Switch to full style
Discuţii, detalii, propuneri, nelămuriri şi înscrieri în Asociaţia Non-Profit ClubFord România
Răspunde

2% pentru ClubFORD - 2013

04 Mar 2013, 19:28

Ca si anii trecuti puteti redirectiona 2% din impozitele voastre catre Asociatia noastra. Modelele de formulare 200 (pentru contribuabili cu venituri din alte surse) si 230 (pentru contribuabili cu venituri din salarii) se gasesc mai jos.

Aceste formulare trebuie trimise la administratiile financiare pana in data de 25 mai 2013.


Ce trebuie sa faceti?

Daca sunteti contribuabil (daca vreti sa directionati un procent din impozitul dvs.) nu trebuie decit sa completati cu datele dvs formularul corespunzator (200 sau 230) si apoi sa depuneti sau sa trimiteti acest formular la Administratia Financiara de care apartineti.
Sistemul 2% este destul de usor de folosit si adminstrat.
Cota de impozit de 2% din totalul inpozitelor dumneavoastra din anul 2012 se va redirectiona catre Asociatia noastra. Noi vom primi acesti bani la sfirsitul anului 2013 si ii vom folosi ca si anul acesta pentru:
- organizare de evenimente;
- ajutorarea unor familii defavorizate;
- ajutorarea unor copii cu situatii dificile, etc.

Cui pot directiona?

Puteti directiona 2% din valoarea impozitului dvs. catre o organizatie neguvernamentala. Alegeti pe cat posibil organizatii pe care le cunoasteti sau de care ati mai auzit pentru a fi siguri ca banii sunt folositi cat mai eficient. Domeniul in care doriti sa activeze organizatia depinde numai de dvs.; ganditi-va insa ca acesti banii pot rezolva probleme din jurul dvs. care va afecteaza sau afecteaza comunitatea in care traiti.

A directiona 2% catre Asociatia Non Profit ClubFORD Romania nu este o obligatie!!!

Mai jos aveti atasata o arhiva cu Formularul 230 completat cu datele noastre (Formularul 200 este atasat si el dar nu are datele completate). Dumneavoastra va trebui doar sa va completati datele personale si sa trimiteti acest formular la Administratia Financiara de care apartineti. In cimpul "SUMA" nu completati nimic deoarece acolo va face completarea Administratia la momentul potrivit.

Pentru cei care doresc sa completeze manual datele le gasiti mai jos:

Denumire: Asociatia Non Profit Club Ford Romania
Cod de Inregistrare Fiscala: 24474699
Cont RON: RO82 RZBR 0000 0600 1090 2396

Nu uitati 25 mai 2013 este data limita pentru depunerea acestor declaratii!!!
Fişiere ataşate
Formular_200_2012.pdf
Formular 200
(268.39 KiB) Descărcat de 303 ori
formular230.pdf
Formularul 230
(160.4 KiB) Descărcat de 325 ori

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

09 Mar 2013, 02:43

bogdanv scrie:Cota de impozit de 2% din totalul inpozitelor dumneavoastra din anul 2011 se va redirectiona catre Asociatia noastra. Noi vom primi acesti bani la sfirsitul anului 2012 si ii vom folosi ca si anul acesta pentru....


ceva e gresit aici :)

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 00:45

O fi fost copy/paste

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 10:09

Daca imi este permisa o sugestie... cu scuzele de rigoare fata de dvs. admin. acestui forum...

Sa luam ca exemplu un venit anual de cca. 20 000 lei anual... 2% din aceea suma, reprezinta totusi ceva... Pentru a atrage mai multe fonduri si a stimula mai multi useri de pe acest forum sa directioneze cei 2% spre conturile asociatiei... nu puteti inlocui aceea cotizatie anuala cu cei 2%...?! Dovada se poate face trimitand pe PM catre administratia forumului o copie scanata a formularului completat si a hartiei de la administratia financiara cum ca a fost depus acolo formularul cu pricina.

Este o sugestie personala si poate o puteti lua in calcul pe viitor... ne este mai usor tuturor sa directionam 2% din impozitul pe venit catre fondurile asociatiei si cred ca ar fi foarte multi interesati de aceasta solutie care consider ca ar aduce mai multe fonduri la bugetul asociatiei decat aceea cotizatie anuala...
bogdanv scrie:Cota de impozit de 2% din totalul inpozitelor dumneavoastra din anul 2011 se va redirectiona catre Asociatia noastra. Noi vom primi acesti bani la sfirsitul anului 2012 si ii vom folosi ca si anul acesta pentru:
- organizare de evenimente;
- ajutorarea unor familii defavorizate;
- ajutorarea unor copii cu situatii dificile, etc.

