ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Spalatorii Auto

16 Mai 2008, 15:27

bai baieti dar eu unu raman un pic uimit de preturile de pe acasa.ultima oara cand am spalat masina acasa am dat 50000 de rol si 20000 rol la baiat.acum cand citesc pe la voi pe aici ma apuca frigurile.aici s-o speli singur o dovedesti cu 3-4€ la un centru sau cu 10-15€ la o benzinarie.dar sunt niste diferente la rap pret-salariu.ma ingrijorez si pt restu acum.

08 Ian 2009, 18:47

Sa inviem un pic topicul cu un test facut de Fifth Gear la 3 tipuri de spalatorii: automata, manuala cu perii si manuala fara perii... Rezultatul?

09 Ian 2009, 16:25

$1 scrie:$2a inviem un pic topicul cu un test facut de Fifth Gear la 3 tipuri de spalatorii: automata, manuala cu perii si manuala fara perii... Rezultatul?

Am urmarit si eu emisiunea luni seara(torents) si sincer mi se pare o prostie evaluarea celor de la FG,cel putin pentru o tara ca RO.Poate in anglia lucrurile stau altfel.
Cel putin la spalatul manual aia habar nu aveau sa spele o masina.O masina nu se sterge cu tampeniile ale de "stergatoare"!!!

Procesul spalari-

a)bagi masina pe boxa-o clatesti foarte bine
b)o galeata de apa si un sampon cu ceara de calitate ,de preferat o concentrati mai mare de sampon.Se ia masina la burete.Atentie!! nu spalati ca la tractoare-buretele trebuie sa fie cat mai moale,iar miscare cat mai "naturala",se spala sub "greutatea maini".Se insista doar la praguri si la jante.
c)Ordinea spalarii-de sus in jos-Plafon,geamuri, partea superioara mijloc,partea inferioara mijloc,jnate
d) clatesti foarte bine(adica foarte ,foarte bine,sa nu ramana nimic pe masina-Necesar spaga =)) =)) )
e)se poate da cu ceara lichida-se sterge mai bine
f)se sterge foarte usor,usor cu piele sintetica-Foarte ,foarte usor0lasi mana sa curga pe masina-

Ps-am evitat si voi evita sa folosesc spuma activa-daca pot(iarna e mai greu cu sampon)La unele vopsele se pot sesiza efecte neplacute din cauza spumei.De multe ori mi-o spal singur,sunt mai paranoic.Spaga-5 lei.Faza cu spaga e relativa-e bina sa dai,ca logic e ca ti-o spla mai bine,dar asa ca un sfat prietenesc pentru cei care nu dau-Macar spuneti multumesc si comportativa frumos cu cei care va spala masinile.Sunt unii indivizi care vin sa spele masinile si au un venit mai mic pe luna decat un spalator de masini,DAr, se comporta foarte urat si se poate vedea in ochii lor acel aer de superioritate nejustificat si marlanesc....

O zi buna,
Ultima oară modificat de KomandantuR pe 12 Ian 2009, 08:53, modificat 1 dată în total.
Motiv: Am scos filmul din citat, este un post mai sus.

09 Ian 2009, 23:59

Ei bine, eu ma straduiesc sa o spal numai la PetromV langa mine, unde periile sunt de "pasla", nu de plastic. Si zau daca am plangeri. Si Astra o spalam tot acolo, si aia era noua. Si vad multe masini "tari" care stau frumusel la coada acolo, chiar daca in zona ai de unde alege. Sincer nu prea vad superspalatoriile alea manuale pe la noi... Toti se lauda, nici unul nu il vezi ca rupe tzipla de pe burete in fata ta.

Evaluarea lor nu e deloc o prostie. E facuta pentru ce au ei acolo. Mi s-a parut foarte veridica. Incearca sa faci macar pe o particica din capota testul facut de ei. Sa vedem daca dupa metoda ta masina nu va avea urme...

10 Ian 2009, 19:01

eu o spal numai la omv la''perii'' si sunt foarte multumit....

