21 Noi 2011, 21:12
$1 scrie:$2ultumesc pentru sinceritate. Deci putem spune ca parerea ta despre preoti este bazata pe interactiunea cu slujitorii bisericii din proximitate + ce ai auzit pe la prieteni + ce citesti prin ziare.
Sper ca nu te superi atunci daca voi respecta parerea ta, dar o voi considera ca fiind de natura conjunctural-subiectiva.
21 Noi 2011, 21:18
$1 scrie:$2..Daniel, preotul care cere asa ceva greseste. Pe serviciul religios aferent cununiei sa da chitanta. Poti sa insisti sa-ti dea chitanta si iti va da pana la urma. Nerusinare este modul tendentios in care pui tu problema, prezinti exceptiile ca find regula.
21 Noi 2011, 21:32
$1 scrie:$2..am zis sa facem ce ''zic preotii in biserica la slujba''' nu ce fac inafara bisericii...
21 Noi 2011, 21:42
$1 scrie:$2..
Revenind : este alegerea mea sa fac, sau sa nu fac o cununie, un botez, o slujba. Ti se pare normal sa prestezi servicii gratis?
21 Noi 2011, 21:44
21 Noi 2011, 21:45
$1 scrie:$2ai idee ce inseamna o discutie obiectiva? Constructiva?
21 Noi 2011, 21:46
$1 scrie:$2..
Da, am asistat la astfel de fenomene. Te rog sa ma scuzi ca nu intru in detalii, sunt lucruri prea personale pentru a le discuta pe un forum. Dar am avut situatii in viata cand rugaciunea a facut diferenta. Acuma evident, nu ma cunosti suficient pentru a decide daca sunt o persoana cerebrala sau nu, prin urmare ma poti considera un soi de Becali sau misionar "undercover".
22 Noi 2011, 02:57
$1 scrie:$2um nu vorbeste nimeni serios cu GYOVANNY despre religie..
22 Noi 2011, 09:02
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ste alegerea mea sa fac, sau sa nu fac o cununie, un botez, o slujba.
Da, dar tu in aceasta discutie te-ai pus in pozitia celui care vrea sa arate lumii binefacerile unei cununii religioase ortodoxe. Si acum lumea asteapta cu sufletul la gura niste idei concrete (eventual niste dovezi) care intarzie sa apara. A aparut doar cea cu "atacurile energetice" pe care pana la urma si tu ai recunoscut ca n-o prea crezi.
Dreptul tau de a alege nu l-a contestat nimeni si nu acesta era subiectul discutiei (desi eu iti spun din proprie experienta ca varianta sa nu faci nu prea este realista in Romania astazi pentru ca vei avea de infruntat o societate surprinzator de intoleranta in raport cu valorile morale pe care se pretinde ca le aduce religia majoritara).
$1 scrie:$2$1 scrie:$2i se pare normal sa prestezi servicii gratis?
"Om de paie": http://ro.wikipedia.org/wiki/Om_de_paie
$1 scrie:$2$1 scrie:$2u vreau sa am o biblioteca de unde sa imprumut o carte; vreau si o filarmonica unde sa ascult o muzica buna; vreau o biserica unde sa pot merge la o slujba sau poate sa vorbesc cu mine... acolo - astea cu ce crezi ca se fac? Cine crezi ca le face? Extraterestrii?
Eu nu vreau o biserica. Personal nu-i vad rostul (pentru ca tot ceea ce ofera biserica sunt niste superstitii, din punctul meu de vedere) si oricum sunt destule, poate chiar prea multe.
$1 scrie:$2$1 scrie:$2rezi ca are rost sa spun aici ca religia X este mai proasta si ailalta e mai buna? Nu ar fi o discriminare sa facem asta aici? Nu incalcam regulile forumului.
Sunt convins ca ai inteles ce am vrut sa spun.
Am inteles ca nu ai inteles intrebarea. Nu ti-a cerut nimeni sa spui ca religia X este mai proasta si ailalta e mai buna. Din contra. Discriminarea femeilor este un element comun al acestor trei religii. Iar asta este un lucru pe care cineva care a studiat biblia si o considera "principala lucrare" m-as astepta sa-l cunoasca.
$1 scrie:$2$1 scrie:$2i idee ce inseamna o discutie obiectiva? Constructiva?
Da, am. Si stiu ca o asemenea discutie nu include glume de genul "sunteti praf" sau "nici nu ma obosesc sa citesc prostiile pe care le scrii" sau "nu te bag in seama".

$1 scrie:$2PS: De ce simti nevoia sa scrii neaparat cu litere ingrosate?
22 Noi 2011, 09:06
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ai idee ce inseamna o discutie obiectiva? Constructiva?
Multe cuvinte, si cam grele pentru tine... In primul rand nu stii ce inseamna o discutie, iar ceilalti termeni vin pe deasupra si te napadesc...
22 Noi 2011, 11:01
$1 scrie:$2$1 scrie:$2PS: De ce simti nevoia sa scrii neaparat cu litere ingrosate?
Pentru ca sunt frustrat?![]()
22 Noi 2011, 21:20
$1 scrie:$2Mihai, daca ai fi la fel de inteligent pe cat esti de arogant, cu siguranta, ai fi un mare castig pentru tara asta, de altfel, pentru noi, astia marunti si insignifianti.
22 Noi 2011, 21:26

22 Noi 2011, 21:56
23 Noi 2011, 00:09
23 Noi 2011, 00:13
..si TOTAL mai incearca si el sa para superior uneori...ca oricare dealtfel

23 Noi 2011, 08:20
23 Noi 2011, 08:56
23 Noi 2011, 09:17