vast si se discuta atatea probleme in el incat cu greu poti sa prinzi firul discutiilor de acolo,mai exact este o ''cacialma''.Erau niste topicuri foarte interesante deschise unde toti ne-am dat cu parerea si deodata ''topic inchis'' mergeti la topicul benzinarilor.Daca mai sunteti si altii de aceeasi parere cu mine va rog sa scrieti .

cu respect
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 06 Noi 2009, 10:27, modificat 1 dată în total.
Motiv: Titlu
dantes2007
Gold Member

Maşina: ford ka 1997,ford mondeo 2001 1.8 125 cp benzinar
VIN: 00000000000000000

Re: nemultumire

Mesajde DGAlexandru » 06 Noi 2009, 00:04

Vezi ca tot nu te-ai pus la punct cu Regulamentul.
Exista topic deja deschis pentru astfel de plangeri / nemultumiri.

Acesta se inchide, normal.

P.S. A fost decizia voastra sa va folositi de acel topic al benzinarelor. Mondeo-urile diesel au si ele topicurile lor dedicate, vezi "temperatura motot TDDi", "Martor buji aprins urmat de oprire motor" .. si multe altele.
Una din problemele expuse in acel topic care a fost inchis de mine chiar se regaseste in topicul la care am facut referire... celelalte nu stiu, dar nu m-ar mira sa fie si ele, ca-mi par cunoscute.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Re: Nemultumire legata de moderarea sectiunii Mondeo 3 de DGAlex

Mesajde DGAlexandru » 06 Noi 2009, 10:34

L-am redeschis si l-am mutat unde trebuie. Am modificat si titlul ca sa fie mai sugestiv :P

Va astept cu propuneri / sugestii.. cum vreti voi sa fie sectiunea Mondeo, 3 in principal, ca vad ca aici sunt problemele.

Dupa mine, atata timp cat sunt niste probleme generale, des intalnite, prefer sa le gasesc intr-un singur topic de 10 pagini decat sa le citesc in 10 topicuri de cate 1 pagina. Munca de a le citi e oarecum aceeasi, dar ma gandesc ca topicul de 10 pagini a fost vazut de mai multe persoane si fiecare si-a dat cu parerea, si-a adaugat experienta si cel mai probabil s-a ajuns la un consens. In topicurile separate pot gasi rezolvari diferite, ca sunt mai putini cei ce si-au spus parerea, si acum voi sta sa ma gandesc care rezolvare s-o aleg. De asemenea, e posibil ca o persoana care stie rezolvarea pentru acea problema sa se fi saturat sa tot scrie rezolvarea in fiecare nou topic creat pt. acea problema.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde dantes2007 » 09 Noi 2009, 13:39

un topic separat poate fi observat mai usor.Totusi cred ca mondeo 3 benzina are nevoie de mai mult de un topic.Dar tu cum faci totul sa iti arati ''muschii de moderator'' nu ai inteles ce am vrut eu sa spun.Ai aruncat acest topic intr-un colt unde foarte putini membrii intra in speranta ca se va depune rapid praful pe el.Nu inteleg de ce mi-ai modificat titlul,daca vroiam un astfel de titlu stiam si singur sa il scriu.Ai modificat titlul in asa fel incat sa pari pus la zid.Daca un membru iti aduce la cunostinta o problema care este evidenta tu in calitate de moderator trebuie sa tii cont de cerinta membrului nu sa privesti ideia ca pe o jignire personala.Tot respectul pentru ceilalti moderatori isi merita pe deplin postul.
dantes2007
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 09 Noi 2009, 16:02

Draga utilizatorule, trebuie sa intelegi ca avem un Regulament pe acest Forum, Regulament cu care ati fost de acord atunci cand v-ati inscris pe Forum. Topicul acesta, deschis de dvs., cu titlul initial "nemultumire" si la sectiunea Mondeo 3 incalca acest Regulament; de aceea a fost mutat in aceasta sectiune, dedicata pentru astfel de probleme. Titlul simplu pe care i l-ati dat nu spunea mare lucru; inca de prin clasa a 2-a invatam ca titlul unei compuneri trebuie sa rezume cat de cat subiectul acesteia si sa fie cat mai relevant.
Problema expusa de dvs. nu este fondata si cu atat mai putin evidenta, deci nu inteleg de ce o tot repetati. Nu sta nimeni sa numere cate topicuri sunt pentru motorizarile pe benzina si cate sunt pentru cele pe motorina. In cazul in care vedem un topic nou deschis in care se cer anumite rezolvari pt. probleme care stim ca au mai fost discutate atunci inchidem acel topic si il invitam pe cel care l-a deschis sa se foloseasca de functia Cautare sau in cazul in care stim in ce topic poate gasi informatiile necesare, oferim linkul catre acel topic sau titlul acestuia.