1.nu stau la coada.
2.spalatul dureaza maxim 5 min
3.nu dau spaga
4.masina iese foarte foarte bine

acum sincer,decat sa stau la coada la o spalatorie de cartier,si de multe ori angajatii sa se uite la mine da poarca mi-ar face un favor ca imi spala masina,prefer acest sistem automat,de unde am plecat cu masina curata in 5 min.

10 Ian 2009, 19:08

Testul facut de Fifth Gear il poate face oricine. E suficient sa va cumparati un flacon de zeama de polish, sa polishati anumite zone si sa va spalati masina in diverse moduri. Rezultatul se poate vedea imediat, sunt convins.

10 Ian 2009, 19:15

eu nu cred ca o instalatie care costa probabil cateva zeci daca nu sute de mii de euro,face mai rau masinii decat un nenea care iti freaca masina cu un burete,iar la sfarsit cu o carpa care mai are un pic si se dezintegreaza in mainile celui care sterge masina.....si sa nu mai spun ca unii mai stau si cu blugi cu un milion de capse si 15 inele pe mana....parerea mea

10 Ian 2009, 19:42

Eu prefer tot spalatoria automata,am fost la un petromV si periile erau dintr-un burete gen laveta absorbanta(structura asemanatoare),masina chiar iese bine la final.Mai folosesc si spalatoria cu jet,dar unde spal eu singurul lucru care atinge caroseria este carpa din microfibre la final cand o sterg.Masina avand o varsta nu observ cele mai mici zgraraieturi dar arata bine dupa 6 ani...

10 Ian 2009, 20:44

$1 scrie:$2ecomand spalatoria Delta de pe bdul Expozitiei. acolo imi spal masina de doi ani si nu am ce sa le reprosez oamnilor. tot acolo imi fac si tapiteria de doua ori pe an. au un tratament cu ceara care merita facut. in plus in curte au si echilibrare roti (mai nou a fost preluata de C&C si mecanica usoara) la fel de recomandata de mine.

Si eu recomand. Fac treaba buna baietii. Mereu le las si lor 5 lei la interior-exterior. Este exact langa Facultatea Romano-Americana.

De multe ori cand am cursuri le las si cheia si imi duc ei masina in parcare dupa ce o spala.

10 Ian 2009, 21:06

=)) astia in UK sunt barbari rau. cum sa speli masina cu peria cu coada??!!! :))

11 Ian 2009, 14:30

$1 scrie:$2)) astia in UK sunt barbari rau. cum sa speli masina cu peria cu coada??!!! :))

am vazut mai nou ca se poarta si pe la noi chestia cu peria....cred ca as face ''atac de cord'' daca as vedea ca imi spala masina asa

13 Ian 2009, 10:03

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ecomand spalatoria Delta de pe bdul Expozitiei. acolo imi spal masina de doi ani si nu am ce sa le reprosez oamnilor. tot acolo imi fac si tapiteria de doua ori pe an. au un tratament cu ceara care merita facut. in plus in curte au si echilibrare roti (mai nou a fost preluata de C&C si mecanica usoara) la fel de recomandata de mine.

Si eu recomand. Fac treaba buna baietii. Mereu le las si lor 5 lei la interior-exterior. Este exact langa Facultatea Romano-Americana.

De multe ori cand am cursuri le las si cheia si imi duc ei masina in parcare dupa ce o spala.

eu as zice sa notezi cat km aveai inainte si cati ai dupa. :)

15 Ian 2009, 17:23

Am fost atent ;) nu ma las eu pacalit asa usor, plus ca nu au aia timp de plimbari la cate masini vin acolo si ce masini de masini :| zici ca s-a mutat SIAB :D
Ultima oară modificat de VIPER pe 15 Ian 2009, 20:40, modificat 1 dată în total.
Motiv: citat integral al mesajului anterior

08 Dec 2009, 16:38

La intersectia Giulesti cu Bd Constructorilor s-a mai deschis de vreo 3 luni o spalatorie. 13 lei interior, 10 lei exterior. Baietii fac treaba buna, poti urca la etaj unde stai confortabil la caldurica pe niste fotolii de piele, la o masuta, bei o cafea (1 leu), se poate fuma, ai 2 LCD-uri mari unde poti beli ochii sau un monitor unde poti urmari cum ti se spala masina. Jos are locuri pt 3 masini, fiecare loc fiind prevazut cu o camera de supraveghere. Plus alte vreo 2-3 camere pt curticica & trotuar. Recomand.