Referitor la cel de al doilea subpunct... noi, cei care donam cei 2% avem dreptul sa venim cu propuneri...?! Cunosc cateva cazuri, unele dintre ele din pacate, chiar pe acest forum... nu ar fi bine sa ne ajutam macar intre noi userii de pe acest forum si sa facem publice aici pe forum aceste acte de caritate astfel incat pe viitor acest lucru sa reprezinte un exemplu pentru noi toti si pe viitor sa stimuleze si sa impulsioneze in acest fel si mai mult pe cei care doresc sa directioneaze cei 2% din impozitul pe venit si nu stiu catre cine pentru ca nu sunt hotarati...?!

Imi cer scuze daca am deranjat... sunt doar cateva opinii si sugestii personale...

Cu respect...

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 10:41

Din cate stiu eu, procedura prin care cei 2% urmeaza sa ajunga la beneficiarul indicat este destul de complicata si lunga. Nu zic ca e o idee rea, insa persoanele care necesita sprijin au nevoie de acesta urgent, iar in acest sens, vis-a-vis de problema pe care mi-ai prezentat-o in week-end, si care cere o actiune relativ urgenta, vom vorbi pe topicul de intalniri al grupului nostru, insa astept sa deschizi tu subiectul.
In ceea ce priveste prima parte a postarii tale, e un punct de vedere pe care poate il vor lua in considerare si altii.

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 11:13

Florin21 scrie:nu puteti inlocui aceea cotizatie anuala cu cei 2%?

Salut,
Ideea este una pozitiva si a fost discutata toti anii acestia in cadrul asociatiei, insa implementarea ei nu se poate face momentan din urmatoarele considerente:
1. Imediat dupa depunerea formularului, persoana respectiva poate depune un alt formular menita sa redirectioneze suma in alta parte -> nu avem cum verifica asta.
2. Sumele astfel colectate se vireaza in contul Asociatiei la finalul anului insa nu se specifica nominal provenienta lor astfel incat sa stim ca sunt de la X, Y sau Z.

In momentul in care se va schimba forma de alocare a sumelor si se vor putea identifica cei care au contribuit, vom lua, iarasi, in considerare propunerea mentionata de tine.

Cu respect,
Zvony

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 12:28

Florin21 scrie:............
Sa luam ca exemplu un venit anual de cca. 20 000 lei anual... 2% din aceea suma, reprezinta totusi ceva... ............

din pacate este vorba de 2% din impozit, nu din venit :(
deci la un venit de 20.000 lei rezulta un impozit de 3.200 lei (16%) din care 64 lei (2%) pot fi redirectionati prin acest program.

Re: 2% pentru ClubFORD - 2013

11 Mar 2013, 14:34

Multumesc pentru observatii/corecturi. Da erau citeva greseli de la copy/paste de anul trecut. Am fost atent sa modific formularele si sa fac citeva corectii dar nu peste tot.

La restul chestiounilor v-au raspuns colegii mei si le sumarizez si eu:
- 2% reprezinta suma ce se vireaza din impozitul total virat la stat deja de catre angajator sau de catre firma;
- sumele nu sint nominale si vin la gramada, anul trecut s-a strins suma de 1000 de lei din aceste donatii, suma care a fost redirectionata catre un membru ai forumului care a avut nevoie de sustinere pe timpul iernii si catre copii de la Valea Screzii sub forma de produse;
- sumele adunate sint virate la sfirsitul anului in curs in genereal pina la 31 decembrie anul curent dar nu mai devreme de 15 decembrie; (astfel suma din 2011 a fost incasata in decembrie 2012 la sfirsitul anului - cuantumul acesteia nu il stiu in acest moment)
- conform statutului nu putem inlocui taxa anuala cu aceste donatii.

UN lucru important: nu este nimeni obligat sa faca aceasta donatie catre Asociatia ClubFORD Romania. Donatiile si redirectionarea acestui procent din impozitul colectat se face strict benevol si NU conditioneaza in vre-un fel apartenenta la Asociatie, Forum sau calitatea de membru.
Răspunde