Va rog sa-mi aratati si mie, concret, pe ce va bazati cand spuneti ca mi-am aratat "muschii de moderator"... ati primit vre-un avertisment nefondat ? Oare nu trebuia sa va dau unul pt. ca ati inceput sa scrieti prostii in topicul "dedicat" benzinarelor ?

Imagine
DGAlexandru

Mesajde dantes2007 » 09 Noi 2009, 17:42

ce ''prostii'' am scris eu pe topicul dedicat benzinarilor?
dantes2007
Gold Member

Mesajde dantes2007 » 12 Noi 2009, 12:08

Uitati domnule DGAlexandru ca problema este fondata,a fost observata de alt moderator care are o viziune mai buna asupra realitatii.Si erati gata sa ma pedepsiti pentru ca am deschis gura......
dantes2007
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 12 Noi 2009, 13:17

Iar vorbiti nefondat. Unde eram eu "gata sa va pedepsesc pt. ca ati deschis gura" ? Problema expusa de dvs. in mod gresit s-a discutat in cadrul echipei de moderare. Problema acelui topic e ca are multe posturi care nu sunt la subiect... dar de aici pana la a spune ca se doreste (mai bine zis ca as dori eu, ZEUL) un singur topic pt. benzina si restul sectiunii pentru motorizarile diesel e o mare diferenta.

Imagine
DGAlexandru

Mesajde Clau_logo » 13 Noi 2009, 10:56

Salut
@dantes2007 in primul rand vreau sa intelegi un lucru foarte clar,acel topic l-am facut in ideea de a ajuta lumea nu ca sa ii incurc,in weekend o sa ma ocup de problema asta,pentru ca asa am gandit-o si eu cum a zis Daniel Ardelean,doar ca nu am mai avut timp sa specific asta,din 2 motive:
1.pentru ca scriu de la munca atunci cand prind timp si vreau sa ma delectez un pic dar nu numai atat ci sa ii ajut pe cei care sunt aici cu lucrurile ce le-am experimentat eu.
2.era un tip care isi baga ceva in acest forum si m-a enervat la culme atitudinea lui,sunt multi desptepti pe lumea asta.
In al doilea rand da si tu o geana pe alte forumuri si ai sa vezi ce haousuri sunt acolo,aici e mai ordonat si mai logic plus ca nu toti moderatorii au timp sa stea 24 din 24 pe forum au familii servici alte activitati,si crede-ma multi iau injurat la inceput dar chiar aveau dreptate pentru ca omul nu e invatat sa caute merge totul pe ideea "plange-te si tii se va da" ceea ce nu e ok,sunt de principiu ca un lucru il deprinzi mai bine daca cauti si citesti,e o functie mare cautarea asta si multi nu o folosesc prin vara era plin topicul mondeo 3 cu posturi inchise pentru ca tot ce aveau nevoie gaseau repede daca stiau cum,dar asta e,cat despre moderatori au si ei o limita de toleranta,nu poti sa umplii forumul cu cacaturi de topicuri care sa se repete de 1 milion de ori de dragul cuiva care nu e invatat sa caute si sa citeasca da e nevoie de timp nu ii ia nimanui foc masina,si atunci cand se strica nici un service nu il ajuta atunci cand vrea el merge totul cu programare iar disperarea omului creste lucru care e de inteles pana la urma dar totusi macar sa ne ajutam cu intelegere si rabdare.E foarte usor sa stai cu sabia deasupra capului cuiva si mai ales cand are o problema,dar sunt si altii nesimtiti cum a fost cazul aceluia care isi facea treburile in forumul asta si care m-a scos din nervi.Si in alta ordine de idei sa stii ca sunt moderatori pe forumul asta pe care daca ii suni si vb cu ei te ajuta garantat,dar sunt oameni si ei si trebuie intelesi din prisma faptului ca au grija de forumul asta.

@Daniel ma ocup in weekend si o sa iti trimit o structura la cum m-am gandit eu.
Pana atunci sa auzim de bine.
Drive safely, girls prefer you in one piece!
https://www.facebook.com/groups/199901473710273/
Clau_logo
Gold Member

Maşina: Mondeo Mk3 Titanium X 2.0 TDCI

Mesajde DanielArdelian2 » 13 Noi 2009, 11:49

Clau_logo,
Multumesc anticipat.

DGAlexandru scrie:Dupa mine, atata timp cat sunt niste probleme generale, des intalnite, prefer sa le gasesc intr-un singur topic de 10 pagini decat sa le citesc in 10 topicuri de cate 1 pagina.