08 Dec 2009, 18:03

Spalatorie relativ noua in Berceni pe strada Tarnava Mica - leaga Bd Ctin Brancoveanu de Bd Al. Obregia. Pt. o identificare clara vedeti harta. Interior 10 ron, exterior 10 ron sau INT+EXT 15 ron. Fac treaba destulde buna, au loc de doar 3 masini, au sala de asteptare decenta(un suc o cafea) de unde poti vedea masina pe un LCD(camere video).Eu personal o folosesc si recomand.

08 Dec 2009, 18:51

Eu spal masina de ceva timp pe Calea Vitan(dinspre M. Bravu spre Real), inainte de Real cu 200m e un bener pe albastru cu reclama: 9 lei exterior si 9 lei interior. Spala foarte bine o da cu ceara si cate o data o si sufla cu compresorul pe la incheieturi dupa ce o sterge sa nu ramana nici un strop de apa.
Sunt f multa spalatorii in zona insa aici mi-au spalat-o cel mai bine. Am gasit o spalatorie pe acolo unde costa exteriorul 15ron in week, le-am dat 20 cu tot cu spaga, nu au dat-o cu ceara, si cand am ajuns acasa am vazut ca toata masina era plina de zoaie(au sters-o cu pielea murdara).

12 Sep 2011, 21:28

Eu rar o duc la spalatorie. Cam o data la doua saptamani ma duc la curtea unui prieten si o "aranjez" cum n-o face nimeni :D recunosc ca imi ia vreo 1 ora jumate, maxim 2 interior+exterior+tapiserie+motor dar obtin rezultate bune.

20 Sep 2011, 10:22

tiii, doamne, dupa 2 ani de moarte clinica, topicul meu a inviat! :)

20 Sep 2011, 14:15

:D:D:D =D> =D> ^^

11 Oct 2011, 12:20

Eu o spal pe unde apuc :) Nu ma intereseaza sa fie ca noua dupa spalat ci doar sa o termine repede ca ma plictisesc ingrozitor la spalatorie. Mi-ar placea sa am o spalatorie langa bloc, sa o las si in 1 ora sa cobor dupa masina si sa fie curata :)

21 Oct 2011, 21:52

Nu recomand benzinaria cu firma rosie de pe Bd. Timisoara, mi-au lasat urme de zoaie pe toata masina, si pe geamuri, oglinzile la fel de murdare ca inainte de spalare pe la incheieturi (partea dinspre geam), desi le-am dat si spaga.

22 Oct 2011, 22:26

*Spalatoria cu firma rosie.. sorry.. eram visator :))

23 Oct 2011, 08:57

Daca se pune si provincia - Rm Valcea

spalatorie relativ noua langa Dovali (intrarea pe partea cu linia ferata) - merita toti banii, atat pentru exterior cat mai ales pentru interior

eu sunt foarte multumit !

25 Oct 2011, 18:59

Cu 5L de apa calda si 1L de apa cu detergent + 2 bureti i-a sa vezi cum mi-am spalat eu masina =D> =)) :D

26 Oct 2011, 08:47

in Tei, pe strada Turnatori nr 3 o spalatorie foarte buna si cu oameni constiinciosi si seriosi: A&A Car Wash Solutions. nu e ieftina dar si lucrul este de calitate.

26 Oct 2011, 09:01

afisati si cateva preturi

22 Noi 2011, 12:29

La noi cca 8-10 RON - interior
cca 8-10 RON exterior

22 Noi 2011, 17:35

Sambata seara, la curtea unui prieten, doua galeti cu apa calda :-" boboc a iesit :))

22 Noi 2011, 18:37

cine nu are curte , ce face? in parcare?

23 Noi 2011, 15:28

Pai ce eu nu am spalat-o in fata blocului in parcare :D
Răspunde