Ceea ce spui tu are sens, dar pana la o limita. Limita este atinsa cand problemele sunt atat de diferite.

Daca ar fi sa tratam problemele la diesel la fel ca si in topicul acela cu benzinarele, ar trebui sa concatenam topicurile urmatoare:

Tutorial curea accesorii/agregate (155 replies)
Aprindere bec bujie in mers urmat de oprire motor (270 replies)
INDOPARE EGR CU POZA, SI CURATARE GALERIEI DE ADMISIE (187 replies)
temperatura motor TDDI (250 replies)
bujie rupta in bloc (23 replies)
probleme VOLANTA (95 replies)
...

Toate aceste topicuri ar trebui lipite intr-un singur topic sticky cu titlul "Motorizari 2.0 diesel - probleme si sfaturi de reparatii", pentru ca acestea sunt probleme comune.
Acum intelegi de ce spun ca un singur topic pentru "probleme la motor" este prea general pentru a mai fi util?

N-a zis nimeni ca trebuie sa fie 10 topicuri despre pompa de benzina, ba din contra. Trebuie sa fie cam asa:
- un singur topic despre pompa de benzina - preturi, poze, coduri de piese, instructiuni de demontare si montare
- un singur topic despre clapetele din galeria de admisie la modelele pre-facelift - preturi, poze, coduri de piese, instructiuni de demontare si montare
- un topic despre probleme la aprindere (bujii, fise, bobine de inductie) - preturi, poze, coduri de piese, instructiuni de demontare si montare

Si de asemenea, este de asteptat ca moderatorii sa aiba grija sa nu se discute despre probleme cu directia in topicul despre bujii si probleme cu becurile de la stopuri in topicul despre pompa de benzina.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde temir » 13 Noi 2009, 13:07

Toate aceste topicuri ar trebui lipite intr-un singur topic sticky cu titlul "Motorizari 2.0 diesel - probleme si sfaturi de reparatii", pentru ca acestea sunt probleme comune.
Acum intelegi de ce spun ca un singur topic pentru "probleme la motor" este prea general pentru a mai fi util?

daca nu se supara nimeni de o parere:

cred ca ar fi utila o sectiune a forumului pe care sa se colectioneze linkurile catre discutiile pe teme clare (sau amestecate, dupa caz)

concret: pe fiecare sectiune a forumului se discuta despre anvelope, despre pompe de benzina, despre alternatoare, despre baterii, da? pe indexul la care m-am gandit eu ar putea sa sa faca un topic despre baterii (numit, sa zicem, "Acumulatorul: functionare, exploatare, intretinere, in locuire"), pe care sa sa puna doar linkurile catre toate discutiile care au aceasta tema, nu sa se aduca, indiferent de modelul de ford (problemele sunt asemanatoare):

- (primul post) voltaj baterie originala (o indicatie catre subforumul pe care s-a discutat asta - focus 2, plus cateva cuvinte despre ce s-a amintit pe-acolo - caracteristici de compatibilitate: dimensiuni, capacitate, firme producatoare)

- (postul al doilea) durata de viata la o baterie originala Motorcraft! (focus 1, durata obisnuita de viata a bateriei, incarcarea pe redresor, curenti de incarcare, modalitati de prelungire a vietii bateriei etc)

- (postul al treilea) baterie (fiesta 3; modele de baterie compatibile cu fiesta 3, defectiuni la alternator, aprinderea martorului "baterie" din bord, discutii teoretice despre functionarea bateriei, detalii despre intretinerea si repararea alternatorului, diagnosticarea incarcarii defectuoase, defectiuni ale releului regulator, identificare conexiuni proaste)

si tot asa si cu claxonul, cu vitezometrul, cu pompa de apa, cu termostatul si cu ce-o mai fi

stiu ca ar fi un volum marisor de munca, dar daca pune osu' fiecare moderator, pe sectiunea lui, si se mai gaseste si cate un binevoitor-doi care sa dea o mana de ajutor (fiecare in sectiunile care ne intereseaza mai mult), cred ca ar putea sa iasa o baza de informatii de toata frumusetea, si organizata intr-un mod accesibil si inteligent

daca e sa se initieze asa ceva, eu ma bag: ma apuc de vreun model oarecare de ford si incep sa fac "fisa" fiecarui topic, cu link, titlu, si un rezumat succint
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde DanielArdelian2 » 13 Noi 2009, 13:24

temir,
Ce spui tu este foarte bine. In principiu, cam aceasta este ideea care a stat la baza sectiunii Help / Troubleshooting, desi totusi era vorba despre mutarea efectiva a topicurilor, nu doar un index catre ele, pe care nu cred ca-l citeste cineva.

Inteleg (din propria experienta) ca daca ai o minte mai organizata, asa ti se pare mai normal. Dar, din pacate, se pare ca majoritatea userilor nu gandesc asa. In mintea lor, anvelopele de Focus sunt o problema complet separata de anvelopele de Fiesta. Pentru o vreme am incercat sa facem ordine, insa am ajuns la concluzia ca este o lupta cu morile de vant si pe masura ce mutam noi topicuri generice si comune "despre anvelope", altele rasareau imediat, intr-un ritm in care ne consuma prea mult timp. Asa ca, pana la urma, ne-am cam supus dorintei majoritatii si avem topicuri separate "despre anvelope" pentru fiecare model.

Am pus "despre anvelope" in ghilimele ca o tema generica, pentru ca mai exista si alte subiecte de acest gen (uleiuri, becuri, calitatea motorinei, calitatea benzinei, instalatii GPL, lichid de spalat parbrizul, huse, consum, normele de poluare, decodarea seriilor de sasiu, etc, etc, etc).

La partea cu termostatul si cu pompa de benzina insa, nu prea sunt de acord cu tine pentru ca aici sunt totusi diferente destul de mari intre modele (preturi, poze, montare si demontare, etc).

Ideea este cam in felul urmator: o persoana fara abilitati tehnice, care are un Focus si are ceva de intrebat despre masini, vede undeva scris "Focus" si acolo da click. Nu cred ca va intra cineva in Help / Troubleshooting sa ia la rand sa citeasca indexurile respective.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Clau_logo » 13 Noi 2009, 13:28

Daniel
Nu stiu daca se poate dar zic eu ca ar fii util ca la adaugarea unui nou topic sa se poata alege direct subtopicul unde sa se posteze,adic sa nu mai fie posibila comanda de subiect nou pe mai multe topicuri ci doar de raspunde iar cei ce isi posteaza sa fie atentionati si sa mearga pe ideea asta.
Daca e o prostie sa imi spui?
Drive safely, girls prefer you in one piece!
https://www.facebook.com/groups/199901473710273/
Clau_logo
Gold Member

Maşina: Mondeo Mk3 Titanium X 2.0 TDCI

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2009, 16:49

E o prostie, iti spun eu... :D
OK, vrei sa faci un topic si iti alegi ca vrei la Mondeo. Dupa care te gandesti ca ai vrea sa-l pui si la service, si la diverse, si tot asa.
De unde crezi ca stie forumul ca este vorba de aceeasi problema???
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde temir » 13 Noi 2009, 16:57

DanielArdelian2,584243 scrie:temir,
Ce spui tu este foarte bine. In principiu, cam aceasta este ideea care a stat la baza sectiunii Help / Troubleshooting, desi totusi era vorba despre mutarea efectiva a topicurilor, nu doar un index catre ele, pe care nu cred ca-l citeste cineva.

pai mutatul e una, si implica centralizarea intregului material (doua aspecte: se ingramadeste tot, intr-un loc - subforumul-destinatie, iar al doilea aspect este ca pe subforumul-sursa dispare - cine vine si cauta "anvelope de fiesta2" si nu gaseste pe sectiunea de fiesta 2, mai deschide - iar si iar - inca un topic), pe cand crearea unui index ordonat nu face decat sa adune adresele si descrierea sumara, pe baza unor caracteristici de baza ale problemelor/pieselor/subansamblelor, si sa dea linkurile necesare

dar, vorba ta, ar avea o utilitate destul de restransa; daca mai aduni si volumul urias de munca (necesar pentru punerea in practica), atunci descurajarea creste si sporeste ca laptele cand da in foc
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde neicu_razvan » 08 Dec 2009, 19:46

Cred ca e mai organizat formul nostru decat altele,insa si pe la noi situatia degenereaza rapid.Sunt multe topic-uri care trateaza acelasi subiect,sau unele asemanatoare. Cred ca in mondeo 3 sunt 5 topic-uri care contin in nume cuvantul "distributie".E normal sa te apuce dracii cand ai 10 topicuri deschise pe zi in care cineva sa intrebe cati litrii de ulei intra la benzinar... Nimeni nu oropseste benzinarii,"e si ei oameni",mi se pare ca DGAlexandru a procedat in toate cazurile intr-un mod corect fara sa discrimineze pe cineva. Pe mondeo 3 sunt mai multe topic-uri legata de diesel,pt simplul si excelentul motiv ca sunt mai multe diesel...
neicu_razvan
Member

Înapoi la Feedback . Reclamaţii . Sugestii . Arhivă